گل و گياه ظرافت
عرضه نهاده هاي كشاورزي

اگرچه روي يكي از عناصر غذايي كم مصرف بوده و به مقدار اندكي موردنياز گياهان است، اما كمبود روي در نقاط مختلف جهان بسيار رايج است. بيش از ۶۰ درصد اراضي كشاورزي ايران به دليل آهكي يا قليايي بودن خاك‌ها، دچار كمبود شديد روي هستند لذا با افت ۵۰ درصدي محصول مواجه مي‌باشند. روي (Zn) به‌عنوان عنصر ضروري در فعاليت آنزيم‌هاي گياهي، مؤثر در نقل‌وانتقال عناصر، ماده اصلي سازنده اسيد آمينه تريپتوفان و هورمون اكسين است. كمبود آن موجب كاهش شديد رشد رويشي و عامل ريز برگي (جارويي شدن) مي‌گردد. به‌طوركلي، ساخت پروتئين‌ها، تنظيم‌هاي فعاليت هورمون‌ها و توليد انرژي در گياهان تحت تأثير عنصر روي مي‌باشد. بسياري از گياهان به‌ويژه مركبات، سيب، انگور، دانه‌هاي روغني، حبوبات، ذرت و برنج به كمبود روي بسيار حساس مي‌باشند.

كلات روي

كلات روي، اين محصول با جلوگيري از بروز كمبود عنصر روي موجب افزايش سنتز پروتئين و افزايش رشد گياه، كاهش PH آب مصرفي در صورت بالا بودن PH مي‌شود. در زمان فقر اين عنصر در خاك يا افزايش بيش از اندازه كلسيم، آهن و فسفر كه سبب اختلال در جذب آن مي‌شوند، قابل توصيه است. اين عنصر در توليد اكسين و ساير هورمون‌ها و آنزيم‌هاي گياهي مؤثر است. به‌طوركلي ساخت پروتئين‌ها، تنظيم‌هاي فعاليت هورمون‌ها و توليد انرژي در گياهان تحت تأثير عنصر روي است. گياهاني همچون لوبياها، ذرت، سورگون، پياز، مركبات، برنج و هلو بيشتر نياز به روي دارند. كلات روي نقش كليدي در رشد گياهان بر عهده دارد. هورمون اكسين، هورمون محرك رشد گياه است كه نقش محوري در تنظيم فرآيندهاي مختلف فيزيولوژي از جمله ريشه‌زايي، به‌ويژه ريشه‌هاي فرعي و همچنين بخش هوايي بر عهده دارد. پيش ساز توليد هورمون اكسين تريپتوفان است كه كلات روي نقش مستقيمي در توليد تريپتوفان بر عهده دارد و از اين طريق در رشد اندام‌هاي هوايي و زيرزميني گياهان، نقش اصلي بر عهده دارد.

شدت واكنش گياهان به عنصر روي متفاوت است كه در اين بين، به‌طور واضح، برنج، لوبيا و ذرت به‌عنوان حساس‌ترين گياهان در برابر كمبود روي شناخته شده‌اند. از سوي ديگر امروزه آفات و بيماري‌ها تهديد جدي براي امنيت غذايي محسوب مي‌شوند و خسارت‌هاي جبران‌ناپذيري بر روي عملكرد محصولات ايجاد مي‌كنند كه با تغييرات جوي، اين خسارات احتمالي تشديد مي‌گردد. كلات روي نقش بسيار مهمي در تقويت و توسعه سيستم ايمني گياهان در برابر اين آفات و امراض بازي مي‌كند. علاوه بر تنش‌هاي زنده، تنش‌هاي غيرزنده مانند سرمازدگي نيز يكي ديگر از عوامل خسارت زا براي محصولات زراعي و باغي مي‌باشد كه در اينجا نيز نقش عنصر روي موجود در كلات روي در كنترل اين عوامل استرس‌زا قطعي مي‌باشد. كلات روي به دليل درصد بالاي اين عنصر، علاوه بر رفع مشكلات ناشي از كمبود روي در گياه، به دليل تأثيرگذاري در فرايند گلدهي و مقاومت در برابر استرس‌هاي محيطي و زنده، باعث افزايش عملكرد محصول مي‌گردد.

كلات روي

اثرات كلات روي

۱- جلوگيري و اصلاح كمبود روي.

۲- استفاده از كلات روي براي افزايش رشد گياه، ارتقاء ايمني گياهان در برابر بيماري و شرايط نامطلوب محيط طبيعي

۳- قابليت استفاده از كلات روي براي افزايش رشد و طعم و رنگ ميوه، كمك به افزايش تجمع شيريني ميوه و بهبود كيفيت محصول.

۴- قابل‌استفاده بودن كلات روي براي تقويت جذب فلز، جلوگيري از زردي و ريزش برگ‌ها

۵- استفاده از كلات روي براي تقويت فرآيند فتوسنتز، سنتز پروتئين و تثبيت نيتروژن در گياهان.

۶- قابل استفاده بودن كلات روي براي به‌صورت محلول‌پاشي و با آب آبياري (قطره‌اي يا باراني)

۷- قابليت مصرف كلات روي در تمامي كشته‌اي زراعي، باغي و گلخانه‌اي

روش استفاده

اصولي‌ترين و مؤثرترين روش استفاده از كلات روي براي برطرف شدن كمبود روي و منگنز در گياه، محلول‌پاشي شاخ و برگ گياهان و جذب از طريق برگ و ساقه‌هاي جوان است، براي غني‌سازي خاك و محيط كشت گياه و براي تأمين تدريجي روي و منگنز از روش آبياري نيز مي‌توان استفاده نمود.

كلات روي

براي خريد كلات روي و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/2  ] [ ۱۶ ] [ zerafatcom ] [ ]

اگر شما علاقه زيادي به گل و گياه داريد و به سلامتي و شادابي آن‌ها اهميت بسياري مي‌دهيد، بايد تغذيه آن‌ها را با كود سه بيست تأمين كنيد. كود سه بيست تمامي كمبودها و نيازهاي گياه را رفع مي‌كند و كمك به رشد و سلامت او مي‌نمايد. نيتروژني كه در كود سه بيست وجود دارد به عمليات فتوسنتز گياه و كيفيت محصول كمك مي‌كند، همچنين موجب افزايش بذر و ميوه، رشد سريع‌تر شاخ و برگ گياهان هم مي‌شود.

كود سه بيست يكي از كودهاي كامل محسوب مي‌شود كه براي گياهان مورداستفاده قرار مي‌گيرد. استفاده كردن از كود سه بيست براي گياهان بسيار مفيد است و به رشد آن‌ها كمك بسزايي مي‌كند. كود سه بيست داراي ۲۰ درصد فسفات، ۲۰ درصد ازت و ۲۰ درصد پتاس مي‌باشد. به اين دليل كه ۲۰ در صد از هر كدام از اين سه عنصر را در خود جاي داده است به آن كود سه بيست مي‌گويند. همراه كود سه بيست مواد غذايي ميكرو هم به گياه مي‌رسد و رشد آن را بهبود مي‌بخشد. از كود سه بيست مي‌توانيد براي تمامي محصولات باغي و زراعي كه در حال رشد هستند استفاده كنيد تا نتيجه عالي و كاركرد بهبوددهنده آن را مشاهده نماييد.

كود سه بيست

كود سه بيست به اين دليل كه تمامي عناصر موردنياز گياه را در خود دارد و تغذيه گياه را تأمين مي‌كند، به كود كامل معروف است. به همين دليل از كود سه بيست مي‌توانيد براي هر نوع گياهي استفاده كنيد و كمبودها و نيازهاي گياهان با اين كود جبران مي‌شود. مهم‌ترين عاملي كه در روند صحيح عمليات فتوسنتز گياهان نقش دارد فسفر است كه به بهبود ريشه‌زايي و افزايش شكوفه‌هاي درختان و گل‌ها هم بسيار كمك مي‌كند. همچنين وجود پتاس در كود سه بيست موجب مي‌شود ك گياهان زينتي گلدهي زودتري داشته باشند و ميوه‌هاي آن‌ها رشد كند.

مقدار و زمان استفاده از كود سه بيست

مقدار لازمي كه بايد براي گياهان از كود سه بيست مورداستفاده قرار دهيد بيشتر به شركتي كه سازنده كود سه بيست است و دلايل متفاوت ديگر بستگي دارد و ميزان استفاده براي هر گياه با گياهي ديگر تفاوت دارد. ولي بايد گفت به‌طوركلي:

كود سه بيست براي گل‌هاي آپارتماني و كاكتوس‌هايي كه اندازه آن‌ها كمتر از يك وجب است مورداستفاده قرار مي‌گيرد. استفاده از آن بدين صورت است كه:

اول: در فصل بهار و تابستان به اندازه‌اي كه گل رشد كرده است بايد اندازه يك سوم و يا دو قاشق چاي‌خوري در هر دو هفته‌اي يك‌بار به گل از كود سه بيست داده شود.

دوم: در فصل بهار و زمستان بايد ديگر به كاكتوس‌ها از كود سه بيست داده نشود و گل‌ها هم هر دو ماه يك‌بار به همان اندازه دو قاشق چاي‌خوري كود دهي شوند.

كود سه بيست براي گياهاني كه آپارتماني هستند و كاكتوس‌هايي كه در سايز متوسط رشد كرده بايد به اين صورت استفاده شود كه:

اول: در فصل بهار و تابستان به اندازه‌اي كه گل رشد كرده است هر دو هفته‌اي يك‌بار اندازه دو قاشق چاي‌خوري از كود سه بيست داده شود.

دوم: در فصل زمستان و پاييز بايد كود دهي به كاكتوس‌ها را متوقف كنيد و براي گياهان هم دو ماهي يك‌بار به همان اندازه دو قاشق چاي‌خوري كود بدهيد.

كود سه بيست

البته بايد دقت داشته باشيد كه وقتي سايز آن‌ها بزرگ‌تر مي‌شود، نياز آن‌ها به مواد غذايي بيشتر مي‌شود و براي حفظ سلامت آن‌ها بايد نهايت دقت را داشته باشيد، چرا كه اگر اقدام اشتباهي را انجام دهيد گياه شما به‌طوركلي نابود مي‌شود. بنابراين براي كود دهي به گياهان وقتي ساز آن‌ها بزرگ‌تري شود بايد با متخصصين گل و گياه مشورت كنيد.

ميزاني كه بايد از كود سه بيست براي محصولات زراعي خود استفاده كنيد بستگي به مساحت زمين و تعداد گياهان شما دارد، ولي به‌طوركلي مي‌توانيد براي اين محصولات زراعي خود اندازه ۱ و نيم تا ۲ كيلوگرم از اين كود را تهيه كنيد و سپس براي استفاده كردن از متخصصين مربوط به محصولات زراعي مشورت بگيريد تا در بهبود رشد گياهان به شما كمك كنند.

همچنين ميزاني كه از اين كود براي محصولات باغي مورداستفاده قرار مي‌گيرد هم بستگي به اندازه و مساحت زمين شما دارد. البته نوع درخت هم در محصولات باغي بسيار متفاوت است، برخي از درختان كود بيشتري را مي‌خواهند و برخي از درختان تغذيه خود را از ديگر عناصر موجود مي‌گيرند و به مقدار كمي از اين كود نياز دارند. بنابراين براي محصولات باغي خود هم بايد از متخصصين اموري كه فعاليت و دانش آن‌ها مربوط به اين نوع محصولات مي‌باشد كمك بگيريد. بايد دقت داشته باشيد كه بيشترين نيازي كه درختان به كود سه بيست دارند از ۲۰۰ گرم تا ۵۰۰ گرم است.

علائم كمبود كود سه بيست در گياهان

همان‌طوري كه بيان نموديم عناصر اصلي كود سه بيست، پتاس، فسفر و ازت است كه هر كدام از اين عنصرها نقش مهمي را در رشد گياه ايفا مي‌كنند. اگر به هر دليلي گياه شما، يكي از اين عناصر را نداشته باشد دچار علائمي است كه در ادامه بيان مي‌كنيم.

اول: علائم كمبود ازت: كمبود ازت در گياهان موجب زردي برگ‌هاي پير مي‌شود، رشد گياه با افت شديدي مواجه مي‌شود و كم‌كم اين زردي برگ‌ها به برگ‌هاي بالاتر هم سرايت پيدا مي‌كند.

دوم: علائم كمبود پتاس: اگر گياه كمبود پتاس داشته باشد، برگ‌هاي پايين آن زرد مي‌شود و به آرامي مي‌سوزد تا اينكه برگ‌هاي بالا را هم نابود مي‌كند.. ج.د پتاس براي گياه بسيار ضروري مي‌باشد، چرا كه كيفيت ميوه‌هاي درختان و پروتئيني كه در ميوه وجود دارد به اين عنصر بستگي دارد.

سوم: علائم كمبود فسفر: همچنين اگر گياه دچار كمبود فسفر شود، برگ‌هايي كه جوان هستند كوچك‌تر مي‌شوند و جوانه انتهايي گياه بسيار ضعيف مي‌گردد. در نتيجه گياه اصلاً رشد خوبي را سپري نمي‌كند و كم‌كم نابود مي‌شود.

كود سه بيست

براي خريد كود سه بيست و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/2  ] [ ۱۶ ] [ zerafatcom ] [ ]

فضولات دامي از قرن‌ها پيش به‌عنوان كود مورداستفاده قرار مي‌گيرند كه در اين بين كود مرغي به دليل داشتن مقدار بالاي نيتروژن يكي از مطلوب‌ترين كودهاي آلي شناخته شده است. كود دامي و مرغي از منابع كودهاي آلي هستند كه استفاده از آن‌ها در نظام‌هاي مديريت پايدار خاك مرسوم است. اين كودها باعث اصلاح ويژگي‌هاي فيزيكي، شيميايي و ميكروبي خاك مي‌شوند. درصد نيتروژن كود گاوي بيشتر از كود گوسفندي است ولي درصد فسفر و پتاسيم كود مرغي از كودهاي گاوي و گوسفندي بيشتر است.

كود مرغي

كود مرغي موجب اصلاح فعاليت بيولوژيكي، كشت و كار و خواص شيميايي خاك مي‌شود. مقدار سه تن كود مرغي تازه معادل 50 كيلوگرم سولفات پتاسيم، 100 كيلوگرم سوپر فسفات تريپل و 50 تا 100 كيلوگرم اوره مي‌باشد. كود مرغي تركيب شيميايي بسيار متفاوت نسبت به ساير كودهاي حيواني دارد. اين بدان علت است كه در كود مرغي مقادير نسبتاً زياد اسيد اوريك و ساير اورئيدها وجود دارند. اين مواد از اَشكال مختلف اوره هستند و براي گياهان زراعي مي‌توانند به‌وسيله جذب از خاك و ورود به داخل بافت گياه بسيار سمي‌باشند. كود مرغي تازه حدود 70 درصد رطوبت دارد. كود مرغي اگر به‌درستي نگه‌داري و به مزرعه منتقل و مصرف شود، كود بسيار باارزشي مي‌باشد.

مزاياي استفاده از كود مرغي

كود مرغي به‌عنوان منبع تغذيه براي سبزي‌ها باعث ايجاد يك خاك مناسب براي رشد آن‌ها خواهد شد.

بعد از استفاده مي‌بينيد كه سبزي‌ها شما رشد بيشتري داشته و سالم‌تر خواهند بود.

در بين كودهاي حيواني كود مرغي بيشترين خواهان را براي كاربرد در سبزي‌ها دارد.

كود مرغ براي كشت سبزي‌ها فوق‌العاده است اما چيزهايي هست كه بايد در مورد آن بدانيد تا آن را درست مصرف كنيد.

كود مرغي ميزان بالايي نيتروژن داشته و همچنين منبع مناسبي از پتاسيم و فسفر است.

وجود درصد بالايي از نيتروژن و تعادل عناصر غذايي باعث شده كه كود مرغي بهترين كود حيواني در نظر گرفته شود.

اما ميزان بالاي نيتروژن در كود مرغي درصورتي‌كه به‌درستي كمپوست نشده باشد براي گياه خطرناك است.

كود مرغي خام مي‌تواند باعث سوختگي و مرگ گياه شود.

شرايط نگه‌داري كود مرغي

نگه‌داري توده كود مرغي در فضاي باز و در معرض باد و باران موجب هدر رفتن نيتروژن آن به شكل گاز آمونياك مي‌شود. بوي تند متصاعد شده از كود مرغي در واقع حاصل تصعيد از گاز آمونياك است كه در نتيجه ارزش غذايي كود مرغي از نظر نيتروژن كاهش مي‌يابد. براي كاهش خروج گاز آمونياك و بوي تند كود مرغي و كاستن تلفات آبشويي فسفر و عناصر غذايي كم‌مصرف و خارج شدن اين عناصر از دسترس ريشه گياه، كود مرغي را با مصرف سولفات آلومينيوم اصلاح مي‌كنند. براي حفظ نيتروژن كود مرغي و كاهش بوي گاز آمونياك و تلفات نيتروژن، كود سوپر فسفات تريپل به مقدار 50 كيلوگرم به ازاي هر تن كود مرغي استفاده مي‌شود. فسفات با آمونيوم كود مرغي تركيب شده و از هدر روي نيتروژن مرغي جلوگيري مي‌كند. كمپوست كردن كود مرغي با گوگرد نه تنها آلودگي زيست محيطي مربوط به كود مرغي را كاهش مي‌دهد بلكه موجب افزايش تأثير زراعي آن نيز مي‌شود. با كمپوست كردن كود مرغي محصولي به دست مي‌آيد كه حمل‌ونقل و كاربرد آن راحت‌تر انجام مي‌گيرد.

كود مرغي

طرز تهيه كمپوست از كود مرغي

كمپوست كردن كود مرغي ساده است. درصورتي‌كه صاحب مرغ هستيد مي‌توانيد از بستر آن‌ها براي اين منظور استفاده كنيد. قدم دوم اين است كه بستر استفاده شده توسط مرغ‌ها را برداشته و داخل مخزن كمپوست قرار دهيد. مرتباً و به‌طور كامل آن را خيس كنيد و هر چند هفته آن را به هم بزنيد تا با آن هوارساني كنيد. به‌طور متوسط حدود ۶ تا ۹ ماه طول مي‌كشد تا كمپوست به‌درستي آماده شود. زمان دقيق آماده شدن كمپوست بستگي به شرايطي دارد كه كمپوست تحت آن شرايط آماده مي‌شود. درصورتي‌كه از انجام درست كار مطمئن نيستيد مي‌توانيد ۱۲ ماه صبر كنيد تا كمپوست به‌طور كامل آماده شود. فرايند كمپوست‌سازي به پايان رسيد مي‌توانيد از آن استفاده كنيد به اين صورت كه به‌طور يكنواخت آن را در سطح خاك باغ پخش كنيد. مي‌توانيد براي اينكه از يك بيل يا يك چنگك استفاده كنيد.

تعيين مقدار مصرف كود مرغي

بهترين روش در تعيين مقدار مصرف كود مرغي در هر هكتار انجام تجزيه فيزيك و شيميايي كود مرغي مي‌باشد. در اين تجزيه مقدار عناصر غذايي موجود در اين كود و خواص شيميائي آن مخصوصاً pH مشخص مي‌شود. مقدار مصرف آن با توجه به تجزيه كود مرغي و آزمون خاك زراعي تعيين مي‌شود.

زمان و نحوه مصرف كود مرغي

در فصول مختلف سال كود مرغي را در مزارع مصرف مي‌كنند. با مصرف آن در فصل پائيز بيشترين زمان براي تجزيه كود مرغي و آزادسازي عناصر غذايي موجود در آن فراهم مي‌گردد. كاربرد كود مرغي در فصل پائيز به‌منظور جلوگيري از هدر رفتن نيتروژن در خاك‌هاي با بافت سبك توصيه نمي‌شود. كاربرد آن در فصل بهار براي هدر روي نيتروژن در مزرعه فرصت كمي وجود دارد. به‌هرحال مصرف آن در فصل بهار، انجام عمليات زراعي و كاشت را به تأخير مي‌اندازد و مي‌تواند موجب افزايش فشردگي خاك شود. در بيشتر مواقع كود مرغي را در فصول تابستان و زمستان مصرف مي‌كنند. هنگام مصرف كود مرغي قبل از كاشت، مخلوط كردن كامل آن با خاك به‌وسيله شخم زدن خاك براي اجتناب از قرار گرفتن بذور در محل داراي كود مرغي به‌شدت توصيه مي‌شود. چون امكان دارد بذور گياهان زراعي در اثر سميت آمونياك موجود در اين كود جوانه نزنند و يا گياهچه حاصل از آن‌ها از بين بروند. تقريباً 65 تا 50 درصد نيتروژن موجود در قسمت آلي كود مرغي براي گياهان هر ساله قابل‌استفاده است. بعد از مصرف كود مرغي تقريباً 20 درصد نيتروژن كل آن براي گياهان زراعي در سال دوم و حدود 5 تا 10 درصد آن در سال سوم قابل‌استفاده است.

مصرف صحيح و پخش درست كود مرغي در سطح مزرعه به‌منظور حداكثر استفاده از ارزش كود مرغي و قرار گرفتن عناصر غذايي آن به يك اندازه براي گياهان زراعي مهم مي‌باشد. مقدار تلفات نيتروژن كود مرغي پس از پخش در سطح مزرعه به فاصله زماني مصرف و اختلاط آن با خاك بستگي دارد. اختلاط آن با خاك در طي مدت 12 ساعت پس از پخش كود مرغي براي به حداكثر رساندن بازدهي نيتروژن بسيار مطلوب است. كود مرغي نيز غني از مواد و عناصر غذايي مي‌باشد. عناصر موجود در اين كود چه به شكل جامد و چه مايع قابل استفاده براي گياه مي‌باشند. كلسيم، منيزيم، سديم و عناصر ديگر موجود در فضولات مرغي موجب تقويت خاك و در نتيجه افزايش محصول خواهد شد. اين كود همچنين باعث افزايش قابليت نگه‌داري رطوبت و افزايش تهويه در خاك شده و از فرسايش خاك جلوگيري مي‌كند. اين كود همچنين فعاليت بيولوژيكي خاك را افزايش مي‌دهد.

كود مرغي

براي خريد كود مرغي و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/2  ] [ ۱۵ ] [ zerafatcom ] [ ]

كود نيتروژن يكي از كودهاي مهم براي رشد گياهان به‌حساب مي‌آيد. نيتروژن نقش حياتي و اساسي در رشد گياه و ايجاد شاخ و برگ سالم دارد. كود نيتروژن ماده معدني و آلي است كه حاوي نيتروژن است و براي بهبود عملكرد به خاك اعمال مي‌شود. كود نيتروژن يكي از عوامل اصلي براي بهبود كشت در غلات است. كود نيتروژن به دليل ارزاني و كارايي بسيار در بهبود كشت و دسترسي آسان به آن، در سال‌هاي اخير بسيار مورداستفاده كشاورزان قرار مي‌گيرد.

مقدار كود نيتروژن مستقر شده به تركيب خاك بستگي دارد كه در آن گياهان كشت مي‌شوند. محتواي نيتروژن كافي در خاك، به‌طور مستقيم بر رشد و نمو گياهان تأثير مي‌گذارد. كمبود كود نيتروژن در گياهان مي‌تواند با ظاهر آن مشخص شود: برگ‌ها كوچك‌تر مي‌شوند، رنگ را از دست مي‌دهند يا زرد مي‌شوند، سريع مي‌ميرند، رشد و رشد سريع رشد مي‌كند و شاخه‌هاي جوان رشد مي‌كنند.

كود نيتروژن

اثر كود نيتروژن به شكل نيترات پتاسيم در گياهان، بهبود كيفيت و افزايش ميزان محصول مي‌باشد. پس از لقاح، پالپ ميوه‌ها و انواع توت‌ها به‌طور كامل با قند ميوه اشباع مي‌شود و اندازه ميوه‌ها افزايش مي‌يابد. اگر شما در مرحله تخم‌گذاري تخمدان‌ها پانسمان كنيد، پس‌ازآن ميوه عمر مفيد ميوه را افزايش مي‌دهد، آن‌ها ديگر ظاهر اوليه، سلامت و طعم خود را حفظ خواهند كرد

اگرچه كود نيتروژن به‌صورت شيميايي حاوي نيتروژن در بازار موجود هستند و مي‌توان آن‌ها را خريد اما اگر به باغباني علاقه‌مند باشيد روش‌هاي ارگانيك و طبيعي هم وجود دارد كه مي‌توان از آن‌ها كود نيتروژن موردنياز گياه را استخراج كرد. اين روش بر پايه دانستن عناصر وجودي محصولات طبيعي قابل مخلوط شدن در خاك است كه بتوان با آن‌ها كود نيتروژن توليد كرد.

مراحل انجام توليد كود نيتروژن

عنصر نيتروژن يكي از مهم‌ترين عناصر غذائـي موردنياز گياهان است. در اينجا به شما چگونگي توليد كود نيتروژن به روش كمپوست را به شما آموزش مي‌دهيم.

يك) كمپوست درست كنيد

كمپوست چيزي غير از مواد آلي و ارگانيك تجزيه شده نيست. مقدار متوسطي كمپوست حاوي مواد مغذي مفيد از جمله پتاسيم، فسفر و نيتروژن است. باكتري‌هاي موجود در كمپوست مواد را به آمونيوم تجزيه مي‌كنند، سپس به‌طور طبيعي توسط ساير باكتري‌ها به نيترات تبديل مي‌شود كه گياهان مي‌توانند آن را از طريق ريشه جذب كنند. كمپوستي كه از مواد نيتروژن دار مانند سبزي‌ها آبدار و ميوه‌ها درست شده باشد بيشترين مقدار نيتروژن نسبت به بقيه كمپوست ها در خاك توليد مي‌كند.

كود نيتروژن

دو) تركيب با پودر خون

براي تهيه كود نيتروژن كودهايي كه مواد خود را در خاك سريع آزاد مي‌كنند را با دوز مناسبي پودر خون تركيب كنيد. كنجاله خون يك محصول ارگانيك است كه از خون خشك تهيه مي‌شود و سيزده درصد آن را نيتروِژن تشكيل مي‌دهد كه ميزان قابل‌توجهي است. مي‌توانيد پودر خون را روي سطح بالايي خاك بپاشيد يا اينكه در آب بريزيد و با آن خاك را آبياري كنيد. كنجاله خون به دليل سرعت عمل بالا منبع خوب نيتروژن براي كاهو و ذرت محسوب مي‌شود. كنجاله خون به مانند يك كاتاليزور در اجزا كمپوست رفتار مي‌كند زيرا روند تجزيه را تسريع مي‌بخشد.

سه) پودر خرچنگ، كنجاله پر يا چرمي

اگر مي‌خواهيد از كودهايي كه مواد خود را در خاك آهسته آزاد مي‌كنند استفاده كنيد از پودر خرچنگ، كنجاله پر يا چرمي استفاده كنيد. اين محصولات به ترتيب از خرچنگ آسياب شده، پرها و چرم پوست گاو ساخته شده‌اند و هر كدام حاوي مقدار مناسبي كود نيتروژن هستند. اين اجزا همه با سرعت خيلي كم تجزيه مي‌شوند و براي گياهاني كه نياز سريع به كود نيتروژن دارند به‌موقع و به مقادير كافي نيترات قابل‌استفاده فراهم نمي‌كنند. بااين‌حال از آنجا كه در طول فصل رشد مي‌توانند به‌طور ثابتي نيتروژن توليد كنند مي‌توان از آن‌ها در مخلوط كودها و كمپوست ها استفاده كرد.

چهار) چوب و خاك‌هاي بيولوژيك را هم مي‌توانيد استفاده كنيد

خاك بايو تصفيه شده، خاك اره، تراشه‌هاي چوب و لجن فاضلاب (كه قبلاً تصفيه شده باشند) همگي حاوي نيتروژن هستند و در كودهاي ازته مورداستفاده قرار مي‌گيرند. البته بايو خاك‌هاي مطمئن و كنترل شده استفاده كنيد در غير اين صورت، ضرر اين محصولات بيشتر از سود بالقوه‌اي است كه مي‌توانند برسانند. علاوه بر اين چون به‌آرامي تجزيه مي‌شوند و نيتروژن كمي دارند حتي منبع كافي كود نيتروژن هم محسوب نمي‌شوند. با اينكه كودهاي خاك بايو بهترين انتخاب نيستند اما مواد مغذي موردنياز به خاك اضافه مي‌كند. تراشه چوب هم باعث نگه‌داشتن مستحكم ريشه در خاك مي‌شود.

كود نيتروژن

براي خريد كود نيتروژن و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/2  ] [ ۱۵ ] [ zerafatcom ] [ ]

كود فسفر چيست؟

P متعلق به خانواده نيتروژن (گروه ۱۵ جدول تناوبي) است. اين ماده به‌عنوان يكي از عناصر جهت رشد و نمو گياهان لازم و ضروري است. رشد جمعيت و نياز بشر به غذا، اهميت اين كودها را در سال‌هاي اخير بسيار بيشتر نموده است. در اين مقاله با كود فسفر بالا (مايع و جامد) چگونگي مصرف و خواص آن‌ها، بهترين منابع آن براي خاك، علائم ظاهري كمبود P و مكانيسم كمبود در گياهان بيشتر آشنا خواهيد شد.

فسفر طبيعي در خاك

مقدار كل P در اكثر خاك‌هاي سطحي كم و ميزان آن در خاك بسيار متغير است. اين مقدار با ميانگين خاك ۱۴/۰ درصد نيتروژن و ۰٫۸۳ درصد پتاسيم در خاك مقايسه مي‌شود. اين عنصر در خاك‌ها به‌صورت ارگانيك و به‌صورت غير ارگانيك (معدني) يافت مي‌شود و محلول آن در خاك كم است. بين فاز جامد در خاك و فاز محلول خاك تعادل وجود دارد. گياهان تنها مي‌توانند بخش حل شده در محلول خاك را به خود اختصاص دهند و از آنجا كه بيشتر فسفر خاك در تركيبات شيميايي پايدار وجود دارد، فقط مقدار كمي فسفر در هر زمان معين در دسترس گياه است. بعد از جذب مقدار موجود در محلول خاك توسط ريشه گياهان، جهت برقراري تعادل اين ماده از فاز جامد به فاز محلول وارد مي‌شود.

كود فسفر

انواع تركيبات موجود در خاك

تركيبات موجود بيشتر توسط pH خاك و با توجه به نوع و ميزان مواد معدني موجود در خاك تعيين مي‌شود. تركيبات معدني P معمولاً حاوي آلومينيوم، آهن، منگنز و كلسيم است. در خاك‌هاي اسيدي اين ماده تمايل به واكنش با آلومينيوم، آهن و منگنز دارد، درحالي‌كه در خاك‌هاي قليايي تمايل واكنش بيشتر با كلسيم است. دامنه بهينه pH براي حداكثر در دسترس بودن ۶٫۰-۷٫۰ است. در بسياري از خاك‌ها تجزيه مواد آلي و باقيمانده محصولات زراعي به مقدار فسفر موجود در خاك كمك مي‌كند.

عوامل مؤثر بر ميزان موجود در خاك

نوع ماده تشكيل دهنده خاك

درجه هوازدگي و فرسايش

شرايط آب و هوايي

ميزان استفاده از كود و برداشت محصول

عوامل مؤثر بر قابليت دسترسي در خاك

PH خاك

حداكثر در دسترس بودن اين عنصر عموماً در محدوده pH 6 تا ۷ رخ مي‌دهد

تغذيه متعادل محصولات زراعي

منابع كافي از ساير مواد مغذي گياهي باعث افزايش جذب اين عنصر از خاك مي‌شود. استفاده از اشكال ازت آمونيومي با P باعث افزايش جذب آن از كود در مقايسه با استفاده از كود فسفر به تنهايي يا استفاده از كودهاي N و P به‌طور جداگانه مي‌شود.

مواد آلي خاك

خاك‌هايي كه داراي مواد آلي بالاي مي‌باشند حاوي مقادير قابل توجهي P آلي هستند و مي‌تواند آن را براي رشد گياه فراهم كند.

نوع رس خاك

ذرات رسي تمايل دارند كه فسفر را در خاك حفظ يا ثابت كنند. در نتيجه خاك‌هاي ريز بافت مانند خاك‌هاي لومي رسي داراي ظرفيت تثبيت بيشتري نسبت به خاك‌هاي شني و درشت هستند.

زمان‌بندي استفاده از كود فسفر

تثبيت P خاك با زمان تماس بين بخش محلول و ذرات خاك افزايش مي‌يابد. در نتيجه استفاده كارآمدتر از كود فسفر بالا به‌طوركلي اندكي قبل از كاشت محصول حاصل مي‌شود.

دما، تخلخل، رطوبت و تراكم خاك

جذب اين عنصر توسط گياه با دماي پايين و هوادهي ضعيف خاك كاهش مي‌يابد. رطوبت بيش از حد خاك يا تراكم خاك باعث كاهش اكسيژن خاك و كاهش توانايي ريشه‌هاي گياه در جذب آن از خاك مي‌شود. تراكم باعث كاهش فضاي منافذ و در نتيجه هوادهي در ناحيه ريشه مي‌شود.

فسفر در گياه

اين عنصر در همه سلول‌هاي زنده گياهي و حيواني وجود دارد و جزء عناصر ضروري براي رشد گياه است به گونه‌اي كه هيچ عنصر ديگري نمي‌تواند جايگزين آن شود. فسفر براي رشد ريشه بسيار مهم است ازاين‌رو سالانه بايد قبل از كاشت يا در زمان كاشت محصولات زراعي در منطقه‌اي كه بذر جوانه مي‌زند بكار رود. چون كه فسفر در خاك متحرك نيست و براي جذب بايد در تماس با سيستم ريشه باشد. از جمله عوامل اصلي جهت در دسترس بودن ميزان فسفر بالا در خاك براي گياهان شامل: غلظت يون فسفات در محلول خاك و توانايي خاك جهت باز گرداندن آن به محلول خاك در هنگام برداشت توسط ريشه گياه است كه اصطلاحاً ظرفيت بافري خاك گفته مي‌شود.

گياهان فسفر را از محلول خاك به‌صورت يون HPO4-2 يا H2PO-4. جذب مي‌كنند نسبت جذب اين دو شكل توسط pH خاك تعيين مي‌شود، در pH بالاتر خاك، بيشتر HPO4-2 را جذب مي‌كند. از آنجا كه غلظت P در محلول خاك كم است، گياهان اكثراً از جذب فعال در برابر شيب غلظت استفاده مي‌كنند (غلظت P در ريشه‌ها نسبت به محلول خاك بيشتر است).

كود فسفر

نقش فسفر در گياه

فسفر جزئي از ساختار اسيد نوكلئيك پيچيده گياهان است كه سنتز پروتئين را تنظيم مي‌كند. بنابراين، P در تقسيم سلولي و رشد بافت جديد بسيار مهم است.

وجود در ساختار ديواره سلولي گياهان

نقش در گرفتن و تبديل انرژي خورشيد به تركيبات گياهي

ساختارهاي DNA و RNA توسط پيوندهاي P به هم مرتبط هستند.

غلظت فسفر ريشه باعث برقراري تعادل عناصر كم مصرف در برگ مي‌شود

توسعه و تحريك شدن ريشه

افزايش ساقه و استحكام ساقه

شكل‌گيري گل و توليد بذر

يكنواخت‌تر و زودرس‌تر شدن محصول

بهبود در كيفيت محصول

افزايش مقاومت در برابر بيماري‌هاي گياهي

علائم كمبود در گياه

رشد گياهان در شرايط كمبود P بسيار كم است و گياهان غالباً داراي رنگ غيرطبيعي سبز تيره هستند. در اوايل بهار در خاك‌هاي كه داراي كمبود هستند، قند موجود در گياهان مي‌توانند رنگ‌دانه‌هاي آنتوسيانين را جمع كرده و باعث ايجاد رنگ بنفش مايل به قرمز شوند. لازم به ذكر است كه اين علائم كمبود شديد هستند و محصولات ممكن است بدون اينكه كمبودهاي مشخصي نشان دهند به‌خوبي به كاربرد كود فسفر بالا پاسخ دهند. به‌طوركلي علائم كمبود شامل رشد كم رنگ و رنگ بنفش تيره برگ‌هاي مسن‌تر، كاهش گلدهي و پيشرفت سيستم ريشه است. در بيشتر گياهان اين علائم هنگامي ظاهر مي‌شوند كه غلظت در برگ‌ها كمتر از ۲/۰ درصد باشد.

موارد شباهت كمبود P با N

رشد قسمت هواي و ريشه هر دو كند يا متوقف مي‌شود. برگ‌ها كوتاه، باريك و نازك مي‌شوند.

ظهور شكوفه و جوانه برگي كم مي‌شود.

جوانه‌هاي كناري ممكن است به خواب بروند يا از بين بروند.

اين علائم بين N و P مشترك مي‌باشند علت شباهت كمبود N و P در گياه ممكن است به علت شباهت فعاليت‌هاي اين دو عنصر در گياه باشد به‌گونه‌اي كه هر دو عنصر نقش اساسي در متابوليسم گياهي دارند.

روش‌هاي تشخيص دقيق كمبود

آناليز خاك

آناليز گياه

مشاهده علائم ظاهري

روش توليد كودهاي فسفاته

كود فسفر از سنگ فسفات ساخته مي‌شوند كه در بعضي مواد به دليل هزينه‌هاي توليد و حمل‌ونقل به‌صورت خاك فسفات مستقيم مورداستفاده قرار مي‌گيرد. در فرآيند توليد از تركيب سنگ فسفات (آپاتيت) با اسيد سولفوريك سوپر فسفات ساده كه حدود ۹۰ – ۸۵ درصد محلول در آب است توليد مي‌شود.

از واكنش اسيد فسفريك با آپاتيت سوپر فسفات تريپل (TSP) و با آمونياك مونوآمونيوم فسفات (MAP) و دي آمونيوم فسفات (DAP) توليد مي‌شود و در صورتي كه بتوان اسيد فسفريك را گرم كرد تا آب موجود در آن خارج شود و با آمونياك واكنش دهد پلي فسفات آمونيوم توليد مي‌شود. استفاده بي‌رويه از كود فسفر باعث اختلال در جذب ساير عناصر ازجمله آهن، روي و منگنز مي‌شود.

در كود فسفر ميزان درصد P به‌صورت درصد فسفو پنت اكسيد (P2O5) بيان مي‌شود كه براي به دست آوردن ميزان درصد P از ضريب ۰٫۴۳۷ استفاده مي‌شود. مثال كود كامل ۱۲٫۲۴٫۱۲ كه حاوي ۲۴ درصد P2O5 است حاوي ۱۰٫۵ درصد P است.

۱۰٫۵=۰٫۴۳۷ * ۲۴

راهكارهاي بهبود استفاده از كود فسفر در خاك

اصلاح خصوصيات خاك سطحي

مديريت خاك سطحي

مديريت منابع فسفاته

بهينه‌سازي استفاده از كود فسفر

از طريق زمان‌بندي مناسب و مقدار اقتصادي كه معمولاً اين كودها را به‌صورت رديفي در هنگام كاشت محصول و يا به‌صورت پخش در سطح خاك هنگام شخم بكار مي‌روند.

دلايل استفاده بهينه از اين كودها

منبعي كه كود فسفر از آن توليد مي‌شوند (سنگ فسفات و خاك فسفات) بسيار محدود و تجديدناپذير است بنابراين بايد از كود P به‌طور مؤثري استفاده شود.

در كشورهاي در حال توسعه كه به افزايش توليد مواد غذايي جهت بهبود معيشت مردم توجه ويژه‌اي دارند، حفظ و بهبود وضعيت اين عنصر در خاك براي رشد محصولات غذايي موردنياز از اهميت بالايي برخوردار است.

مصرف بي‌رويه از كود فسفر بالا در خاك (كودهاي شيميايي و كودهاي آلي) يكي از دلايل عمده آلودگي آب‌هاي سطحي به اين عنصر است كه اين عامل باعث ايجاد خسارات جبران‌ناپذيري به محيط زيست مي‌شود.

كودد فسفر

نكات قابل توجه

در هنگام كاشت بذر حتماً كود فسفر را در نزديك آن به خاك اعمال كنيد. اين كار در خاك‌هاي با فسفر پايين مي‌تواند بسيار مفيد باشد. در صورتي كه خاك شما از ميزان فسفر پاييني برخوردار است و كود را بر روي خاك پخش مي‌كنيد، احتمال جذب اين عنصر توسط گياه بسيار پايين‌تر مي‌باشد.

پيش از استفاده از اين كود فسفر مي‌توانيد آهك را به خاك‌هاي اسيدي اعمال كنيد تا pH خاك را تا حدودي افزايش دهد. زماني كه pH به بالاتر از ۵ برسد، آلومينيوم موجود در خاك كاهش مي‌يابد و در نتيجه فسفر با آلومينيوم خاك وارد واكنش نمي‌شود و بيشتر در دسترس گياه قرار خواهد گرفت.

P مي‌تواند به سرعت با آهن و آلومينيوم موجود در خاك به‌خصوص زماني كه pH پايين‌تر از ۵ است واكنش دهد و آن را از دسترس گياه خارج نمايد. در نتيجه قليايي نمودن خاك يكي از نكاتي است كه براي در دسترس پذيرتر نمودن اين عنصر براي گياه بايد همواره به آن توجه نمود.

pH نكته‌اي است كه همواره بايد در هنگام استفاده از اين كودها به آن‌ها توجه نمود. بهترين pH براي جذب اين عنصر توسط گياهان در حدود ۶٫۵ الي ۷ گزارش شده است. در pH هاي بالاتر از ۷ نيز فسفات‌هاي كلسيم تشكيل مي‌شود كه مانع از جذب اين عنصر براي گياه مي‌شوند.

براي خريد كود فسفر و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/2  ] [ ۱۵ ] [ zerafatcom ] [ ]

كود پتاس يكي از مهم‌ترين منابع تأمين عنصر پتاسيم در گياهان محسوب مي‌شود. عنصر پتاسيم نظير ساير ريزمغذي‌ها يكي از مهم‌ترين عناصر ميكرو گياهان است. اين عنصر ارزشمند بسياري از فرآيندهاي فيزيولوژيك گياهان را هدايت مي‌كند هرچند كه در مقادير كم موردنياز گياهان است. گياهان در كمبود پتاسيم مقاومت خودشان را به تنش‌ها، آفات و بيماري‌ها از دست مي‌دهند همچنين با اين كمبود پتاسيم فرآيندهاي مهمي نظير تنفس سلولي، فتوسنتر، تبخير و تعرق دچار اختلال مي‌گردد. بنابراين شناخت علائم كمبود عنصر پتاسيم و رفع نياز گياه در اولويت برنامه تغذيه زارعين و گلخانه داران قرار خواهد گرفت.

پتاس چيست؟

پتاس نمكي غني از پتاسيم است كه از رسوبات زيرزميني كه ميليون‌ها سال پيش از تختخواب‌هاي دريايي تبخير شده استخراج شده است. پتاسيم يك عنصر اساسي براي زندگي گياهان، حيوانات و حيوانات است. اصطلاح پتاس به گروهي از مواد معدني و مواد شيميايي پتاسيم اطلاق مي‌شود. اين تركيب، كلريد پتاسيم، يك نيروي مسلط در بازار جهاني پتاس است.

پتاسيم يك عنصر مهم است زيرا وقتي كمبود پتاسيم در خاك وجود دارد، از كود پتاس براي كمك به افزايش عملكرد محصولات زراعي و بهبود كيفيت گياه استفاده مي‌شود. پتاسيم گياهان را از درجه حرارت شديد محافظت مي‌كند. اين گياه به گياهان در مبارزه با استرس و بيماري كمك مي‌كند و از آفات مانند علف‌هاي هرز و حشرات جلوگيري مي‌كند.

كود پتاس

اهميت پتاسيم در كشاورزي

پتاسيم در كشاورزي و باغداري خاك بسيار مهم است. به‌عنوان ماده تشكيل دهنده كودهاي مصنوعي استفاده مي‌شود. به نظر مي‌رسد كود پتاس باعث افزايش عملكرد محصول، توليد غلات غني از نشاسته و پروتئين گياهان مي‌شوند. علاوه بر اين، كودهاي پتاسيم ممكن است به بهبود ايمني گياهان نسبت به تغييرات آب‌وهوا، بيماري‌ها و نماتدها كمك كند. پتاسيم بيشتر در هيدروپونيك براي بهبود رشد ريشه و تقويت تحمل به خشكي مورداستفاده قرار مي‌گيرد. همچنين ساختمان سلولز را تقويت كرده و در نتيجه مسكن را كاهش مي‌دهد

كود پتاس به گياهان در مقابل استرس، آفات و بيماري‌ها كمك مي‌كند. علاوه بر نقش اساسي در فرآيندهاي متابوليك گياهان، پتاسيم، در صورت تهيه كافي، به گياهان كمك مي‌كند تركيبات دفاعي توليد كنند كه به آن‌ها در مبارزه با آفات كمك مي‌كند. غلظت كافي پتاسيم در گياهان همچنين سلول‌ها و بافت ها را سخت مي‌كند، در برابر نفوذ عوامل بيماري‌زا و آفات حشرات و ترميم هرگونه بافت آسيب ديده. تأمين منابع كافي پتاسيم به محصولات زراعي بهترين راه براي كاهش نياز آن‌ها به درمان‌هاي كنترل آفات است.

پتاسيم و تغذيه متعادل گياهان زراعي

براي به دست آوردن حداكثر پاسخ به كود پتاس، منابع كافي براي ساير مواد مغذي گياه موردنياز است. با اين حال، چندين رابطه منحصربه‌فرد بين پتاسيم و ساير مواد مغذي وجود دارد. لقاح با پتاسيم بالا مي‌تواند ميزان منيزيم موجود در گياه را كاهش دهد و ممكن است منجر به كمبود منيزيم محصولات زراعي كه در خاك‌هايي توليد مي‌شوند كه از نظر منيزيم كم هستند، شود. اين مشكل اغلب با محصولاتي كه در خاك‌هاي شني رشد مي‌كنند، به‌ويژه در خاك‌هاي دشت ساحلي جنوب ايالات متحده آمريكا روبرو مي‌شويم.

برعكس، محصولات زراعي كه در خاك‌هاي منيزيم پر از منيزيم رشد مي‌كنند، مي‌توانند دچار كمبود پتاسيم شوند، به‌خصوص اگر خاك‌هاي داراي فسفر بالا و پتاسيم كم باشند. اين مشكل به‌ويژه در خاك‌هاي دشت سيل رودخانه مي سي‌سي پي شديد است. شستشوي پتاسيم در خاك‌هاي اسيدي و شني ممكن است با آهك زدن خاك به pH 6.2 تا ۶٫۵ كاهش يابد. با اين حال، كاربردهاي زياد سنگ آهك به خاك كم پتاسيم ممكن است كمبود پتاسيم محصولات زراعي را كه در آن خاك‌ها رشد مي‌كنند، القا كند.

كود پتاس

عملكرد پتاسيم در گياهان

پتاسيم در اصل نقش مهمي در فرآيندهاي فيزيولوژيكي گياه دارد. بنابراين براي رشد مناسب و تكثير در گياهان در مقادير زيادي موردنياز است. اين ماده پس از نيتروژن بسيار مهم است زيرا مواد مغذي موردنياز گياهان است. همچنين به دليل عامل مؤثر در تعدادي از فرآيندهاي بيولوژيكي و شيميايي موجود در گياهان، ماده مغذي با كيفيت ناميده مي‌شود. در اينجا دليل پتاسيم در گياهان مهم است:

پتاسيم تنظيم باز و بسته شدن روزنه‌ها را انجام مي‌دهد بنابراين جذب دي اكسيد كربن را تنظيم مي‌كند بنابراين باعث افزايش فتوسنتز مي‌شود.

اين ماده باعث فعال شدن آنزيم‌هاي مهم بيوشيميايي براي توليد آدنوزين تري فسفات مي‌شود انرژي براي ساير فرايندهاي شيميايي و فيزيولوژيكي مانند دفع مواد زائد در گياهان تأمين مي‌كند.

اين ماده درآب و ساير نمك‌ها در بافتهاي گياهي و سلول‌ها نقش دارد.

پتاسيم همچنين پروتئين و نشاسته را در گياهان تسهيل مي‌كند.

آنزيم‌هاي مسئول عملكردهاي خاص را فعال مي‌كند.

كود پتاسيم باعث افزايش محصول مي‌شود زيرا:

رشد ريشه را افزايش داده و تحمل به خشكي را بهبود مي‌بخشد.

سلولز ساخته و مسكن را كاهش مي‌دهد.

حداقل ۶۰ آنزيم درگير در رشد را فعال مي‌كند.

كمك به فتوسنتز و تشكيل مواد غذايي.

به انتقال قندها و نشاسته‌ها كمك مي‌كند.

غلات غني از نشاسته توليد مي‌كند.

پروتئين گياهان را افزايش مي‌دهد.

باعث حفظ تورگور، از بين رفتن آب و پژمردگي مي‌شود.

به عقب ماندگي در گسترش بيماري‌هاي زراعي و نماتد كمك مي‌كند.

جذب پتاسيم توسط محصولات زراعي:

زمان جذب پتاسيم با گياهان مختلف متفاوت است. با اين حال، گياهان به‌طوركلي اكثر پتاسيم خود را در مرحله رشد زودرس نسبت به نيتروژن و فسفر جذب مي‌كنند.

آزمايش‌هاي مربوط به جذب پتاسيم توسط ذرت نشان داد كه ۷۰ تا ۸۰ درصد با زمان ابريشم جذب مي‌شود و ۱۰۰ درصد آن نيز سه تا چهار هفته پس از ابريشم جذب مي‌شود. انتقال پتاسيم از برگ و ساقه به دانه بسيار كمتر از فسفر و ازت بود. مدت زمان تشكيل دانه ظاهراً براي تأمين پتاسيم مهم نيست.

جذب پتاسيم

در دسترس بودن و جذب زياد پتاسيم توسط گياهان از خاك با عوامل مختلفي متفاوت است. ميزان تنفس توسط گياهان تا حد زيادي عامل تعيين‌كننده جذب مناسب و انتقال پتاسيم توسط گياهان است. جذب آن به انرژي كافي بستگي دارد. پتاسيم نقش مهمي در محل قرارگيري مواد مغذي اساسي، آب و ساير مواد موجود در ريشه از طريق ساقه به برگ‌ها دارد. همچنين از طريق كودهايي به شكل كا ۲ او تهيه مي‌شود.

بافتهاي گياهي فرم موجود در اين كودها را تجزيه و تحليل كرده و آن را به شكل زيستي بيشتري تبديل مي‌كنند. به شكل يون‌هاي پتاسم جذب مي‌شود. اين پتاسيم قابل تعويض است زيرا مي‌توان آن را با ساير يون‌هاي مثبت (كاتيون‌ها) مانند هيدروژن، كلسيم و منيزيم جايگزين كرد. اين مبادله به سرعت و به دفعات اتفاق مي‌افتد. پتاسيم موجود در محلول خاك ممكن است توسط گياه جذب شود يا با آبشويي از خاك از بين برود به‌خصوص در خاك‌هاي شني و درشت.

علائم كمبود پتاسيم

پتاسيم يك عنصر بسيار متحرك در گياه است و از بافت پيرتر به جوان‌تر منتقل مي‌شود. در نتيجه، علائم كمبود كود پتاس معمولاً ابتدا در برگ‌هاي پايين گياه رخ مي‌دهد و با افزايش شدت كمبود، به سمت بالا پيش مي‌رود. يكي از شايع‌ترين علائم كمبود پتاسيم، سوزش زرد يا شليك (كلروز) در حاشيه برگ است.

در موارد شديد، حاشيه شاخه‌اي برگ ممكن است خارج شود. با اين حال، با محصولات پهن برگ، مانند سويا و پنبه، ممكن است كل برگ ريخته شود و در نتيجه دفع زودرس محصول باشد. محصولات كمبود كود پتاس به آرامي رشد مي‌كنند و داراي سيستم ريشه‌اي ضعيف نيستند. ساقه‌ها ضعيف هستند و جاي دادن محصولات غلات مانند ذرت و دانه‌هاي كوچك متداول است.

حبوبات براي پتاسيم خاك رقيب خوبي ندارند و غالباً توسط چمنزارهاي مرتع چمنزار شلوغ هستند. هنگامي كه كود پتاس كافي نيست، ممكن است كشتن زمستان محصولات زراعي چند ساله مانند يونجه و علفزار رخ دهد.

كود پتاس

انتخاب منبع مناسب پتاسيم

به منظور حفظ باروري خاك، بهبود محصول، بهبود عملكرد محصول و يا كيفيت محصول، آن‌ها يا به‌صورت مستقيم روي گياه (شاخ و برگ) استفاده مي‌شوند و يا به محلول‌هاي آبي اضافه مي‌شوند.

اصول كاربرد كود پتاس

استفاده مؤثر از تمام مواد مغذي شامل به‌كارگيري ميزان صحيح استفاده شده و گسترش يكنواخت است. اين بدان معناست كه بايد پراكندگي كودها و پاششهاي كود كاليبره شوند تا ميزان مناسب كود مورداستفاده را ارائه دهند. به‌طور صحيح تنظيم شوند تا به‌طور مساوي در عرض دوره (الگوي پخش عرضي) پخش شود. الگوي گسترش طولي نيز اهميت دارد، اما در عمل ما به توليدكنندگان متكي هستيم.

تنظيم الگوي گسترش براي كودهاي جامد با آزمايش پخش‌كننده حاصل مي‌شود كه توسط اپراتورهاي آموزش ديده با سيني و يك برنامه رايانه‌اي انجام مي‌شود. اين يك كار تخصصي است و بايد از اعضاي طرح ملي پخش اسپايدر استفاده شود.

انواع كودهاي پتاس

كود پتاس در انواع مختلف و تركيبات گوناگون به بازار معرفي شده‌اند. وجه مشترك تمامي اين كودها در حضور عنصر ارزشمند پتاسيم است. عنصر پتاسيم با عنصر كلر در تركيب شيميايي يك نوع از كود پتاس به نام پتاسيم كلرور همراه شده است. در تركيباتي ديگر عنصر پتاسيم با عنصر نيتروژن يا گوگرد تركيبات پتاسيم نيترات يا پتاسيم سولفات را تشكيل مي‌دهند. درصد حضور پتاسيم در هر يك از تركيبات بسته به فرمول شيميايي آن تركيب متفاوت است، شناخت تركيبات حاوي عنصر پتاسيم موجب مي‌شود كه با علائم كمبود پتاسيم در هر گياه بسته به شرايط منطقه و گياه موردنظر چاره جويي شود.

براي خريد كود پتاس و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/2  ] [ ۱۵ ] [ zerafatcom ] [ ]

استفاده از جلبك دريايي به‌عنوان كود به قرن نوزده برمي‌گردد كه براي اولين بار به‌وسيله ساحل نشينان و جلبك‌هاي قهوه‌اي مورداستفاده قرار گرفت. جلبك‌ها به خاطر دارا بودن ميزان بالاي فيبر از يك طرف نقش مهمي در نرم كردن بافت خاك و حفظ رطوبت و از طرف ديگر به خاطر دارا بودن مواد معدني و عناصر كمياب اهميت دوچنداني دارند. مطالعات مختلف علمي ثابت كرده است كه كارايي اين محصولات (فرآورده‌ها) به‌طور گسترده‌اي در علوم و صنعت باغباني مورد استقبال قرار گرفته است، به‌طوري‌كه بعد از استفاده از اين فرآورده‌ها، افزايش محصول، افزايش جذب مواد غذائي خاك، افزايش مقاومت به آفات خاص، افزايش جوانه‌زني بذر و مقاومت در مقابل يخ‌زدگي را در پي داشته است. به‌هرحال از زمان پي بردن به چنين خواص كارآمدي در جلبك‌ها، به نظر مي‌رسد با توجه به پيشرفت كشاورزي و آبزي‌پروري ارگانيك، بازار رو به رشد فزاينده‌اي داشته باشد.

جلبك‌هاي دريايي به علت داشتن فسفر، ‌پتاسيم و برخي از عناصر كم مقدار در بسياري از مناطق ساحلي به‌عنوان كود بيولوژيكي مورداستفاده قرار مي‌گيرند. برخي از اين جلبك‌ها را با مواد آلي ديگر مخلوط مي‌كنند و براي حاصلخيزي خاك به كار مي‌برند و تعدادي ديگر را مستقيماً به زمين كشاورزي اضافه مي‌نمايند و اجازه مي‌دهند به‌مرورزمان پوسيده و مواد آن‌ها جذب خاك شود.

كود جلبك

اهميت جلبك‌ها

اهميت جلبك‌هاي دريايي به علت دارا بودن عناصر مغذي از قبيل ازت، فسفر، پتاسيم و برخي از عناصر كم مصرف موردنياز گياهان و همچنين به دليل وجود ميزان بالاي فيبر و نقش آن در بهبود خواص فيزيكي و شيميائي و بيولوژيكي خاك و از قبيل افزايش ظرفيت تبادل كاتيوني و بهبود ظرفيت نگهداري آب، تعديل PH و … مشهود است.

ساحل نشينان در بعضي مناطق از جلبك‌هاي دريايي مستقيماً در زمين‌هاي كشاورزي به‌عنوان كود استفاده مي‌كردند، اما عوامل طبيعي از قبيل شوري بالاي خاك، مقادير شن و ماسه و روند كند تجزيه مانع بزرگي از پيشرفت اين كار شد. وجود اين عوامل باعث شد تا بشر به فكر استفاده از جلبك دريايي به‌صورت مايع و پودر غليظ شده و قابل‌حل در آب بيفتد.

با گذشت زمان، پيشرفت علم و تكنولوژي و گسترش صنايع، هر روزه محصولات جديدتري را در راستاي بهبود تغذيه و برآورده شدن آن چه تاكنون امكان‌پذير نبوده است ارائه مي‌دهد. با تكيه بر دانش محققين و تكنولوژي و دانش بومي صنعت توليد كودهاي با كيفيت بالاتر، اقدام به توليد تركيبي استثنائي كرده كه داراي قابليت‌ها و مزايايي است كه در ادامه بيشتر توضيح داده خواهد شد.

مطالعات مختلف علمي ثابت كرد كه كارايي فرآورده‌هاي حاصل از جلبك‌هاي دريايي به‌طور گسترده‌اي در كشاورزي مورد استقبال قرار گرفته و باعث افزايش توليد محصول در واحد سطح و بهبود كيفيت محصولات كشاورزي و افزايش سطح درآمد كشاورزان در نقاط مختلف جهان گرديده است. امروزه استفاده از كودهاي حاوي عصاره جلبك دريايي به‌صورت محلول پاشي و مصرف در خاك در گياهان زراعي و باغي و گلخانه‌اي متداول شده است.

به‌طوركلي عصاره جلبك دريايي حاوي برخي عناصر ماكرو، ميكرو و برخي هورمون‌هاي رشد يا تنظيم كننده‌هاي گياهي، آمينواسيدها، پلي ساكاريدها، بتائين ها و …است. تركيبات هورموني و مواد تنظيم‌كننده رشد مانند جيبرلين، اكسين ها و سيتوكنين ها در عصاره جلبك دريايي در طويل شدن سلولي، ايجاد گل، رشد برگ، سبز كردن بذر، افزايش طول ميان گره‌ها، افزايش اندازه ميوه، كيفيت ميوه، تأخير در رسيدن ميوه‌ها، يكدست شدن ميوه‌ها، كاهش اثر برخي آفات و بيماري‌هاي گياهي مؤثر است.

كود جلبك

برخي اثرات كاربرد كود جلبك دريايي در گياهان

۱- افزايش تحمل گياهان به استرس

همان طوري كه در بالا اشاره شد محصولاتي كه از كود جلبك دريايي به دست مي‌آيند باعث افزايش تحمل گياهان به استرس و تنش‌هاي ناشي از عوامل محيطي (خشكي، شوري و افزايش دما) و فيزيولوژيكي مي‌شوند. اثرات ضد استرسي مواد ارگانيك كه از جلبك‌هاي دريايي مشتق مي‌شوند به فعاليت سيتوكنين مربوط مي‌باشند. سيتوكنين با تشكيل زانتين، آدنين و پورين را راديكال‌هاي آزاد را كه منجر به استرس مي‌شوند را به‌طور مستقيم مهار مي‌كند. يكي از واكنش‌هاي معمول در سلول‌هاي گياهي كه در نتيجه افزايش تجمع مولكول‌هاي آلي در سيتوپلاسم روي مي‌دهد تنظيم فشار اسمزي است كه به‌منظور موازنه تعديل فشار اسمزي انجام مي‌گيرد. گلايسين بتائين و مانيتول و برخي ديگر از قندها از موادي مي‌باشند كه باعث ايجاد تعادل اسمزي سلول‌هاي گياهي مي‌شوند.

استفاده از كود جلبك دريايي به علت حضور گلايسين بتائين در سلول باعث كاهش اثرات سوء تنش‌هاي محيطي مي‌شود و همچنين باعث افزايش تحمل گياهان نسبت به سرما مي‌شود. به‌علاوه موجب بقاء گياهان در زمان يخ‌زدگي و رشد مجدد در تمام گياهان مي‌شود. مانيتول و بتائين هر دو باعث حفظ تعادل اسمزي سلول‌هاي گياهي مي‌شوند. اين مواد همچنين باعث حفظ ساختار ظاهري سلول مي‌شوند. اين امر باعث مي‌شود تا از دست دادن آب سلول به‌كندي صورت گيرد و در نهايت گياه در برابر تنش‌هاي ناشي از خشكي و كم آبي تحمل بيشتري داشته باشد. نتايج بررسي‌هاي آزمايشگاهي نشان مي‌دهد كه گلايسين بتائين سبب محافظت از غشاي سلول‌هاي ريشه در مقابل اثرات مخرب ناشي از تنش گرما مي‌شود.

۲- تقويت سيستم دفاعي گياهي

پلي ساكاريدهاي سولفاته و اليگوساكاريدهاي با وزن مولكولي كم حاضر در جلبك‌هاي دريايي نشان داده كه داراي انواع فعاليت‌هاي بيولوژيكي هستند. برخي از گزارش‌ها در مورد افزايش خواص ضد قارچي و آنتي‌اكسيداني با استفاده از كود جلبك دريايي را نشان مي‌دهند كه به دليل حضور طيف گسترده‌اي تركيبات فعال بيولوژيكي از قبيل استرول‌ها، فنول ها و اسيدهاي چرب است.

مطالعات در طول چند سال گذشته نشان مي‌دهد كه پلي ساكاريدهاي سولفاته در كود جلبك‌ هاي دريايي قابليت آنتي‌اكسيداني قابل‌ملاحظه دارند. اين تركيبات باعث القاء پاسخ‌هاي دفاعي در گياهان مي‌شوند. لامينارين موجود در كود جلبك دريايي نيز بر روي سيستم دفاعي گياهان تأثير مثبتي مي‌گذارد. در اين مورد مي‌توان محافظت از گياه را از نقش‌هاي مهم كود جلبك دريايي دانست. اين پلي ساكاريد باعث تحريك توليد تنظيم كننده مهم رشد و تقويت كننده سيستم دفاعي گياهان مي‌شود. همچنين اين تركيب (لامينارين) باعث توليد تركيبات ضدقارچي (فيتوالكسين) و توليد آنزيم‌هاي هيدروليز كننده مانند كيتيناز و گلوكاناز باعث مي‌شود.

۳- تأثير بر ميزان رشد ريشه

كاهش رشد ريشه در اثر كاهش دما باعث كم شدن ظرفيت جذب آب و مواد معدني توسط ريشه و به دنبال آن ظهور اثرات ثانويه ناشي از كمبود مواد غذايي و اختلال در رشد گياه مي‌شود. در دماي پايين، انتقال مواد داخل گياه شكل و مقدار انتقال مواد دچار تغيير مي‌شود و در نتيجه رشد ريشه و در نهايت ميزان رشد گياه كاهش مي‌يابد.

همچنين سرما باعث كاهش سنتز آدنوزين تري فسفات و بسياري از تركيبات ديگر از قبيل هورمون‌ها، اسيدهاي آمينه و برخي از ويتامين‌ها در ريشه صورت مي‌گيرد، شده و سرعت انتقال اين مواد به ساقه را كاهش مي‌دهد. بتائين، مانيتول و … از اختلال در رشد ريشه و كاهش رشد در نتيجه تنش دمايي جلوگيري مي‌كنند.

۴- افزايش ميزان فتوسنتز كلروفيل و سبزينگي گياهان

فتوسنتز يكي از فرآيندهاي حساس به دما است. نخستين مكان دريافت تنش سرما مرحله فتوسيستم ۲ كه باعث كاهش عملكرد فتوسيستم ۲ و توقف فعاليت فتوسنتز بر اثر سرما مي‌شود. تنش سرما همچنين سبب اختلال در توليد كلروفيل و بروز آسيب در واكنش‌هاي كلروپلاست ها مي‌گردد. با كاهش بيشتر دما كل فرآيند كلروفيل سازي متوقف مي‌شود و رنگ برگ‌ها به زردي مي‌گرايد كه نشان دهنده كمبود كلروفيل است.

مطالعات مختلف نشان داده كه استفاده از كود جلبك دريايي به دست آمده در گياهان تحت تيمار باعث افزايش ميزان كلروفيل برگ مي‌شود كه به دليل وجود آمينوبوتيرات، گلايسين بتائين و بتائين در عصاره استخراج شده است. همچنين محلول‌پاشي عصاره جلبك دريايي موجب تحريك فتوسنتز شده و منجر به توليد بهتر قند و نشاسته‌ها مي‌شود. در برخي از مطالعات مشاهده شده است كه بهبود فتوسنتز توسط گلايسين بتائين در گياهان تحت تنش سرما، به افزايش كارايي فتوسيستم ۲ مربوط مي‌شود. گلايسين بتائين همانند يك محافظ اسمزي در كلروپلاست هاي گياه تحت تنش عمل مي‌كند.

كود جلبك

نقش جلبك دريايي در محصولات

در مورد گياه سويا افزايش كود جلبك باعث افزايش مقدار پروتئين محصول مي‌شود. در مورد محصول گوجه فرنگي نيز آزمايش‌هايي توسط Crouch و Vanstaden در سال ۱۹۹۷ صورت گرفته است كه مشخص شده ميزان گلدهي و ميزان محصول گوجه فرنگي افزايش يافته و زمان رسيدن ميوه نيز كاهش يافته است. ميزان محصول شلغم نيز در خاك‌هاي ماسه‌اي با افزودن كود جلبك در سال‌هاي اول و دوم افزايش قابل‌توجه اي نشان مي‌دهد و در مورد محصولاتي چون توت فرنگي و كشمش نيز به ترتيب حدود (۱۹ تا ۱۳۳) درصد و (۱۲ تا ۲۷) درصد گزارش شده است.

نتيجه

تركيبات موجود در كود جلبك دريايي مثل لامينارين و فاكويدان موجب افزايش فعاليت ميكروارگانيسم‌هاي مفيد خاك شده و در نتيجه جمعيت قارچ‌هاي بيماري‌زاي خاك را از طريق رقابت كاهش مي‌دهند. محلول‌پاشي منظم اين محصولات مي‌تواند منجر به افزايش توان گياه در مقابله با تنش‌هاي محيطي و فيزيولوژيكي مي‌شود و همچنين باعث ايجاد اختلال در روند فعاليت حشرات مي‌شود. از طرفي با تحريك توليد فيتوالكسين ها در گياهان موجب افزايش مقاومت آن‌ها در برابر انواع بيماري‌ها مي‌شود. كود جلبك دريايي با افزايش غلظت مواد معدني درون سلول‌هاي گياهي، باعث غليظ تر شدن شيره آوندهاي گياه اي شده و در نتيجه منجر به افزايش مقاومت گياهان به سرمازدگي مي‌شود.

براي خريد كود جلبك و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/2  ] [ ۱۵ ] [ zerafatcom ] [ ]

 

كود NPK از جمله كودهاي مفيد و مؤثري است كه نقش اساسي را در رشد رويشي گياه ايفا مي‌كند، اين كود براي تمامي محصولات كشاورزي و زراعي مناسب است؛ داراي انواع گوناگوني است كه شما بسته به نوع گياه مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد. اين كود مخفف سه كلمه N نيتروژن، P فسفر و K پتاسيم مي‌باشد. گياهان مختلف براي رشد و نمو نياز به كود دارند تا بتوانند رشد كنند، كود ان پي كا بدون بو و افزودني‌هاي شيميايي است، باعث افزايش باردهي، گلدهي و كيفيت محصولات كشاورزي مي‌شود و از زرد شدن برگ‌ها و آفات جلوگيري مي‌كند.

تعريف كود NPK

هر گياهي براي رشد بهتر و جلوگيري از آفات و زرد شدن برگ‌ها نياز به كود دارد؛ كود NPK در واقعي نوعي كود پودري پركاربرد مي‌باشد كه در آب حل مي‌شود. اين كود از سه عنصر اساسي N نيتروژن، P فسفر و K پتاسيم تشكيل شده است كه اين سه عنصر نقش عمده‌اي را در رشد رويشي گياه و همچنين بذر ايفا مي‌كند. علاوه بر اين كود NPK داراي عناصر ديگري همچون روي، مس، منگنز، كلات و … نيز مي‌باشد.

عملكرد سه عنصر حياتي گياه در كود NPK:

كود NPK داراي ارقام مختلفي است كه اعداد موجود در كنار هر يك از كلمات نشان‌دهنده ميزان نيتروژن، فسفر و پتاسيم موجود در كود است، به‌طور مثال كود ۱۰ ۴۰ ۱۰ NPK به ترتيب داراي ۱۰ درصد نيتروژن، ۴۰ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسيم است، به همين صورت اعداد موجود در ديگر كودها نيز نشان‌دهنده سه عنصر اساسي گياه است. از اين كود براي محصولات باغي همچون انواع درخت، صيفي‌جات، سبزي‌ها، محصولات زراعي و … استفاده مي‌شود.

نيتروژن N

وجود نيتروژن در كود باعث بهبود عملكرد شاخ و برگ گياه مي‌شود و به رشد گياه كمك شاياني مي‌كند.

عملكرد بذر را افزايش مي‌دهد و باعث مي‌شود بذر زودتر جوانه بزند.

باعث افزايش كيفيت محصولات باغي مي‌شود.

به عمل فتوسنتز گياه كمك مي‌كند.

يكي از علائم كمبود نيتروژن در گياه تغيير رنگ برگ‌هاي گياه مي‌باشد كه در صورت مشاهده بهتر است از كود NPK با نيتروژن زياد استفاده كنيد.

فسفر P

وجود فسفر در كود سبب ريشه‌زايي بهتر گياه مي‌شود.

به افزايش گلدهي و شكوفه دهي گياه كمك شاياني مي‌كند.

گياه را براي مقابله با تنش‌هاي محيطي آماده مي‌كند، استرس و تنش‌هاي محيطي را كاهش و از بين مي‌برد.

از علائم كمبود فسفر در گياه اين است كه برگ‌هاي گياه كوچك و درعين‌حال جوانه‌هاي انتهايي گياه نيز كوچك مي‌شوند.

پتاسيم K

وجود پتاسيم در كود سبب بهبود كيفيت محصول و گل مي‌شود.

پروتئين موردنياز گياه را تأمين مي‌كند.

به بزرگ شدن ميوه‌ها كمك مي‌كند.

گياه را در برابر بيماري‌ها مقاوم مي‌كند، آفات و بيماري گياه را تا حدود زيادي كاهش مي‌دهد.

از جمله علائم كمبود پتاسيم در گياه مي‌توان به تغيير رنگ برگ‌ها و زرد شدن آن‌ها اشاره كرد.

ويژگي‌هاي كود NPK

كود NPK داراي گونه‌هاي مختلفي است كه شما بسته به نوع گياه مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد، به‌طور مثال براي گياهي كه نياز به نيتروژن زياد دارد مي‌بايست از كودهايي با نيتروژن زياد استفاده كنيد و عملكرد گياه را طي دوران رشد بهبود مي‌بخشد و باعث مي‌شود گياه رشد بهتري را تجربه كند.

كود NPK باعث افزايش ميوه در گياه مي‌شود و شما مي‌توانيد محصولات بهتر و باكيفيت‌تري را توليد كنيد و استفاده آساني دارد به اين صورت كه در آب به‌راحتي حل مي‌شود.

كود NPK بايد در جاي خشك و خنگ نگهداري شود و مواد موردنياز را براي رشد گياه در اختيار ريشه قرار مي‌دهد و رشد گياه را تسهيل و باعث افزايش طول عمر گياه مي‌شود.

كود NPK براي گياهان مختلف مناسب مي‌باشد و باعث افزايش كيفيت محصولات كشاورزي، باردهي و گلدهي گياه مي‌شود و گياه را در برابر آفات و بيماري‌ها ايمن مي‌كند.

اين كود بدون بو و مواد شيميايي است و پاكيزه و بهداشتي است و در تهيه آن از مواد ارگانيك استفاده شده است و اين كود مي‌تواند جايگزين مناسبي براي انواع كودها شيمايي باشد.

انواع كود NPK

كود NPK 0 30 20

كود NPK از سه عنصر حياتي نيتروژن ۰ درصد، فسفر ۳۰ درصد و ۲۰ درصد پتاسيم تشكيل شده است كه مقادير زيادي اسيد آمينه و جلبك دريايي به همراه ساير مواد در آن وجود دارد، داراي فسفر زيادي است. وجود فسفر باعث تسريع در ريشه‌زايي گياه و بهبود عملكرد گياه مي‌شود. مواد آلي را براي رشد در اختيار گياه قرار مي‌دهد، به‌صورت پودري عرضه مي‌شود كه به‌راحتي در آب حل مي‌شود.

كود NPK 10 10 40

كود ان پي كا مخفف سه كلمه نيتروژن، فسفر و پتاسيم است كه اين محصول به ترتيب داراي ۱۰ درصد نيتروژن، ۱۰ درصد فسفر و ۴۰ درصد پتاسيم مي‌باشد. داراي پتاسيم زيادي است در كنار سه عنصر حياتي عناصر ديگري نيز در اين كود به‌ كار رفته است كه باعث بهبود رشد گياه مي‌شود. اين كود به‌صورت محلول‌پاشي، آبياري و استفاده در خاك قابل‌استفاده است. از اين كود بيشتر در زماني استفاده مي‌شود كه ميوه گياه در حال شكل گرفتن مي‌باشد، باعث مي‌شود محصول باكيفيت‌تري را برداشت كنيد. براي تمامي محصولات كشاورزي مناسب مي‌باشد بدون بو است.

كود NPK 10 45 10

كود NPK 10 45 10 داراي فسفر زيادي است. طوري كه داراي ۱۰ درصد نيتروژن، ۴۵ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسيم است علاوه بر اين داراي عناصر كم مصرفي همچون روي، مس، منگنز و … نيز مي‌باشد. اين محصول براي رشد ريز مغزي گياه مفيد مي‌باشد. به‌صورت آبياري و محلول‌پاشي قابل استفاده است. يكي از پرمصرف‌ترين و محبوب‌ترين كودها مي‌باشد. باعث افزايش رشد و تغذيه گياه مي‌شود و از زرد شدن برگ درختان جلوگيري مي‌كند. اين كود را بايد در جاي خشك و خنك و به دور از نور مستقيم خورشيد نگه‌داري كنيد.

كود NPK 10 52 10

كود NPK 10 52 10 داراي ۱۰ درصد نيتروژن، ۵۲ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسيم است. داراي فسفر زيادي مي‌باشد كه باعث بهبود رشد گياه مي‌شود. به‌صورت پودري در بسته‌هاي آلومينيومي عرضه مي‌شود. اين كود براي رشد ساقه گياه بسيار مناسب است و يكي از كودهاي محبوب و پرمصرف جهان به شمار مي‌رود. براي كليه محصولات كشاورزي قابل‌استفاده و مصرف است. باعث جوانه‌زني بهتر گياه مي‌شود و از زرد شدن برگ‌ها جلوگيري مي‌كند.

كود NPK 12 12 36

كود NPK 12 12 36 داراي ۱۲ درصد نيتروژن، ۱۲ درصد فسفر و ۳۶ درصد پتاسيم مي‌باشد، در كنار اين عوامل اين كود داراي عناصري همچون مس، روي، منگنز و … نيز مي‌باشد كه مواد آلي را براي رشد بهتر گياه فراهم مي‌كند. براي افزايش گلدهي مناسب مي‌باشد. تأثير مثبتي را در عملكرد رشد گياه ايفا مي‌كند. پسماند موجود در اين كود بسيار ناچيز مي‌باشد و باعث از بين رفتن خاك نمي‌شود. توجه داشته باشيد كه اين كود را بايد در جاي خشك و خنك و به دور از نور مستقيم خورشيد نگه‌داري كنيد و براي گياهان مختلف قابل‌استفاده است.

npk

كود NPK 15 15 30

كود NPK 15 15 30 عناصر ضروري را براي رشد گياه تأمين مي‌كند، طوري كه داراي ۱۵ درصد نيتروژن، ۱۵ درصد فسفر و ۳۰ درصد پتاسيم است. پتاسيم موجود در اين كود بالاست طوري كه باعث افزايش باردهي گياه مي‌شود. در اين كود عناصري همچون كلات نيز وجود دارد كه باعث ماندگاري بيشتر در خاك و در نتيجه جذب توسط ريشه مي‌شود و شما مي‌توانيد محصول باكيفيتي را برداشت كنيد. به سوخت ساز گياه كمك شاياني مي‌كند. هر گياهي براي رشد و نمو نياز به مراقبت و كود دارد تا بتواند رشد كند. استفاده از اين كود سبب افزايش طعم، رنگ و كيفيت محصول مي‌شود و از ترك خوردگي پوست ميوه جلوگيري مي‌كند.

كود NPK 15 50 5

كود NPK 15 50 5 داراي ۱۵ درصد نيتروژن، ۵۰ درصد فسفر و ۵ درصد پتاسيم مي‌باشد. داراي فسفر زيادي است كه براي رشد انواع سبزي‌ها مناسب است. سبزي‌ها مختلف براي رشد نياز به كود دارند بنابراين اين محصول مي‌تواند انتخابي مناسب براي طيف وسيعي از سبزي‌ها براي رشد باشد. به سوخت ساز گياه كمك مي‌كند و باعث تقويت ريشه گياه مي‌شود. بهتر است در جاي خشك و خنك نگهداري شود. به‌صورت محلول‌پاشي و آبياري قابل استفاده است به‌راحتي در آب حل مي‌شود و قدرت جذب بالايي دارد.

كود NPK 18 18 18

كود ان پي كا ۱۸ ۱۸ ۱۸ داراي ۱۸ درصد نيتروژن، ۱۸ درصد فسفر و ۱۸ درصد پتاسيم در كنار ساير عناصر همچون روي، مس، منگنز و … دارد. براي رشد انواع گياهان زينتي من‌جمله انواع كاكتوس مناسب است. باعث تحريك رشد گياه مي‌شود. براي درختان مختلف نيز مناسب مي‌باشد. اين كود عناصر ضروري را به‌صورت مساوي در اختيار گياه قرار مي‌دهد. باعث بهبود عملكرد رشد گياه مي‌شود. به‌صورت پودري است. بدون بو مي‌باشد و از گياه شما در برابر آفات و پوسيدگي محافظت مي‌كند. كاكتوس از جمله گياهان زينتي است كه براي رشد نياز به مراقبت و كود دارد تا بتواند به‌درستي رشد كند.

كود NPK 20 20 20

كود NPK 20 20 20 همان‌طور كه از نامش پيداست داراي ۲۰ درصد نيتروژن به همراه ۲۰ درصد فسفر و ۲۰ درصد پتاسيم است كه باعث مي‌شود گياه رشد بهتري را تجربه كند و از زرد شدن برگ‌ها جلوگيري مي‌كند. نوعي كود كامل به شمار مي‌رود كه تمامي احتياجات موردنياز گياه را برطرف مي‌كند. از اين كود مي‌توانيد در تمامي مراحل رشد گياه استفاده كنيد. جذب سريع و فوق‌العاده‌اي دارد و باعث تحريك رشد گياه مي‌شود. مواد آلي را براي رشد در اختيار گياه قرار مي‌دهد.

npk

كود NPK 3 11 38

كود NPK 3 11 38 داراي ۳ درصد نيتروژن به همراه ۱۱ درصد فسفر و ۳۸ درصد پتاسيم است. براي رشد انواع گياهان زينتي به‌خصوص انواع كاكتوس‌ها و ساكولنت ها مناسب است. تأثير مثبتي در عملكرد رويشي گياه ايفا مي‌كند. براي محصولات كشاورزي مناسب مي‌باشد. داراي پتاسيم زيادي است كه از زرد شدن برگ‌ها جلوگيري مي‌كند و به‌صورت پودري است كه به‌راحتي در آب حل مي‌شود.

كود NPK 30 10 10

كود NPK 30 10 10 داراي ۳۰ درصد نيتروژن، ۱۰ درصد فسفر و ۱۰ درصد پتاسيم است. در كنار اين سه عنصر حياتي داراي عناصر ديگري همچون روي، مس و …نيز است. براي ريشه‌زايي انواع گياهان مناسب مي‌باشد. به‌صورت پودري است كه توسط ريشه جذب مي‌شود، قدرت جذب بالايي دارد، مواد آلي را براي رشد در اختيار گياه قرار مي‌دهد.

npk

كود NPK 4 5 40

كود NPK 4 5 40 داراي ۴ درصد نيتروژن، ۵ درصد فسفر و ۴۰ درصد پتاسيم است. براي داشتن ميوه بزرگ‌تر مي‌توانيد از اين محصول استفاده كنيد؛ علاوه بر اين استفاده از اين كود سبب مي‌شود تا ميوه شما علاوه بر بزرگ‌تر شدن، خوش‌طعم و خوش‌بو نيز شود گل‌هاي شما نيز بزرگ‌تر مي‌شود. اين كود را زماني استفاده كنيد كه شكوفه‌هاي گياه در حال ريزش است. به‌صورت پودري است كه به‌راحتي در آب حل مي‌شود داراي پتاسيم زيادي است كه از زرد شدن برگ‌هاي جلوگيري مي‌كند. باعث ماندگاري محصول مي‌شود. براي محصولات كشاورزي مختلفي قابل‌استفاده است. از ريزش شكوفه‌ها نيز جلوگيري مي‌كند.

مشخصات كامل كود NPK

كود NPK در بسته‌هاي آلومينيومي و به‌صورت پودري عرضه مي‌شود. در تهيه اين محصول از سه عنصر حياتي كه گياه براي رشد به آن نياز دارد استفاده شده است اين سه عنصر به ترتيب نيتروژن، فسفر و پتاسيم است كه عناصر لازم و ضروري را در اختيار گياه قرار مي‌دهد تا گياه بتواند رشد كند. مدت تأثيرگذاري اين كود بر گياه در حدود يك سال است. بايد در جاي خشك و خنك نگهداري شود. در بسته‌هاي مختلف ۱ تا ۱۰ كيلوگرمي عرضه مي‌شود.

طريقه مصرف NPK

طريقه مصرف اين كود به اين صورت است كه پس از تهيه آن را در آب مخلوط‌ كنيد (اين كود به‌صورت پودري است كه به‌راحتي در آب حل مي‌شود) سپس مورداستفاده قرار دهيد. براي استفاده هر دو گرم از اين كود را در دو ليتر آب حل كنيد. به‌صورت محلول‌پاشي و آبياري مصرف مي‌شود. توجه داشته باشيد كه ميزان مصرف اين كود بر روي محصول درج شده است. از استفاده بيش از حد خودداري كنيد چرا كه ممكن است به گياه آسيب برساند و قبل از گلدهي گياه از آن استفاده كنيد.

نتيجه‌گيري

كود ان پي كا يكي از كودهاي محبوب و پرطرفدار جهان است كه متناسب با گياهان مختلف در انواع مختلفي توليد مي‌شود كه شما بسته به نوع محصول خود مي‌توانيد از آن‌ها استفاده كنيد. قابليت استفاده براي تمامي محصولات كشاورزي را دارد و افزايش كيفيت محصول و باردهي از ويژگي‌هاي بارز اين كود است. اين كود در بسته‌هاي آلومينيومي به‌صورت پودري عرضه مي‌شود. به‌صورت آبياري، محلول‌پاشي و همچنين در خاك قابل‌مصرف و استفاده است. رشد گياه را تسهيل مي‌كند يكي از كودهاي پرفروش جهان مي‌باشد. اين كود از مخفف سه كلمه N به معناي نيتروژن P به معناي فسفر و K به معناي پتاسيم تشكيل شده است. از زرد شدن برگ‌هاي جلوگيري مي‌كند و باعث تحريك رشد گياه مي‌شود.

براي خريد كود NPK و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/2  ] [ ۱۵ ] [ zerafatcom ] [ ]

صحبت از تغذيه گياه كه مي‌شود، غالباً اهميت آمينو اسيدها در كشاورزي و باغداري از همه بيشتر ناديده گرفته مي‌شود. چه بخواهيد سلول‌هاي گياهي را در برابر بيماري تقويت كنيد و چه بخواهيد مواد مغذي را براي تقويت ريشه در خاك پخش كنيد، آمينو اسيدها اجزاي سازنده‌ي عملكرد گياهي به شمار مي‌روند. آمينو اسيدها در زمره‌ي مهم‌ترين مكمل‌هاي در دسترس براي گياه‌تان هستند، ولي در مورد نقش‌شان در فيزيولوژي گياهان اطلاعات نه چندان زيادي در اختيار عموم قرار دارد. اين اسيدها، بالاخص وقتي حرف از گياهان مي‌شود، واقعاً شالوده‌ي حيات هستند.

آمينو اسيد

تا آنجا كه امروزه عقل‌مان قد مي‌دهد، در تمامي جنبه‌هاي حيات بر روي كره‌ي زمين، در بين ميليون‌ها پروتئيني كه در آفرينش تمامي گونه‌هاي گياهي و جانوري نقش دارند تعداد يك‌صد آمينو اسيد وجود دارد كه اجزاي سازنده‌ي پروتئين‌هاي مذكور به شمار مي‌روند و فقط بيست عدد از آن‌ها در بدن انسان و جانوران يافت مي‌شود. اصلاً فرقي نمي‌كند كه هدف‌تان داشتن گل‌هاي بزرگ‌تر باشد، شكستن ركورد برداشت محصول باشد يا فقط به‌دنبال رشد گياهي فراوان هستيد، وجود آمينو اسيدها ضروري است! نتايجي كه گياهان ارائه مي‌دهند به خاطر كيفيت بسيار بالاي سلول‌هايي است كه شالوده‌شان حاوي آمينو اسيد‌هاي توليد شده توسط گياه است. براي ساخت آمينو اسيد‌هاي لازم براي رشد چنين سلول‌هايي، گياه به انرژي نياز دارد.

اگر گياه‌تان بتواند به آمينو اسيد‌هاي مكملش دست يابد بدون اينكه مجبور شود آن‌ها را از اكسيژن، كربن، نيتروژن و هيدروژن و بعضي مواقع سولفور بسازد، انرژي بسيار مضاعفي در اختيار خواهد داشت كه در موقع نياز مي‌تواند از آن استفاده كند. اين مسئله در كنار رشد سالم و نيرومند درخت، مقاومت در برابر آفت‌ها و بيماري‌ها را نيز در بردارد. كيفيت آمينو اسيدها، يا از اين مهم‌تر، چيزي كه جاندار خودش توليد مي‌كند نقش مهمي در تقويت سلول‌ها دارد. اين نوع كيفيت كمك مي‌كند تا شكل سه‌بعدي كه توسط آمينو اسيدها شكل مي‌گيرد در كنار تقويت اين ساختارها موقع استفاده، يا جاي گيري‌شان درون سلول، مشخص شود. به همين خاطر هم است كه بايد از مكمل‌هاي آمينو اسيدي با پايه‌ي گياهي در باغ‌تان استفاده كنيد.

آمينو اسيدها به بسياري از فرآيندهاي سيمبيوتيك كه به بهبود بسياري از ابعاد گياهي، خاكي و ميكروبيولوژي ختم مي‌شود كمك مي‌كند. در خاك، شلاتورهاي شگفت‌انگيزي هستند. مي‌توانند توليد مفيد اكسين و فيتو هورمون‌ها را كليد بزنند يا پيش‌درآمدي براي آن دو باشند. همچنين با شيوه‌هاي مختلفي نظير تقويت ديواره‌هاي بيروني كه اجازه مي‌دهد در برابر شرايط سخت خارجي ايستادگي كنند، ميكروفلوراي مفيد را ارتقا مي‌بخشند. كلوني شاداب و قوي ميكروبي به جذب بهتر مواد مغذي در كنار وجود سيستم ريشه‌اي گسترده و سالم كه مي‌تواند عليه بيماري‌ها مبارزه كند و در شرايط زيست‌محيطي شديد كارايي‌اش را حفظ كند، كمك مي‌كند.

آمينو اسيد

با اينكه آمينو اسيدها فوايد مثبت زيادي در خاك دارند، بسياري از آن‌ها فقط از طريق روزنه‌هاي برگ و با تغذيه‌ي برگي و محلول‌پاشي در اختيار گياه قرار مي‌گيرند. اگر از آمينو اسيدها به‌درستي استفاده شود، تأثيرات عميقي خواهند داشت. بعضي از مهم‌ترين اثرات آن در ادامه ذكر شده است:

آمينو اسيدها و مقاومت در برابر استرس

عوامل استرس‌زا نظير دماهاي زياد، رطوبت كم، يخبندان‌ها، حملات افت، طوفان‌هاي تگرگ يا سيلاب روي متابوليسم گياه تأثيري منفي دارند و باعث مي‌شود ميزان كيفيت و كميت محصولات با كاهش روبه‌رو شود. بهره‌گيري از آمينو اسيدها قبل، در طول و بعد از شرايط استرس‌زا، موادي را در اختيار گياه قرار مي‌دهد كه مستقيماً مربوط به فيزيولوژي استرس است و از اين رو هم تأثير پيشگيرانه و هم تأثير بازيابي قواي گياهي را در بردارد.

آمينو اسيدها و فتوسنتز بهتر

در توليد كلروفيل، آمينو اسيدها بسيار ضروري هستند؛ كلروفيل موتور پشت پرده‌ي فتوسنتز است. آمينو اسيدها به تمركز بالاي كلروفيل در گياهان كمك مي‌كنند كه به‌نوبه‌ي خود ميزان فتوسنتز بسيار بالايي را رقم مي‌زنند كه در عوض، گياه انرژي بسيار بيشتري در اختيار خواهد داشت.

كاركرد آمينو اسيدها روي روزنه‌هاي برگ گياهان

علاوه بر عوامل خارجي نظير نور، رطوبت و درجه دما، روزنه‌هاي گياهان با كمك عوامل داخلي همچون، همانطور كه حدس زديد، آمينو اسيدها، باز و بسته مي‌شوند. اين باز و بسته شدن‌ها به كنترل توازن رطوبت در گياه كمك مي‌كند. ولي از اين مهم‌تر، سبب تسهيل دسترسي به گازهايي مثل كربن دي‌اكسيد مي‌شود كه براي رشد شديد و پيوسته‌اش لازم است.

آمينو اسيدها و تأثيرشان روي گرده‌افشاني و ميوه‌دهي

آمينو اسيدها به باروري گرده‌ها كمك كرده و براي همين براي گرده‌افشاني حياتي هستند. آن‌ها جوانه‌زني گرده و طول لوله گرده را افزايش مي‌دهند و به بار نشيني ميوه را بهبود مي‌بخشند، براي بالابردن ماندگاري ميوه‌ها، ديواره‌هاي سلولي را بيشتر تقويت مي‌كنند و در بهبود مرحله‌ي رسيدن ميوه كمك مي‌كنند كه روي داشتن طعم خوب تأثير مي‌گذارد.

تجربه نشان مي‌دهد كه براي رسيدن به بهترين نتيجه، استفاده از آمينو اسيدها بايد هر هفته يا هر سه هفته يك‌بار در خاك و هر پنج الي هفت روز به‌صورت محلول‌پاشي انجام گيرد. نه‌تنها مجاز هستيد، بلكه بايد غلظت آمينو اسيد در خاك نسبت به محلول‌پاشي را بيشتر باشد. براي آنكه آمينو اسيدها نيازها و ملزومات گياهان را هنگام محلول‌پاشي تأمين كنند نيازي نيست محلول غلظت زيادي داشته باشد، زيرا فقط برگ‌ها از آن بهره مي‌برند. با وجود اين، وقتي در خاك استفاده مي‌شود فقط ريشه‌ها نيستند كه از آمينو اسيدها استفاده مي‌برند.

زندگي ميكروبي و حتي مؤلفه‌هاي فيزيكي خاك نيز از چنين پيشكشي سخاوتمندانه‌اي نهايت استفاده را مي‌برند. اين را به خاطر داشته باشيد كه آمينو اسيدها در ساختار خود حاوي مقادير زيادي نيتروژن هستند و به خاطر حلاليت بالايشان در آب تا حدودي كود نيتروژن نيز محسوب مي‌شوند. براي جبران اين مشكل، تنظيم برنامه‌ي كوددهي‌تان به ميزان اندك ضرورت دارد.

حتي در آن چرخه‌ي حيات گياه كه نيازي به نيتروژن اضافه محسوس نيست، همچنان آمينو اسيدها سودمند هستند. كافي است در برنامه‌تان روي استفاده از ميزان اندكي آمينو اسيد در اسپري‌هاي مرطوب‌كننده، ولي به دفعات بيشتر، تمركز كنيد. بدين شكل گياهان، بدون ريسك تبديل شدن آمينو اسيدها به كود‌هاي نيتروژني، تمامي فوايد فيزيولوژيكي آن را دريافت خواهند كرد. طي مراحل رويشي يا فقط در گياهان رويشي كه نيازمند كودهاي نيتروژني هستند يا كه مي‌توانند از آن استفاده كنند، آمينو اسيدها در فراهم ساختن اين نيتروژن به ميزان قابل توجه و بسيار باكيفيت مثال‌زدني‌اند.

شيوه‌هاي مختلفي براي در اختيار قرار دادن آمينو اسيد به محصولات‌تان وجود دارد كه بعضي از آن‌ها بهتر از بعضي ديگر هستند. خبر خوب اينكه خود آمينو اسيدها كاملاً قابل حل در آب هستند و براي همين خيلي راحت مي‌توانيد از آن‌ها به شيوه‌هاي بسياري و با استفاده از سيستم‌هاي گوناگون زيادي در باغ‌تان استفاده كنيد.

همانطور كه قبلاً ذكر كردم، آمينو اسيدها شلاتورهاي مغذي طبيعي و بسيار مؤثري هستند. مي‌توانيد در بسياري از كود‌هايي كه حاوي مواد ميكرو‌مغذي هستند، بالاخص مواد حل‌شونده در آب، تركيبات داراي شلاتور را پيدا كنيد. بعضي از اين محصولات، آمينو اسيدها را در قالب تركيبات داراي شلاتور استفاده كرده‌اند. اين كار ضمن در دسترس قرار دادن مواد مغذي بيشتر، باعث مي‌شود مقاديري آمينو اسيد نيز براي گياه تأمين شود.

آمينو اسيدها نقشي بسزا در سلامت گياهان ايفا مي‌كنند و حس مي‌كنم بايد صد در صد مطمئن شويد كه گياه‌تان به هر اندازه آمينو اسيدي كه نياز دارد دسترسي داشته باشد. به تجربه دريافته‌ام بهترين روش براي كسب بيشترين فايده استفاده از مكمل‌هاي آمينو اسيد كامل، صد در صد محلول و مخصوص گياه است. بدين شكل روي اينكه كجا، كي و چه مقدار از آن را در اختيار گياه قرار دهيد كنترل كاملي خواهيد داشت؛ به همين دليل، خواهيد توانست بهترين ميزان استفاده‌اي واقف شويد كه به محصول‌تان اجازه مي‌دهد به ظرفيت كاملش برسد.

آمينو اسيد

براي خريد كود آمينو اسيد و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/2  ] [ ۱۵ ] [ zerafatcom ] [ ]

هيوميك اسيد يك محرك زيستي طبيعي مي‌باشد كه از لئوناردايت مشتق شده است و در حال حاضر يكي از غليظ‌ترين مواد آلي در دسترس است. آناليز عنصري نشان داده كه هيوميك اسيد حاوي مقادير زيادي كربن و اكسيژن است (به ترتيب حدود ۵۰% و ۴۰%). اسيد هيوميك همچنين حاوي هيدروژن (حدود ۵%)، نيتروژن (حدود ۳%)، فسفر و سولفور (هر دو كمتر از حدود ۱%) است. اسيد هيوميك مجموعه‌اي از ريز‌مولكول هاي به‌شدت به هم مرتبط است. اندازه‌ي اين مولكول‌ها محدوده‌اي بين كمتر از ۱۰۰۰ تا بيشتر از ۱۰۰۰۰۰ دالتون را شامل مي‌شود كه جرم‌هاي كمتر، نشانگر مواد جوان‌تر است.

اسيد هيوميك

تركيبات هوموس، تركيبات آلي طبيعي و پيچيده‌اي هستند كه در خاك، توسط بقاياي گياهان و طي فرآيند ايجاد هوموس (humification) تشكيل مي‌شوند. مواد هوموس مجموعه‌اي پيچيده به رنگ‌هاي قهوه‌اي تا سياه از مواد آمورفوس هستند كه از تجزيه‌ي بقاياي گياهان و جانوران، توسط ميكروارگانيسم‌ها، تحت شرايط هوازي و بي‌هوازي، در خاك، خَلاش [خاك باتلاقي] و حوزه‌هاي آبي نشئت گرفته‌اند. از نظر شيميايي، هوموس شامل مواد تشكيل‌دهنده‌ي خاصي از مواد گياه اصلي كه نسبت به تجزيه در آينده مقاوم هستند، مواد در حال تجزيه، مجموعه‌ي حاصل تجزيه توسط فرآيندهاي هيدروليز يا اكسيداسيون و احيا و تركيبات متنوع ساخته شده توسط ميكروارگانيسم‌ها مي‌باشد.

نقش هيوميك اسيد در بهبود كيفيت خاك

بيشتر افراد سريعاً هيوميك اسيد را نوعي كود شيميايي مي‌نامند، اما در واقع يك اصلاح كننده‌ي خاك است. مزايا بر معايب پيشي مي‌گيرند و هم‌اكنون با توجه به فرسايش گسترده‌ي خاك در سرتاسر جهان، اسيد هيوميك ها محصولات مؤثري جهت برگرداندن فرآيند كنوني فرسايش مي‌باشند. در جهاني كه شاهد رشد جمعيت با نرخ نمايي و از دست دادن هكتارها زمين قابل‌كشت زراعي مي‌باشيم، ما ملزم هستيم كه با كودرساني به محصولات كشاورزي، محصول را به حداكثر برسانيم و گرسنگان را سير كنيم.

اسيد هيوميك

از طريق تأمين خاك با مقادير كافي هيوميك اسيد، به اتصال كاتيون‌ها (عناصر با بار مثبت) به يكديگر كمك مي‌كنيم. توانايي كلات كردن يون‌هاي مولتي‌والان با بار مثبت (منيزيم، كلسيم، آهن و ديگر مواد معدني كم‌نياز باارزش براي گياه) احتمالاً، مهم‌ترين نقش هيوميك اسيد، با توجه به خاك شما، است. با كلات كردن يون‌ها، هيوميك اسيد برداشت يون‌ها را توسط شماري از مكانيسم‌ها تسهيل مي‌كند كه يكي از آن‌ها ممانعت از ته‌نشيني مي‌باشد (عبور مواد از مابين دانه‌هاي خاك). مورد ديگر تأثير مستقيم و مثبت بر فراهمي زيستي است. همچنين مي‌تواند خاك را از فلزات سنگين پاك‌سازي كند. تحقيقات نشان داده است كه فلزات سنگين با اضافه كردن هيوميك اسيد، به دام مي‌افتند.

نقش هيوميك اسيد در بهبود رشد گياه

يكي از راه‌هاي بهبود رشد گياه توسط بهبود ساختماني خاك رسي و شني است كه اجازه‌ي نمو بهتر ريشه را مي‌دهد. رشد گياه، هم‌چنين، توسط توانايي گياه در برداشت و دريافت مواد مغذي بيشتر بهبود مي‌يابد. اسيد هيوميك به‌طور خاص، در آزادسازي مواد مغذي موجود در خاك مفيد است تا آن‌ها را متناسب با نياز گياه در اختيارش قرار دهد. براي مثال اگر يك مولكول آلومينيوم به يك مولكول فسفر متصل شود، هيوميك اسيد با جدا كردن آن‌ها از يكديگر، فسفر را براي استفاده‌ي گياه در دسترس مي‌گذارد. هيوميك اسيد هم‌چنين به علت توانايي‌اش در كلات كردن ريزمغذي‌ها و در نتيجه افزايش كارفرمايي زيستي آن‌ها، اهميت خاصي دارد. فعاليت‌هاي ميكروب‌هاي مفيد خاك براي پايداري رشد هر نوع گياهي ضروري هستند. هيوميك اسيد فعاليت ميكروبي را با تأمين كردن ميكروب‌هاي بومي با يك منبع كربن براي تغذيه، تحريك و در نتيجه رشد و فعاليت گياه را تقويت مي‌كند. ميكروب‌هاي خاك وظيفه‌ي حل كردن مواد مغذي حياتي، مانند فسفر را بر عهده دارند تا بعداً توسط هيوميك اسيد جذب شود و به‌نوبه خود براي رشد بهتر و نمو ريشه در اختيار گياه قرار گيرد. علاوه بر اين، ميكروب‌ها براي توسعه‌ي مداوم هوموس در خاك مسئول هستند كه به تجزيه‌ي موادآلي كه به‌طور كامل تجزيه نشده‌اند، ادامه مي‌دهد. اين توليد درجاي هوموس، به‌طور پيوسته به ميزان پايه‌ي هيوميك اسيد و مزاياي آن مي‌افزايد.

اسيد هيوميك

براي خريد اسيد هيوميك و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

 

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/2  ] [ ۱۴ ] [ zerafatcom ] [ ]

در كشاورزي بهتر است بدانيم كه كود كلاته آهن چيست و چگونه مي‌توان با استفاده از آن به بر كيفيت محصولات افزود. درواقع براي دستيابي به هدف افزايش محصولات استفاده از كود آهن اهميت كليدي دارد. مواد ريزمغذي يكي از فاكتورهاي اساسي محيطي براي رشد و توسعه گياه هستند. آهن جزو ريزمغذي‌ها طبقه‌بندي مي‌شود كه مي‌تواند به‌راحتي اكسيد و يا در خاك رسوب كرده و غيرقابل استفاده گردد.

تركيبات كود كلاته آهن چيست؟

تركيب يون مغذي فلزي با يك مولكول آلي طويل ليگاند يا كلاتگر ناميده مي‌شود. تركيب ليگاند يا كلاتگر با يك ريزمغذي كود كلاته را تشكيل مي‌دهد. كلات ريزمغذي از اكسيداسيون، رسوب و غيرمتحرك شدن در امان است. ليگاند مي‌تواند يك تركيب حلقه‌اي به دور ريزمغذي تشكيل دهد، نحوه اتصال ريزمغذي به ليگاند ويژگي‌هاي سطحي ريزمغذي را تغيير مي‌دهد و آن را براي جذب آسان توسط گياه آماده مي‌سازد.

چرا به كود كلات آهن نياز است؟

چون خاك ناهمگن و پيچيده است ميكرومغذي‌ها به‌سرعت اكسيد مي‌شوند و يا رسوب مي‌كنند. كلاته سازي ميكرومغذي را از واكنش‌هاي نامطلوب در خاك حفاظت مي‌كند. كود آهن دسترسي ميكرو مغذي‌هايي مثل آهن، مس، منگنز و روي را افزايش داده و به‌نوبه خود به بهره‌وري و سودآوري توليدات محصولات تجاري كمك مي‌كند. كود كلاته پتانسيل بالاتري براي افزايش عملكرد تجاري نسبت به ميكرومغذي‌هاي معمول را دارد.

اگر خاك نتواند نيازهاي غذايي محصولات را تأمين كند بايد از منابع كلاته استفاده كنيم. فاكتورهاي زيادي دسترسي آهن را كاهش مي‌دهند كه مي‌توان از pH بالاي خاك، محتواي بالاي بي‌كربنات، گونه‌هاي گياهي (گونه‌هاي چمني معمولاً بيشتر از ساير گونه‌ها ليگاندها را دفع مي‌كنند.) و تنش‌هاي غيرزنده نام برد.

گياهان به‌طورمعمول از آهن به فرم Fe2+ (فرو) استفاده مي‌كنند، آهن فرو مي‌تواند به‌راحتي اكسيد و از دسترس گياه خارج شود. فرم فريك (Fe3+) هنگامي كه pH خاك بالاتر از ۵٫۳ است غيرقابل دسترس مي‌شود. كمبود آهن معمولاً در pH بالاي ۷٫۴ رخ مي‌دهد. كلات آهن از تبديل فرو به فريك جلوگيري مي‌كند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]كود آهن EDDHA كود آهن EDDHA[/caption]

كود كلات آهن

استفاده مستقيم از مواد مغذي مثل آهن در خاك ناكارآمد است (چون آهن به دليل بار مثبتي كه دارد به‌راحتي با اكسيژن و يا هيدروژن واكنش داده و تركيبات جديدي توليد مي‌كنند كه توسط گياه قابل‌جذب نيستند). ليگاندها مي‌توانند از ريزمغذي‌ها در برابر اكسيداسيون و رسوب محافظت كنند. استفاده از كلات آهن يك روش آسان و عملي براي جلوگيري از هدر رفت است.

در خاك ريشه گياهان مي‌تواند موادي ترشح كند كه شامل كلات‌هاي طبيعي است. اسيدآمينه‌هاي غير پروتئيني يكي از كلات‌هاي طبيعي فتوسيدروفور است كه توسط گياهان علفي كه در تنش آهن رشد مي‌كنند توليد مي‌شود. كلات‌هاي ترشح شده مثل وسيله نقليه عمل مي‌كنند و به گياهان براي جذب مواد مغذي در سيستم محلول ريشه و خاك كمك مي‌كنند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]كلات آهن كلات آهن[/caption]

اصلاح كمبود آهن توسط كلاته آهن

درواقع بايد بدانيم كه مشكلات ناشي از كمبود كلاته آهن چيست و نقش كلات‌ها در تغذيه گياهان به چه صورت خواهد بود. كلروز ناشي از كمبود يك اختلال شايع تغذيه‌اي در بسياري از محصولات كشاورزي به‌ويژه در خاك‌هاي قليايي يا آهكي است. اصلاح كمبود آهن بستگي به پاسخ‌هاي متفاوت گياهان و ساير فاكتورها دارد. كلات آهن نسبت به كودهاي غير كلاته با افزايش دسترسي به مواد غذايي مؤثرتر بوده و باعث افزايش راندمان مي‌شوند.

كلات‌هاي آهن در توليدات تجاري كودهاي محلولي هستند كه توسط نور كارايي خود را از دست مي‌دهند. بنابراين براي ذخيره سازي كود بايد از بسته‌بندي و قوطي‌هاي مات استفاده نمود. فرم‌هاي جامد كود با نور تغيير ماهيت نمي‌دهند. اخيراً يك كلاتگر Fe2+ و Fe3+ با يك كمپلكس پايدار بين سيترات آهن و Fe-EDTA گزارش شده است كه مقاومت بالايي به واكنش‌هاي نوري دارد و براي استفاده در زمان مشاهده كلروز آهن مناسب است. دو روش براي استفاده از كلات آهن وجود دارد:

استفاده كلات آهن به‌صورت خاك مصرف

محلول‌پاشي كلات آهن

مزاياي كاربرد خاك مصرف شامل: استفاده از ريزمغذي در ابتداي چرخه زراعي بدون آسيب به گياه، فراهم كردن بقايا براي گياه، بدون نياز به اسپري (محلول‌پاشي) و مهارت خاص است. در صورت كاربرد خاك مصرف بهتر است براي شستن كلات‌ها به محيط ريشه از آب استفاده شود.

استفاده به‌صورت محلول‌پاشي (كلات آهن يا معدني) خيلي مؤثرتر از خاك مصرف است. محلول‌پاشي كلات آهن (ريزمغذي‌ها) جذب مواد غذايي براي گياه را افزايش مي‌دهد. از مزاياي محلول‌پاشي ميزان كاربرد كمتر، اثر فوري روي گياه، سهولت كاربرد يكنواخت و بدون آسيب است.

كدام كود كلات آهن بايد استفاده شود؟

تأثير كود آهن بستگي به pH و محيط رشد گياه دارد. ليگاندهاي EDTA، DTPA و EDDHA معمولاً در كود آهن استفاده مي‌شوند و اثربخشي متفاوتي دارند. كلات آهن EDDHA در pH هاي بالاتر از هفت پايدار است. پايداري سه كود آهن معمولي در pH هاي مختلف متفاوت است و طبق تحقيقي كه توسط Guodong Liu و همكاران انجام شد عملكرد محصولات اين سه كود كلاته (كلات آهن) به اين ترتيب به دست آمد:

FeEDDHA > FeDTPA > FeEDTA

فرم EDDHA بيشترين ميزان اثر را در pH بالاتر از ۷ داشت اما نسبت به فرم‌هاي ديگر گران قيمت‌تر است. پس از بررسي‌هاي انجام شده پيرامون اينكه كود كلاته آهن چيست و چه اثري در محصولات كشاورزي دارد مي‌توان به اين نتيجه دست يافت كه استفاده از ۲۰-۱۰ گرم كلات آهن در درختان نتايج رضايت بخشي نشان داده است. كاربرد FeEDDHA و Fe-قند به ميزان ۷ ميلي گرم آهن در ليتر منجر به سبز شدن دوباره برگ‌ها در زمان كمبود آهن شده است.

كلات‌ها براي جذب توسط گياه با يكديگر رقابت مي‌كنند. عوامل كلاتگري كه آهن از آن‌ها آزاد شده است و تحت شرايط مساعد خاكي هستند با كلات منگنز براي جذب شدن توسط گياه رقابت مي‌كنند. كلاتگرها اين توانايي را دارند كه آهن را به ميزان كافي براي تأمين آهن موردنياز در سطح ريشه نگه دارند تا رقابت بين منگنز-آهن را تحت تأثير قرار دهند.

طبق مطالعه‌اي كه روي اثر كلات آهن بر بادام زميني انجام گرفت مشخص شد تقابل طبيعي بين آهن و منگنز در بادام زميني بستگي به منبع كاربرد آهن دارد بطوريكه كلات آهن به فرم Fe-EDDHA نسبت به FeSO 4 كاهش جذب منگنز بيشتري به دنبال داشت.

خريد كود آهن كلاته

خريد كود آهن كلاته يكي از راه‌هاي مؤثر جهت اضافه كردن ميكرومغذي هايي نظير يون‌هاي آهن است. كودهاي كلات آهن به فرم‌هاي مايع و جامد به فروش مي‌رسند. كودهاي كلات آهن به‌صورت محلول‌پاشي و يا خاك مصرف، چالكود قابل استفاده مي‌باشند كود آهن ميكرولايز مشكل رسوب و گرفتگي شيرآلات كشاورزي و نازل ها را ندارد و با خيال راحت مي‌توان آن را هم‌زمان با آبياري نيز استفاده نمود. كودهاي كلاته بسيار زود عمل مي‌نمايند و در خاك نيز پايدارتر هستند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]كلات آهن كود كلات آهن[/caption]

هر زمان كه علائم كمبود آهن را مشاهده نموديد و يا با آزمون خاك متوجه كمبود آهن شديد مي‌توانيد از كلات آهن استفاده كنيد. خريد كود كلاته آهن نياز گياه به آهن را برطرف خواهد نمود. كود آهن كلات مانع از اكسيداسيون آهن در خاك مي‌گردد. از فوايد ديگر كود آهن كلاته سنتز كلروفيل در گياه و احياي مسيرهاي واكنش‌هاي شيميايي در نتيجه افزايش متابوليسم گياه مي‌باشد. كلات‌ها نسبت به ساير كودها باعث كاهش آلودگي آب‌هاي زيرزميني مي‌شوند

براي خريد كود كلات آهن و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/2  ] [ ۱۴ ] [ zerafatcom ] [ ]

بيش از ۶۰ درصد اراضي كشاورزي ايران به دليل آهكي يا قليايي بودن خاك‌ها، دچار كمبود شديد روي هستند لذا با افت ۵۰ درصدي محصول مواجه مي‌باشند. كود روي به‌عنوان عنصر ضروري در فعاليت آنزيم‌هاي گياهي، مؤثر در نقل‌وانتقال عناصر، ماده اصلي سازنده اسيد آمينه تريپتوفان و هورمون اكسين مي‌باشد. كمبود كود روي موجب كاهش شديد رشد رويشي و عامل ريز برگي (جارويي شدن) مي‌گردد.

كود روي

نقش روي در گياهان

فعال‌سازي آنزيم‌هاي ضروري، توليد هورمون‌هاي رشد از جمله هورمون اكسين

افزايش توليد كلروفيل، تنفس، تنظيم رشد و تسريع بلوغ

كمك به تشكيل كربوهيدرات‌ها، تحريك تشكيل بذر و تحريك جذب آب

افزايش مقاومت گياه در برابر سرما و دماي پايين (مخصوصاً در مناطق شمال و شمال غرب كشور)

كاهش مسموميت بور (B) و افزايش عملكرد محصولات زراعي، باغي و گلخانه‌اي

كود روي پروزينك ايتاليايي (Prozinc) حاوي درصد قابل ملاحظه‌اي كلات روي است كه به سرعت جذب گياه مي‌گردد و هيچ رسوبي در آوندهاي گياهي برجاي نمي‌گذارد. اين كود باعث تحريك جوانه‌زني، گلدهي و ميوه دهي در گياهان شده و باعث توسعه بهينه محصول، رسيدن و همچنين رنگ مناسب يا خوش‌رنگي آن مي‌شود.

كود روي

ويژگي‌هاي كود روي پروزينك

روي موجود در كود كاملاً قابل حل در آب و قابل دسترسي براي گياه از طريق ريشه و برگ

افزايش راندمان فرايندهاي متابوليكي و در نتيجه بهبود كيفيت محصول از طريق كلات روي

دخالت كلات روي در سنتز پيش برنده‌هاي رشد و فعال‌سازي چندين آنزيم

پيشگيري و درمان كمبود كلات روي در بافت ها

جلوگيري كلات روي از زردي بافت بين رگ برگي، بدشكلي حاشيه برگ‌هاي جوان، كاهش فاصله ميانگره ها و كاهش سايز برگ

جلوگيري كلات روي از اكسيداسيون سلولي به علت تابش اشعه و دماي بالا

بهبود راندمان فتوسنتز برگ‌ها

كود روي

براي خريد كلات روي و انواع كود و ساير محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/1  ] [ ۰۳ ] [ zerafatcom ] [ ]

يكي از راه‌هاي كنترل و كاهش خسارت آفاتي مانند شپشك ها، شته‌ها، كنه‌ها و تخم‌هاي بعضي آفات و كنترل بعضي از بيماري‌هاي درختان ميوه استفاده از روغن ولك مي‌باشد، به‌طوري‌كه استفاده از روغن ولك باعث مي‌شود با پوشش سطح بدن حشرات و سطح تخم‌ها و بستن منافذ تنفسي و حياتي آن‌ها و نيز جلوگيري از پراكنش اسپورها در بعضي قارچ‌ها از خسارت آن‌ها جلوگيري كند. روغن ولك جهت مبارزه با آفات درختان ميوه به‌خصوص مركبات كه در سم‌پاشي‌هاي زمستانه و تابستانه به‌تنهايي يا به همراه سموم حشره‌كش و كنه‌كش توصيه شده مصرف مي‌شود.

روغن امولسيون شونده (ولك)

روغن ولك را در دفع آفات در موارد زير بكار مي‌برند:

۱- جهت مخلوط كردن با روعن امولسيون بعضي از حشره‌كش‌ها مانند تركيبات فسفره به منظور بالا بردن اثر حشره كشي آن‌ها. روغن‌ها را به‌صورت امولسيون فرموله مي‌كنند. اين روغن امولسيون را تنها يا همراه با حشره‌كش‌هاي ديگر رقيق كرده و مصرف مي‌نمايند. در اين صورت روغن امولسيون به‌صورت يك ورقه نازك پايدار روي سطح سم‌پاشي شده باقي مي‌ماند. بايد توجه داشت كه ميوه‌هاي هسته‌دار و نيز مركبات تا اندازه‌اي نسبت به روغن ولك حساس‌اند.

۲- به‌عنوان حامل و حلال حشره‌كش‌ها.

۳- براي سم‌پاشي زمستاني بر ضد شپشك هاي گياهي؛ كنه‌هاي گياهان؛ تخم عده‌اي از حشرات و بعضي از لاروهاي زمستاني.

۴- براي سم‌پاشي تابستاني بر ضد شپشك آردآلود؛ سپردارها و شته‌ها.

۵- بر ضد انگل‌هاي خارجي مانند كك؛ شپش و كنه.

روغن امولسيون شونده (ولك)

ماندگاري در محيط زيست

تجزيه زيستي روغن امولسيون شونده توسط ميكرو ارگانيزم‌هاي موجود در خاك صورت مي‌گيرد. عواملي كه مي‌توانند بر سرعت تجزيه زيستي اثر بگذارند عبارت‌اند از: شرايط محيطي از قبيل دما؛ رطوبت؛ بارندگي؛ نوع خاك و ميكرو ارگانيزم‌ها.

سميت: LD50 بيشتر از mg/kg4300

يكي از مزاياي روغن‌ ولك نسبت به حشره‌كش‌ها كم خطر بودن آن‌ها براي انسان است به‌طوري‌كه باقيمانده سم روي محصولات براي انسان خطرناك نمي‌باشد. روغن‌ ولك سميتي براي پرندگان و حشرات مفيد ندارند ولي ماهي‌ها و زنبورهاي عسل تا حدي به اين سم حساس هستند.

طرز تهيه محلول

مقداري آب در مخزن سم‌پاش ريخته و به مقدار لازم روغن را در ظرف جداگانه (طبق دستور مصرف) با كمي آب به‌صورت غليظ مخلوط نموده و بعد از ريختن در سم‌پاش، آب موردنياز را به آن اضافه كنيد.

دوره كارنس: فاصله آخرين سم‌پاشي تا برداشت ۲ تا ۳ هفته است.

احتياطات

در صورت بالا بودن درجه حرارت تا ميزان ۳۵ و كم بودن رطوبت (كمتر از ۲۵%) و يا وزش بادها گرم بايد از روغن پاشي اجتناب كنيد.

درصورتي‌كه ماده سمي همراه با روغن ولك به كار مي‌رود بايد احتياط‌هاي لازم از لحاظ ايمني و نيز سازگاري تركيب اين دو گياه رعايت شود.

از اختلالات روغن امولسيون شوينده با سموم گوگردي حتماً اجتناب كنيد و حداقل يك ماه بين مصرف روغن سموم گوگردي بايد فاصله باشد.

از خوردن و آشاميدن و استعمال دخانيات در هنگام سم‌پاشي خودداري نماييد. دور از دسترس كودكان نگهداري شود.

روغن امولسيون شونده (ولك)

براي خريد اين روغن امولسيون شونده و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/1  ] [ ۰۳ ] [ zerafatcom ] [ ]

در كشاورزي بهتر است بدانيم كه كود كلاته آهن چيست و چگونه مي‌توان با استفاده از آن به بر كيفيت محصولات افزود. درواقع براي دستيابي به هدف افزايش محصولات استفاده از كود آهن اهميت كليدي دارد. مواد ريزمغذي يكي از فاكتورهاي اساسي محيطي براي رشد و توسعه گياه هستند. آهن جزو ريزمغذي‌ها طبقه‌بندي مي‌شود كه مي‌تواند به‌راحتي اكسيد و يا در خاك رسوب كرده و غيرقابل استفاده گردد.

تركيبات كود كلاته آهن چيست؟

تركيب يون مغذي فلزي با يك مولكول آلي طويل ليگاند يا كلاتگر ناميده مي‌شود. تركيب ليگاند يا كلاتگر با يك ريزمغذي كود كلاته را تشكيل مي‌دهد. كلات ريزمغذي از اكسيداسيون، رسوب و غيرمتحرك شدن در امان است. ليگاند مي‌تواند يك تركيب حلقه‌اي به دور ريزمغذي تشكيل دهد، نحوه اتصال ريزمغذي به ليگاند ويژگي‌هاي سطحي ريزمغذي را تغيير مي‌دهد و آن را براي جذب آسان توسط گياه آماده مي‌سازد.

چرا به كود كلات آهن نياز است؟

چون خاك ناهمگن و پيچيده است ميكرومغذي‌ها به‌سرعت اكسيد مي‌شوند و يا رسوب مي‌كنند. كلاته سازي ميكرومغذي را از واكنش‌هاي نامطلوب در خاك حفاظت مي‌كند. كود آهن دسترسي ميكرو مغذي‌هايي مثل آهن، مس، منگنز و روي را افزايش داده و به‌نوبه خود به بهره‌وري و سودآوري توليدات محصولات تجاري كمك مي‌كند. كود كلاته پتانسيل بالاتري براي افزايش عملكرد تجاري نسبت به ميكرومغذي‌هاي معمول را دارد.

اگر خاك نتواند نيازهاي غذايي محصولات را تأمين كند بايد از منابع كلاته استفاده كنيم. فاكتورهاي زيادي دسترسي آهن را كاهش مي‌دهند كه مي‌توان از pH بالاي خاك، محتواي بالاي بي‌كربنات، گونه‌هاي گياهي (گونه‌هاي چمني معمولاً بيشتر از ساير گونه‌ها ليگاندها را دفع مي‌كنند.) و تنش‌هاي غيرزنده نام برد.

گياهان به‌طورمعمول از آهن به فرم Fe2+ (فرو) استفاده مي‌كنند، آهن فرو مي‌تواند به‌راحتي اكسيد و از دسترس گياه خارج شود. فرم فريك (Fe3+) هنگامي كه pH خاك بالاتر از ۵٫۳ است غيرقابل دسترس مي‌شود. كمبود آهن معمولاً در pH بالاي ۷٫۴ رخ مي‌دهد. كلات آهن از تبديل فرو به فريك جلوگيري مي‌كند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]كود آهن EDDHA كود آهن EDDHA[/caption]

كود كلات آهن

استفاده مستقيم از مواد مغذي مثل آهن در خاك ناكارآمد است (چون آهن به دليل بار مثبتي كه دارد به‌راحتي با اكسيژن و يا هيدروژن واكنش داده و تركيبات جديدي توليد مي‌كنند كه توسط گياه قابل‌جذب نيستند). ليگاندها مي‌توانند از ريزمغذي‌ها در برابر اكسيداسيون و رسوب محافظت كنند. استفاده از كلات آهن يك روش آسان و عملي براي جلوگيري از هدر رفت است.

در خاك ريشه گياهان مي‌تواند موادي ترشح كند كه شامل كلات‌هاي طبيعي است. اسيدآمينه‌هاي غير پروتئيني يكي از كلات‌هاي طبيعي فتوسيدروفور است كه توسط گياهان علفي كه در تنش آهن رشد مي‌كنند توليد مي‌شود. كلات‌هاي ترشح شده مثل وسيله نقليه عمل مي‌كنند و به گياهان براي جذب مواد مغذي در سيستم محلول ريشه و خاك كمك مي‌كنند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]كلات آهن كلات آهن[/caption]

اصلاح كمبود آهن توسط كلاته آهن

درواقع بايد بدانيم كه مشكلات ناشي از كمبود كلاته آهن چيست و نقش كلات‌ها در تغذيه گياهان به چه صورت خواهد بود. كلروز ناشي از كمبود يك اختلال شايع تغذيه‌اي در بسياري از محصولات كشاورزي به‌ويژه در خاك‌هاي قليايي يا آهكي است. اصلاح كمبود آهن بستگي به پاسخ‌هاي متفاوت گياهان و ساير فاكتورها دارد. كلات آهن نسبت به كودهاي غير كلاته با افزايش دسترسي به مواد غذايي مؤثرتر بوده و باعث افزايش راندمان مي‌شوند.

كلات‌هاي آهن در توليدات تجاري كودهاي محلولي هستند كه توسط نور كارايي خود را از دست مي‌دهند. بنابراين براي ذخيره سازي كود بايد از بسته‌بندي و قوطي‌هاي مات استفاده نمود. فرم‌هاي جامد كود با نور تغيير ماهيت نمي‌دهند. اخيراً يك كلاتگر Fe2+ و Fe3+ با يك كمپلكس پايدار بين سيترات آهن و Fe-EDTA گزارش شده است كه مقاومت بالايي به واكنش‌هاي نوري دارد و براي استفاده در زمان مشاهده كلروز آهن مناسب است. دو روش براي استفاده از كلات آهن وجود دارد:

استفاده كلات آهن به‌صورت خاك مصرف

محلول‌پاشي كلات آهن

مزاياي كاربرد خاك مصرف شامل: استفاده از ريزمغذي در ابتداي چرخه زراعي بدون آسيب به گياه، فراهم كردن بقايا براي گياه، بدون نياز به اسپري (محلول‌پاشي) و مهارت خاص است. در صورت كاربرد خاك مصرف بهتر است براي شستن كلات‌ها به محيط ريشه از آب استفاده شود.

استفاده به‌صورت محلول‌پاشي (كلات آهن يا معدني) خيلي مؤثرتر از خاك مصرف است. محلول‌پاشي كلات آهن (ريزمغذي‌ها) جذب مواد غذايي براي گياه را افزايش مي‌دهد. از مزاياي محلول‌پاشي ميزان كاربرد كمتر، اثر فوري روي گياه، سهولت كاربرد يكنواخت و بدون آسيب است.

كدام كود كلات آهن بايد استفاده شود؟

تأثير كود آهن بستگي به pH و محيط رشد گياه دارد. ليگاندهاي EDTA، DTPA و EDDHA معمولاً در كود آهن استفاده مي‌شوند و اثربخشي متفاوتي دارند. كلات آهن EDDHA در pH هاي بالاتر از هفت پايدار است. پايداري سه كود آهن معمولي در pH هاي مختلف متفاوت است و طبق تحقيقي كه توسط Guodong Liu و همكاران انجام شد عملكرد محصولات اين سه كود كلاته (كلات آهن) به اين ترتيب به دست آمد:

FeEDDHA > FeDTPA > FeEDTA

فرم EDDHA بيشترين ميزان اثر را در pH بالاتر از ۷ داشت اما نسبت به فرم‌هاي ديگر گران قيمت‌تر است. پس از بررسي‌هاي انجام شده پيرامون اينكه كود كلاته آهن چيست و چه اثري در محصولات كشاورزي دارد مي‌توان به اين نتيجه دست يافت كه استفاده از ۲۰-۱۰ گرم كلات آهن در درختان نتايج رضايت بخشي نشان داده است. كاربرد FeEDDHA و Fe-قند به ميزان ۷ ميلي گرم آهن در ليتر منجر به سبز شدن دوباره برگ‌ها در زمان كمبود آهن شده است.

كلات‌ها براي جذب توسط گياه با يكديگر رقابت مي‌كنند. عوامل كلاتگري كه آهن از آن‌ها آزاد شده است و تحت شرايط مساعد خاكي هستند با كلات منگنز براي جذب شدن توسط گياه رقابت مي‌كنند. كلاتگرها اين توانايي را دارند كه آهن را به ميزان كافي براي تأمين آهن موردنياز در سطح ريشه نگه دارند تا رقابت بين منگنز-آهن را تحت تأثير قرار دهند.

طبق مطالعه‌اي كه روي اثر كلات آهن بر بادام زميني انجام گرفت مشخص شد تقابل طبيعي بين آهن و منگنز در بادام زميني بستگي به منبع كاربرد آهن دارد بطوريكه كلات آهن به فرم Fe-EDDHA نسبت به FeSO 4 كاهش جذب منگنز بيشتري به دنبال داشت.

خريد كود آهن كلاته

خريد كود آهن كلاته يكي از راه‌هاي مؤثر جهت اضافه كردن ميكرومغذي هايي نظير يون‌هاي آهن است. كودهاي كلات آهن به فرم‌هاي مايع و جامد به فروش مي‌رسند. كودهاي كلات آهن به‌صورت محلول‌پاشي و يا خاك مصرف، چالكود قابل استفاده مي‌باشند كود آهن ميكرولايز مشكل رسوب و گرفتگي شيرآلات كشاورزي و نازل ها را ندارد و با خيال راحت مي‌توان آن را هم‌زمان با آبياري نيز استفاده نمود. كودهاي كلاته بسيار زود عمل مي‌نمايند و در خاك نيز پايدارتر هستند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]كلات آهن كود كلات آهن[/caption]

هر زمان كه علائم كمبود آهن را مشاهده نموديد و يا با آزمون خاك متوجه كمبود آهن شديد مي‌توانيد از كلات آهن استفاده كنيد. خريد كود كلاته آهن نياز گياه به آهن را برطرف خواهد نمود. كود آهن كلات مانع از اكسيداسيون آهن در خاك مي‌گردد. از فوايد ديگر كود آهن كلاته سنتز كلروفيل در گياه و احياي مسيرهاي واكنش‌هاي شيميايي در نتيجه افزايش متابوليسم گياه مي‌باشد. كلات‌ها نسبت به ساير كودها باعث كاهش آلودگي آب‌هاي زيرزميني مي‌شوند

براي خريد كود كلات آهن و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/1  ] [ ۰۳ ] [ zerafatcom ] [ ]

كود آمينو اسيد

شاكله كود آمينو اسيد تشكيل شده از تركيب اسيدهاي آمينه COOH و NH2 و گروه‌هايي از هيدروژن‌ها و گروه جانبي R كه همه اين‌ها زير گروه‌هايي از پروتئين‌ها هستند. حال خود گروه R در اسيدهاي آمينه متفاوت بوده كه در حدود ۲۰ نوع مختلف است. درحالي‌كه گروه NH2 در سمت راست ساختار كود اسيد آمينه قرار گرفته باشد و چسبيده باشد، به آن مدل D و درحالي‌كه در سمت چپ ساختار قرار گرفته باشد و چسبيده باشد به آن مدل L مي‌گويند. فقط و فقط اسيدهاي آمينه مدل L در تجزيه پروتئين‌ها به كار برده مي‌شوند.

كود اسيد آمينه به دو حالت كلي ضروري و غيرضروري تقسيم‌بندي مي‌شود كه حالت اول آن اسيدهاي آمينه ضروري هستند كه به آن گروه از كود اسيدهاي آمينه گفته مي‌شود كه گياه قادر به تجزيه آن‌ها نبوده و بايد در اختيار گياه براي رشد بهتر و مفيدتر قرار بگيرد. كود اسيدهاي آمينه حالت دوم كه غيرضروري هستند به آن گروه از اسيدهاي آمينه مي‌گويند كه گياه قادر به تجزيه آن‌ها است. هر نوع از مدل‌هاي مختلف اسيد آمينه در ساختار فيزيكي و فيزيولوژي گياه نقش‌هاي مختلفي را برعهده دارند، به‌عنوان مثال ماده آلانين در تجزيه و تحليل دو ماده كلروفيل و پرولين در جوانه زدن دانه‌هاي گردو نقش دارد.

براي ساخت و توليد اسيدهاي آمينه سه روش مختلف وجود دارد كه عبارت‌اند از:

۱-هيدروليز اسيدي

۲-هيدروليز اسيدي كنترل شده

۳-هيدروليز آنزيمي

مزيت‌ها و فوايد كود اسيد آمينه

كود اسيد آمينه‌ها از پيكربندي‌هاي اوليه و مهم در مراحل آغازين سنتز و تجزيه پروتئين‌ها هستند. تقريباً ۲۰ نوع كود اسيد آمينه مهم در هر يك از فرآيندهاي تجزيه‌وتحليل و سنتز پروتئين‌ها در سلول كود اسيد آمينه درگير هستند. در تحقيقات انجام شده سال‌هاي اخير به اين نتيجه و جمع‌بندي رسيدند كه آمينواسيدها مي‌توانند به‌طور مستقيم تأثير بسيار زياد، مفيد و مهمي در فعاليت‌هاي حياتي و ساختارهاي گياهي داشته باشند.

همچنين اسيدهاي آمينه كه توسط گياهان و در درون خود گياه توليد مي‌شوند نيز با كود آمينو اسيدهايي كه به‌صورت كود مايع مخلوط شده با آب و همراه با آبياري در اختيار گياه قرار مي‌گيرند، يكي و تركيب شده و در ساختمان خاك و ساختار آن قرار داده مي‌شوند.

اين اسيدهاي آمينه كه در خاك استقرار مي‌يابند و به خاك اضافه مي‌شوند باعث بهبود ساختار خاك و به‌طوركلي فلور گياهي خاك كمك مي‌كنند و با اين كار جذب و دريافت مواد موردنياز و مفيد خاك را توسط ريشه گياهان آسان مي‌كنند. همچنين باعث مي‌شوند كه مواد موردنياز و مفيد به‌طور يكسان از طريق خاك جذب گياه شود.

دادن و رساندن مواد موردنياز و تغذيه‌اي براي گياهان از راه برگ گياهان است كه از پاشيدن مواد موردنياز بر روي برگ گياهان انجام مي‌گيرد. اين كار علاوه بر اينكه باعث رسيدن مواد موردنياز به گياه مي‌شود احتياجات غذايي گياه را هم برطرف مي‌كند. در اين حالت اسيدهاي آمينه طوري تدارك ديده شده‌اند كه ساختار مناسبي را در گياه جهت سنتز و تجزيه پروتئين شكل دهند و اين حالت در واقع همان عملكرد اختصاصي آمينواسيدها در گياه محسوب مي‌شود.

به‌طوركلي همه گياهان مانند هر اندام و ارگان زنده ديگر، به‌طور حتم به اجزا و مكانيسمي و شرايط و ويژگي‌هاي خاصي براي رشد بيشتر و بهتر نيازمند هستند تا بتوانند از خاك سر بيرون آورده و از مزيت‌ها و منابع طبيعي مانند نور، باران و… استفاده كافي ببرند. گياهان هيدروژن موردنياز خود را از آب موجود در خاك به دست مي‌آورند. از هيدرات‌هاي كربني كه به‌مرور زمان در خاك شكل گرفته‌اند به‌منظور فتوسنتز و تشكيل سلول‌هاي گياهي استفاده مي‌كند. اين دو مورد ذكرشده در بالا راه‌هاي رسيدن به سوخت‌وساز متوازن و سنتز اسيدهاي آمينه براي رشد گياه است.

در اين راه فقط اسيدهاي آمينه نوع ال هستند كه بخشي از اين پروتئين‌ها و فعاليت‌هاي متابوليكي را دارا مي‌باشند و باوجوداين اسيدهاي آمينه مي‌توان گفت كه گياه انرژي‌اش را صرف اين راه سخت و طاقت‌فرسا براي فتوسنتز و تشكيل سلول و به دست آوردن هيدرات كربن و نيتروژن نخواهد كرد.

حال اگر منبعي مجزا و مفيد از آمينواسيدهاي نوع ال در اختيار گياه باشد باعث سرعت گرفتن در رشد و تكثير سلولي و شرايط بهتر براي فتوسنتز گياهي است.

حضور آمينواسيدها براي سوخت‌وساز گياهان، سوخت‌وسازهاي سلولي و همچنين افزايش كيفيت و طعم و اندازه و رشد موردنياز براي كشاورزي امري ضروري است. با وجود اسيدهاي آمينه اين سطح كيفي بسيار خوب و مثبت ارزيابي مي‌شود و همچنين به‌عنوان كاري لازم و ضروري و مهم نيز شناخته شده است. همچنين براي جلوگيري از كاهش محصول و هميشه پربار بودن محصولات در طي زمان‌هاي طولاني استفاده از اسيدهاي آمينه امري اجتناب‌ناپذير خواهد بود.

كود اسيد آمينه و كاربرد آن

از كاربردهاي اسيدهاي آمينه مي‌توان به تقويت سيستم ايمني گياه، تأثير بر حفره‌هاي هوا، افزايش عددي و كيفيتي محصول، تحرك و تحريك براي فرآيند گرده‌افشاني، سرعت رسيدن به محصول سالم و كامل و … است. حال به توضيح تك تك اين موارد پرداخته و شما رو با كاربردهاي بيشتر اين اسيدهاي آمينه آشنا مي‌سازيم.

تقويت سيستم ايمني گياه با كود اسيد آمينه

از طريق تقويت ديواره سلولي، افزايش توليد بافت خشبي گياهان و ترميم سريع‌تر بافته‌اي آسيب‌ديده موجب افزايش مقاومت گياه در برابر حمله آفات و بيماري‌ها مي‌گردد.

تقويت در برابر مسائل محيطي

مشكلاتي محيطي و اقليمي مناطق مختلف مانند دماي بالا، سرماي شديد، يخبندان، تنش‌هاي آبي، شوري و جابجايي و انتقال گياه داراي تأثير منفي بر روي متابوليسم‌هاي گياهي بوده و موجب كاهش كميت و كيفيت محصولات مي‌شوند. كاربرد كودهاي ارگانيك حاوي اسيدهاي آمينه در قبل، حين و بعد از بروز استرس محيطي، باعث كم شدن خسارت ناشي از شرايط نامساعد محيطي مي‌شود و از اسيد آمينه‌هاي مهم در كاهش بروز اين مشكلات مي‌توان از اسيد آمينه لوسين، ايزولوسين، والين و آرژنين نام برد.

تأثير بر روزنه‌هاي هوايي

حفره‌هاي هوا، ساختمان تشكيل شده سلولي‌اند كه در مديريت و برنامه‌ريزي آبي گياهان و جذب عنصرهاي كم مصرف و پرمصرف و گازها دخيل‌اند. باز شدن حفره‌هاي به‌وسيله شرايط خارجي مانند نور، رطوبت، دما و غلظت نمك‌ها و … و شرايط داخلي مانند اسيدهاي آمينه و اسيد آبسيزيك كنترل مي‌شوند. حفره‌هاي هوايي درحالي‌كه نور و رطوبت و افزايش دما و غلظت نمك مسدود مي‌شود و در پي آن نقل‌وانتقال و جذب و گرفتن عناصر غذايي و فرايند فتوسنتز كاهش شديدي مي‌يابد.

همچنين تعادل فعاليت‌هاي متابوليكي به‌هم‌ريخته و فرايندهاي شيميايي مانند كاتابوليسم از آنابوليسم بيشتر مي‌شود. در نتيجه سوخت‌وساز گياه افزايش يافته و در نهايت رشد گياه كاهش مي‌يابد. به كارگيري كودهاي آلي حاوي اسيدهاي آمينه از انسداد حفره‌هاي هوايي بر اثر شرايط نامساعد محيطي و اقليمي غلبه مي‌كند و باعث رشد صحيح و منطقي و درست گياهان مي‌گردد. كودهاي اسيد آمينه ليزين و ايستيدين باعث اين تغييرات را در گياهان فراهم مي‌كنند.

افزايش كمي و كيفي محصول

اسيدهاي آمينه با افزايش نسخه برداري و فعال‌سازي فرايند تشكيل قند و افزايش ميزان پروتئين در گياه موجب بهبود ويژگي‌هاي كيفي (بهبود طعم و رنگ ميوه) و ويژگي‌هاي كمي (افزايش وزن و يكسان‌سازي اندازه ميوه) مي‌گردند.

القاء فرايند گرده‌افشاني

گرده‌افشاني عمل انتقال و پخش شدن گرده بر روي گياه ماده به دنبال آن لقاح و در نهايت تشكيل ميوه مي‌باشد. اسيدهاي آمينه از طريق فعال‌سازي هورمون‌هاي مؤثر در توليد گل و ميوه باعث تشديد و همين طور افزايش سرعت گره افشاني مي‌شوند. اسيدآمينه پرولين به باروري دانه گرده كمك مي‌كند. از سويي ديگر ليسين، متيونين و گلوتاميك اسيد آمينواسيدهاي ضروري در عمل گرده‌افشاني مي‌باشند.

افزايش سرعت رسيدگي محصول

اسيد آمينه متيونين از طريق تحت تأثير قرار دادن توليد هورمون اتيلن، موجب سرعت بخشيدن به‌سرعت رسيدگي محصولات مي‌گردد.

بهبود فرايند جذب املاح و ريزمغذي‌هاي ضروري رشد

اسيدهاي آمينه داراي ويژگي كلات كنندگي مواد و عنصرهاي ريزمغذي هستند و جذب و تجزيه و انتقال عناصر موردنياز و غذاي گياه را به درون گياه آسان‌تر مي‌سازند و ميزان مصرف كودهاي شيميايي و سموم را تقليل مي‌بخشند.

كمك به تعادل ميكروفلوراي خاك

حفظ تعادل فلور ميكروبيخ در سرزمين‌هاي كشاورزي گزينه‌اي بسيار مهم و حياتي است كه شايد توجه چنداني به او نشود. اين موضوع كه باعث معدني‌تر و بهتر و باكيفيت‌تر شدن خاك مي‌شود بسيار مهم است.

بررسي بين كلات‌هاي حاوي كود شيميايي و كودهاي اسيد آمينه مورداستفاده در كشاورزي

از مزيت‌هاي آن مي‌توان به‌طور عمده كلات‌هاي آمينو اسيدي باعث تحرك پذيري بالاي در داخل گياهان است. معمولاً عنصر كلسيم در خاك به‌وفور يافت مي‌شود. اما به دليل قابليت محرك بودن كم كلسيم در داخل گياهان معمولاً كمبود و فقر آن در بسياري از گياهان مشاهده مي‌شود زيرا عنصر كلسيم در آوندهاي چوبي انتقال‌هاي خوبي ندارند.

همان‌طور كه ميدانيد يك اتم كلسيم مخلوط و تركيب شده با اسيد آمينه به‌راحتي در گياه حركت مي‌كند و تحرك بالاتري دارد. كمبود كلسيم در گياهاني كه در بافت هايي كه رشد سريع دارند جبران مي‌كند و كلسيم به آن‌ها مي‌رساند.

يكي از موانع و معضلات استفاده از كودهاي مرسوم شيميايي وجود دارد در خصوص شيوه وارد شدن يون‌ها به داخل سلول گياهي است. يون‌ها باعث رها شدن كلسيم از ديوار سلولي گياهان مي‌شوند و به ديواره سلولي خسارت مي‌رسانند درحالي‌كه كلات‌هاي كودهاي آمينواسيدي در گياه با كم‌ترين مقاومت و بدون مشكل و معضل خاصي به ديواره سلولي وارد فضاي دروني سلول مي‌شوند.

به‌طوركلي كاربرد كود اسيدهاي آمينه به‌منظور استفاده در مصرف پايه‌اي و حياتي موردنياز گياهان و يا حتي به‌منظور استفاده در شرايط حساس و منحصربه‌فرد تغذيه گياهي و همچنين آينده‌نگري در رشد گياهي مي‌تواند بسيار متداول باشد. در اين بين جذب كودهاي آمينواسيدها مي‌تواند از روزنه‌ها و حفره‌هاي گياهي به‌صورت محلول‌پاشي بسيار مناسب باشد. به‌خصوص زماني كه دماي محيط مكاني كه گياه در آن رشد مي‌كند مناسب باشد.

آمينو اسيد

كاربردهاي انواع مختلف كود اسيد آمينه

آلانين: در تجزيه كلروفيل و در تنظيم باز شدن حفره‌هاي گياهي، در گرده‌افشاني و مقاومت در برابر خشكي‌هاي آبي نقش دارد.

پرولين: در جوانه‌زني دانه‌هاي گردو، در زمان‌هاي شوري و مقاومت در برابر شرايط خشكي و دما نقش بسزايي دارد.

گلوتاميك اسيد: در جوانه‌زني بذر و به‌عنوان يك عامل پيس شرط لازم در سنتز كلروفيل كاربرد دارد. گلوتاميك اسيد همچنين در تجزيه‌وتحليل ديگر كودهاي اسيدهاي آمينه نيز نقش دارد.

آسپارتيك اسيد: در جوانه‌زني بذر و در سوخت‌وساز اسيدهاي آمينه نقش دارد.

فنيل آلانين: در گرده‌افشاني گياهان و لقاح آن‌ها مفيد است.

تيروزين: در گرده‌افشاني و در مقاومت به شرايط بد اقليمي و آب و هوايي و محيطي نقش دارد.

سرين: در گرده‌افشاني و لقاح گياه مؤثر است.

ترئونين: در گرده‌افشاني و مقاومت به شرايط بد اقليمي و آب و هوايي و محيطي نقش دارد.

گليسين: به‌عنوان يك عامل اوليه موردنياز در تشكيل گروه‌هاي پيرول و در تجزيه كلروفيل نقش دارد.

والين: در گرده‌افشاني و لقاح گياه و در مقاومت به شرايط بد اقليمي و آب و هوايي محيطي و در جوانه‌زني بذرها نقش دارد.

لوسين: در مقاومت به شور شدن آب‌وخاك و در جوانه‌زني دانه‌هاي گرده نقش دارد.

ايزولوسين: در مقاومت به شور شدن آب‌وخاك، در جوانه‌زني دانه‌هاي گردو و در گرده‌افشاني و الحاق گياه بسيار مؤثر است.

هيستيدين: در تنظيم باز شدن روزنه‌ها و حفره‌هاي برگ براي جذب آمينو اسيد مؤثر است.

متيونين: به‌عنوان يك عامل اوليه هورمون اتيلن و در تنظيم باز شدن روزنه‌ها و حفره‌هاي برگ براي جذب آمينو اسيد مؤثر است.

سيستنين: در ساختار آنزيم نيتروژناز كه در تثبيت بيولوژيك ازت كاربرد دارد.

ليزين: در تنظيم باز شدن روزنه‌ها و حفره‌هاي برگ براي جذب آمينو اسيد مؤثر است. در سنتز كلروفيل كاربرد دارد.

آرژنين: در مقاومت به شور شدن آب‌وخاك و در جوانه‌زني دانه‌هاي گرده نقش دارد.

طريقه مصرف كودهاي اسيدهاي آمينه

كود آمينواسيد در تمام مراحل رشد و نمو و توليد گياهان باغي و زراعي مثل كود پرتقال و … مورداستفاده قرار مي‌گيرد. طرز مصرف اين كود براي هر گياه متفاوت بوده و فرق مي‌كند. كود آمينواسيدهايي كه به‌صورت كود مايع مخلوط شده با آب كه براي هر گياه مقدار آن متفاوت است و ميزان مصرفي منحصربه‌فرد خود را دارد كه با آب مخلوط شده به پاي گياه مي‌ريزد و همراه با آبياري در اختيار گياه قرار مي‌گيرند.

اين اسيدهاي آمينه كه در خاك استقرار مي‌يابند و به خاك اضافه مي‌شوند باعث بهبود ساختار خاك و به‌طوركلي فلور گياهي خاك كمك مي‌كنند و با اين كار جذب و دريافت مواد موردنياز و مفيد خاك را توسط ريشه گياهان آسان مي‌كنند.

همچنين باعث مي‌شوند كه مواد موردنياز و مفيد به‌طور يكسان از طريق خاك جذب گياه شود. روش ديگر مورداستفاده از اين كودها به‌صورت پاشيدن كودها بر روي برگ درختان است كه از آن راه گياه بتواند كود اسيدهاي آمينه را جذب كند. بدين صورت خواهد بود كه شما محلول را با آب مخلوط كرده و با دستگاه‌هاي آب‌پاش بر روي برگ درختان مي‌پاشيد.

براي مثال براي محلول رساني به سبزيجات از حدود ۳ تا ۵ ليتر در هر هكتار استفاده مي‌كنيد. براي محصولات زراعي و باغي حدود ۴ تا ۵ ليتر در هر هكتار و براي محصولات گلخانه‌اي ۴ تا ۵ ليتر در هر هكتار و براي محصولات مركبات ۵ تا ۷ ليتر در هر هكتار. براي باغات پسته كود اسيد آمينه موردنياز در حدود ۷ تا ۹ ليتر در هر هكتار است. محصولاتي مثل زيتون و انگور مقدار مصرفي بيشتري دارند و در حدود ۸ تا ۹ ليتر در هر هكتار خواهد بود. موارد گفته شده در بالا ميزان مصرف اسيد آمينه براي هر هكتار را به‌صورت حدودي مشخص مي‌كند و همين‌طور روش‌هاي استفاده از اين محصول نيز به‌طور كامل در بالا گفته شده است.

كود آمينو اسيد فرمولايف حاوي ۱۶ نوع اسيد آمينه مؤثر، حاصل تجزيه آنزيمي و كامل پروتئين هاي گياهي است. اين كود محرك رشد زيستي، ضدتنش هاي محيطي، تحريك رشد ريشه و شكوفه زايي كاملاً سازگار با ساختار گياهي و با جذب سريع، غني از گلايسيـن است. محلول پاشي كود محرك رشد آمينواسيد فرمولايف (۸۰%) قبل، بعد و همچنين در طي وقوع تنش، موجب فعال سازي مكانيسم هاي گياهي براي تحمل شرايط سخت و تسريع در بهبودي گياه مي شود. محلول پاشي اين آمينواسيد باعث تسهيل گرده افشاني، تلقيح و تشكيل گردۀ سالم مي گردد. همچنين بر رسيدگي و افزايش ميزان قند، رنگ، سايز و ويتامين هاي ميوه تأثير مستقيم مي گذارد.

براي خريد اين كود و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/1  ] [ ۰۳ ] [ zerafatcom ] [ ]

يكي از بهترين كودهاي ارگانيك كه مي‌توان براي گياهان مورداستفاده قرار داد كود جلبك دريايي است. اما احتمالاً اين آخرين كودي است كه كشاورزان نسبت به خريد و مصرف آن اقدام مي‌كنند. كود جلبك دريايي فقط يك كود آلي نيست. در واقع اين كود از يك منبع پايدار تأمين مي‌شود و استخراج آن بدون آسيب رساندن به محيط زيست انجام مي‌پذيرد.اكثر كودهاي مبتني بر جلبك دريايي از كلپ گرفته شده‌اند. كلپ گونه‌اي از جلبك دريايي است كه به رنگ قهوه‌اي روشن بوده و به طول بيش از ۵۰ سانتي‌متر نيز مي‌رسد. ريزمغذي‌هايي كه در كود جلبك دريايي يافت مي‌شوند شامل منيزيم، پتاسيم، روي، آهن و نيتروژن است كه همگي آن‌ها براي گياه ضروري هستند. كود جلبك دريايي داراي بيش از ۷۰ نوع مواد معدني است. در اينجا تعداد انگشت شماري از مزاياي بي‌شمار اين ماده بي‌نظير را نام مي‌بريم:

كود مايع جلبك دريايي اگر روي گياهاني كه در حال جوانه‌زني هستند استفاده شود موجب افزايش جوانه‌زني خواهد شد.

در صورتي كه ۱۵ روز قبل از برداشت استفاده شود عمر مفيد ميوه و سبزيجات را پس از برداشت افزايش مي‌دهد.

موجب افزايش طول عمر گل‌هاي شاخه بريده خواهد شد اگر يك يا دو روز قبل از بريدن آن روي گل‌ها اسپري گردد.

مي‌تواند به‌عنوان يك محلول ريشه زا مورداستفاده قرار گيرد. قلمه‌ها را مي‌توان در محلول حاوي كود قرار داد تا ريشه‌دار شوند و سپس اقدام به كاشت نمود. در مورد بذرها يا نشاءها، مي‌توان محلول حاوي اين كود را روي آن‌ها اسپري نمود.

استفاده اين كود بر روي گياهان علوفه‌اي ميزان جذب عناصر غذايي توسط گياه، درصد پروتئين گياه و در مجموع كيفيت محصول را افزايش مي‌دهد.

عصاره جلبك دريايي همچنين باعث افزايش عملكرد محصول، مقاومت گياه در برابر سرمازدگي و بيماري، افزايش جذب مواد معدني از خاك، مقاومت در برابر انواع استرس و كاهش خسارات انباري ميوه مي‌شود.

خصوصاً كود جلبك دريايي در كشاورزي ارگانيك بسيار مفيد واقع خواهند شد زيرا تقريباً داراي همه عناصر ريزمغذي به فرم كاملاً قابل‌جذب هستند. همچنين جلبك‌ها حاوي مقادير قابل‌توجهي كربوهيدرات هستند.

كود جلبك دريايي (خصوصاً آلژينات موجود در آن) به‌عنوان يك بهبوددهنده خاك عمل مي‌كند. آلژينات ها با فلزات موجود در خاك واكنش داده ايجاد پليمرهاي بلند و كراسلينك (پيوندي كه يك زنجيره پلي مري را به زنجيره ديگر متصل مي‌كند) مي‌كنند. اين پليمرها علاوه بر بهبود خواص فيزيكي خاك موجب افزايش ظرفيت نگهداري رطوبت توسط خاك مي‌گردند.

كود جلبك دريايي

تحقيقات انجام شده در رابطه با اثرات مفيد جلبك دريايي

مطالعات متعددي در دانشگاه‌هاي بزرگ سراسر جهان، يافته‌هاي مختلفي در مورد اثرات مثبت جلبك دريايي به‌عنوان يك كود را به همراه داشته است كه شامل موارد زير است:

بذرهايي در محلول حاوي كود جلبك دريايي خيسانده مي‌شوند در مدت زمان كمتري شروع به جوانه‌زني مي‌كنند، توده ريشه‌اي بزرگ‌تري دارند و علاوه بر توليد گياهچه هاي قوي ميزان بيشتري از آن‌ها به رشد خود ادامه خواهند داد. همچنين خيساندن ريشه‌ها در اين محلول از ايجاد شوك حاصل از انتقال نشاء جلوگيري كرده و سرعت رشد ريشه را افزايش مي‌دهد.

گياهاني كه با كود جلبك دريايي تغذيه شده‌اند عملكرد بهتري داشته‌اند براي مثال هر يك گياه شمعداني تعداد گل بيشتري توليد كرد، دانه‌هاي انگور شيرين‌تر، گل ميمون رشد بيشتري پيدا كرد و عملكرد خيار به ميزان ۴۰% افزايش يافت (ميوه‌ها كمتر دچار پوسيدگي و نرم شدگي شدند).

بهبود عملكرد پس از كاربرد كود جلبك دريايي در كشت سيب زميني، توت فرنگي، فلفل، ذرت شيرين، گوجه فرنگي، توت فرنگي، باميه و پرتقال به دست آمد.

كود جلبك دريايي

مهم‌ترين هورمون‌هاي گياهي در جلبك دريايي

اكسين: انواع مختلفي از اكسين ها وجود دارند كه هر كدام نقش خاص خود را دارند. يكي از مهم‌ترين عملكردهاي آن‌ها ايجاد توازن در سرعت رشد است. اكسين ها هم اثر تحريك‌كنندگي رشد و هم تأخير در رشد را دارا مي‌باشند. همچنين موجب تحريك رشد ريشه و جلوگيري از تشكيل جوانه يا باز شدن جوانه در زمان نامناسب مي‌شوند. كود تقويتي جلبك دريايي مي‌تواند نقش مهمي در توليد اكسين ها توسط خود گياه داشته باشد. زيرا آنزيم‌هاي تشكيل شده به كمك ريزمغذي‌هاي موجود در جلبك دريايي نقش مهمي در تشكيل اكسين ها خواهند داشت.

سيتوكينين ها: سيتوكينين ها گروه ديگري از هورمون‌هاي مهم گياهي مي‌باشند. آن‌ها فرآيندهاي رشد اوليه را تحريك و فعال مي‌كنند. سيتوكينين موجود در عصاره جلبك دريايي سبب تحريك رشد با قدرت بيشتري مي‌شود زيرا آن‌ها انتقال ريزمغذي‌ها را به برگ انجام مي‌دهند. همچنين آن‌ها از يخ‌زدگي حاشيه‌اي (تا ۳ درجه سلسيوس) گياه را محافظت مي‌كنند. علاوه بر اين سيتوكينين ها پروسه پيري در گياه را به تعويق مي اندازند.

بتائين ها: بتائين ها نقش ضروري در پديده اسمز در گياه بازي مي‌كنند. با كمك در افزايش جذب آب در گياه در شرايط خشكي بسيار مفيد واقع مي‌شوند.

محلول‌پاشي كود جلبك دريايي

بدون شك محلول‌پاشي كود جلبك دريايي بهترين و مؤثرترين روش كاربرد آن است. محلول‌پاشي عصاره كلپ به ميزان ۸ الي ۲۰ برابر مؤثرتر از كاربرد خاكي آن است. كود را به‌صورت ذرات ريز مه محلول‌پاشي كنيد تا وقتي‌كه از سطح برگ گياه به‌صورت قطره بريزد. گياه به‌سرعت كود را جذب خواهد كرد و از روز دوم از اثرات مفيد آن بهره خواهد برد.

كود جلبك دريايي

براي خريد كود جلبك و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/5/1  ] [ ۰۳ ] [ zerafatcom ] [ ]

NPK

كود NPK تركيبي پيچيده از سه ماده‌ي اصلي موردنياز براي رشد گياه است. صنعت كشاورزي به‌شدت بر استفاده از كود NPK براي تأمين غذا در سطح دنيا و سلامت محصولات تكيه دارد. در نتيجه همين افزايش توليد ناشي از استفاده‌ي كودهاي معدني، جمعيت جهان تقريباً دو برابر شده است.

تركيبات كود NPK

گياه براي رشد سالم و بهينه‌ي خود به واحد‌هاي مغذي زيادي نياز دارد. بدون اين مواد مغذي گياهان نمي‌توانند به اندازه تمام توان خود رشد كنند، ميزان برداشت كاهش پيدا مي‌كند و بيشتر در معرض بيماري قرار مي‌گيرد. مهم‌ترين مواد مغذي درختان كه بدون آن‌ها قادر به ادامه‌ي حيات نيستند، به‌عنوان عناصر ماكرو (مغذي‌هاي اصلي) (Macronutrient) شناخته مي‌شوند: نيتروژن (N)، فسفر (P) و پتاسيم (K).

NPK

خاك‌ها در اغلب موارد دچار كمبود اين مواد هستند كه مي‌تواند طبيعي و يا نتيجه‌ي كشت بيش‌ازحد و ديگر عوامل محيطي باشد. در صورت وجود كمبود، مواد مغذي بايد به خاك اضافه شود تا محيط مناسبي براي رشد بهينه‌ي گياه ايجاد شود.

هر يك از مواد عناصر ماكرو (مغذي اصلي)، در تغذيه‌ي گياه ضروري است و در رشد، گسترش و توليدمثل گياه نقش اساسي ايفا مي‌كند.

نيتروژن - ازت (N)
نقش نيتروژن در گياهان

نيتروژن يكي از اجزاي اصلي در بسياري از فرايندهاي موردنياز براي رشد است. به‌خصوص، نيتروژن براي كلروفيل كه به گياه امكان فتوسنتز (فرايندي كه گياه با دريافت نور خورشيد، از كربن دي‌اكسيد و آب، قند توليد مي‌كند) مي‌دهد ضروري است. همچنين نيتروژن يك بخش مهم در آمينواسيد‌ها (اساس پروتئين) مي‌باشد. نيتروژن در تركيباتي كه عمل ذخيره‌‌سازي انرژي را انجام مي‌دهند نيز شركت دارد. تأثير حذف كود نيتروژن‌دار در برداشت غلات نشان داد كه در غياب نيتروژن، ميانگين برداشت ذرت ۴۱٪، برنج ۳۷٪، جو ۱۹٪ و گندم ۱۶٪ كاهش يافت.

منابع نيتروژن

نيتروژن را مي‌توان از اتمسفر دريافت و به مواد مغذي مفيد تبديل كرد و يا ممكن است به‌طور طبيعي در خاك موجود باشد، با اين حال بهتر است هميشه اطمينان داشت كه به ميزان كافي براي رشد بهينه‌ي گياه موجود باشد. مواد زير را مي‌توان در تركيبات NPK به‌عنوان منابع نيتروژن به كار برد:

منابع غير ارگانيك رايج نيتروژن در تركيبات NPK

اوره

آمونيوم نيترات اوره

آمونياك بدون آب (Anyhdrous Ammnia)

منابع ارگانيك رايج نيتروژن

كود طبيعي (Manure)

كمپوست

فسفر (P)

اين ماده نيز در مجموعه‌اي از عملكردهاي موردنياز براي رشد سالم گياه، استحكام ساختاري، كيفيت محصول، توليد دانه و...، نقش مهمي ايفا مي‌كند. همچنين فسفر رشد ريشه‌ها و شكوفه‌زني را افزايش مي‌دهد و براي DNA گياه ضروري است. فسفر در تبديل انرژي خورشيدي به انرژي‌هاي مفيد نقش مهمي دارد.

منابع فسفر

همانند نيتروژن، فسفر را نيز مي‌توان از منابع ارگانيك يا غير ارگانيك به دست آورد:

منابع رايج غيرارگانيك فسفر

منبع غيرارگانيك اصلي فسفر، سنگ فسفات است. سنگ خردشده‌ي فسفات را مي‌توان به‌طور مستقيم در خاك استفاده كرد. با اين حال اگر اين سنگ را فرآوري كرد تا گياه راحت‌تر بتواند آن‌ را جذب كند تأثير بسيار بيشتري دارد.

منابع رايج ارگانيك فسفر در تركيبات NPK

كود طبيعي

كمپوست

بيوساليدها (Biosolids)

پتاسيم (K)

پتاسم در فرايندهاي مختلف رشد و گسترش گياه نقشي ضروري دارد. از پتاسيم معمولاً به‌عنوان «عنصر كيفيت» نام برده مي‌شود، زيرا در بسياري از خصوصيات مرتبط با كيفيت، مثل اندازه، شكل، رنگ و حتي مزه نقش دارد. گياهاني كه داراي كمبود پتاسيم هستند رشد ناقص و ميزان محصول كمتري دارند.

منابع پتاسيم

پتاسيم از منابع ارگانيك و غيرارگانيك مختلفي به دست مي‌آيد:

منابع غيرارگانيك

منبع غيرارگانيك اصلي براي پتاسيم مورداستفاده در كودهاي NPK، پتاس است. همانند سنگ فسفات، پتاس نيز در سرتاسر دنيا استخراج و تبديل به يك محصول پالايش شده مي‌شود. همچنين مي‌توان پتاسيم را از پتاسيم سولفات، لنگ بنيت (langbeinite) و پودر گرانيت به دست آورد.

منابع ارگانيك

كود طبيعي

كمپوست

خاكستر چوب

توليد كودهاي NPK

كودهاي NPK به‌صورت مايع، گاز و گرانول (پودر) وجود دارند كه رايج‌ترين نوع آن پودر (granular) است. روش‌هاي زيادي براي توليد كود NPK گرانولي وجود دارد. اجزاي مختلف را مي‌توان به‌صورت جدا توليد و با فرمولاسيون‌هاي خاصي با يكديگر تركيب كرد تا نسبت‌هاي موردنظر مواد مغذي را ايجاد كرد. همچنين مي‌توان گرانول‌هاي كاملي ساخت كه هر گرانول نسبت‌هاي دلخواهي داشته باشد. رايج‌ترين روش‌هاي توليد كود NPK، عبارت‌اند از:

سيستم‌هاي گرانولاسيون لوله و راكتور

سيستم‌هاي گرانولاسيون مخزني (Drum Granulation Systems)

سيستم‌هاي گرانولاسيون ميكسر – خشك‌كن (به همراه آسياي مخلوط كننده‌ي گل)

سيستم‌هاي حبه كن ديسكي (Disc Pelletizing Systems)

سيستم‌هاي گرانولاسيون كروي ساز (Spherodizer Granulation Systems)

سيستم‌هاي كپسول ساز (Prilling Systems)

با اين كه كود NPK در اصل از سه ماده‌ي مغذي اصلي ساخته شده‌اند، انعطاف در برابر تغييرات فرايندها اين امكان را مي‌دهد كه از مواد ريزمغذي (ميكرو Micronutrient) ديگري نيز در تركيب استفاده شود. براي مثال NPKS داراي سولفور (S) است براي خاك‌هايي كه داراي كمبود سولفور هستند، مي‌باشد.

براي خريد انواع كود و ساير محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/31  ] [ ۲۰ ] [ zerafatcom ] [ ]

به‎عنوان پرورش‌دهندگان محصولات كشاورزي براي انتخاب كودهايي كه متناسب با نيازمان باشند، بايد قادر باشيم انتخاب خود را با محصولات مشابه مقايسه كنيم تا از محدوده‌ي كامل عناصر مغذي موجود در يك كود خاص آگاه باشيم. به‎ اين منظور با خواندن برچسب محصول مي‎توانيم از عناصر موجود در كود آگاه شويم. بر روي برچسب محصول اطلاعاتي درباره‌ي مقادير نيتروژن، فسفر و پتاسيم (ان، پي، كا) وجود دارد. باوجوداين گاهي دريافته‎ايم درحالي‌كه برچسب روي كود X نسبت‎هاي NPK را ده‌ برابر بيشتر از كود Y نشان مي‎دهد، مقدار آب افزودني به هر دو كود دقيقاً يكسان است. زيرا نسبت‎هاي NPK كه گاهي اوقات با هم مقايسه مي‎كنيم از سيستم‎هاي اندازه‌گيري مختلفي استفاده مي‎كنند.

كود NPK  (ان پي كا)

براي توصيف ميزان مواد مغذي موجود در كودهاي مايع روش‎هاي مختلفي وجود دارد. سطح NPK موجود در كود مايع را مي‎توان بدون در نظر گرفتن آبي كه آن را رقيق كرده توصيف كرد. به‌عبارت‌ديگر هدف تعيين نسبي هركدام از مواد مغذي با توجه به تمام عناصر موجود در كود است. به‌عنوان مثال يك كود به اين صورت دسته‌بندي شده است: ۲۹-۲۳-۲۶ كه در آن محتواي نيتروژن برابر با ۲۶% تمام عناصر موجود در آن تركيب خاص است. همان‌طور كه مي‎توانيد مشاهده كنيد اين تعريف سطوح غلظت مواد را با اعداد بسيار بالايي نشان مي‎دهد.

گزينه‌ي ديگر نمايش سطوح NPK برحسب وجود اين مواد در هر واحد حجم است. به‎عنوان مثال يك كود مايع NPK به‌صورت ۲-۳-۳ كودي است كه در هر ۱۰۰ ميلي‌ليتر مايع، ۳ گرم نيتروژن وجود دارد. اين سيستم مربوط به سيستم وزن/حجم (w/v) است. روشي كه به‎جاي در نظر گرفتن وزني كه بايد به محلول افزوده شود، تنها حجمي را در نظر مي‎گيرد كه مواد كود در آن حل مي‎شوند.

سومين گزينه بر مبناي ميزان NPK موجود در يك كود مايع است. اين سيستم وزن/وزن (w/w) نام دارد. مي‎دانيم كه وزن ۱ ليتر آب برابر ۱ كيلوگرم است و بعد از تركيب آب با كود (مواد كود) وزن حاصل برابر وزن آب به‎علاوه‌ي وزن عناصر كود و ساير محصولات شامل اسيد هيوميك، مواد بافر و... است. نتيجه اينكه وزن يك ليتر كود مايع هميشه بيشتر از يك كيلوگرم خواهد بود.

كود NPK  (ان پي كا)

چگالي يك محلول

مقدار جرم ماده‌ي جامد موجود در يك ليتر آب چگالي نام دارد. چگالي ۱ براي آبي به‌كار مي‎رود كه هيچ ماده‎اي در آن آب حل نشده باشد (به‎عنوان مثال آب مقطر). هر چه ميزان جامدات محلول در آب بيشتر باشد، چگالي محلول نيز بيشتر خواهد شد. به‎عنوان مثال وقتي روي ظرف ۱ ليتري كود مايع به وزن ۵/۱ كيلوگرم علامت ۱-۲-۲ وجود داشته باشد نشان‏دهنده‌ي اين است كه در هر ۱۰۰ گرم مايع ۲ گرم نيتروژن وجود دارد. وقتي اين عدد را در چگالي ضرب كنيم (همان‌طور كه در پاراگراف قبلي توضيح داده شد) نتيجه‌ي به‌دست‌آمده غلظتي است كه برحسب w/v بيان مي‎شود. به همين دليل حتي زماني كه برچسب‎هاي دو محصول نسبت‎هاي مساوي NPK را نشان مي‎دهند نمي‎توانيم درباره‌ي اينكه كدام كود غليظ‌تر است نتيجه‌گيري كنيم. زيرا چگالي تعيين‎كننده‌ي غلظت است. اولين نتيجه‌اي كه مي‎توانيم بگيريم اين است كه نسبت‎هايي (مقاديري) كه به‌صورت w/v مشخص مي‎شوند بزرگ‎تر از نسبت‏هايي هستند كه به‌صورت w/w بيان مي‎شوند. براي تأمين مواد مغذي كافي گياهان از دو كود استفاده مي‎كنيم كه با مقادير NPK w/w (كه نشان‏دهنده‌ي غلظت آن‌ها است) علامت‎گذاري شده‌اند. افزودن مقادير هر كدام از اين عناصر كه به ميلي‌ليتر بيان مي‎شوند با روش‎هاي زير مشخص مي‎شوند.

اگر چگالي محصول مشخص باشد كاري كه بايد انجام دهيم اين است كه اين عدد را در مقادير w/w داده‌شده ضرب كنيم. درنتيجه مقدار بيان شده به w/v را خواهيم داشت. همچنين چگالي مشخص‌شده نشان مي‎دهد كه در هر ميلي‎ليتر چند گرم ماده‌ي مغذي وجود دارد.

اين مثال را در نظر بگيريد:

مي‏خواهم براي آبياري گياهانم از كودي استفاده كنم كه روي برچسب آن اعداد ۱-۲-۲ وجود دارد و چگالي كود براي رسيدن به سطح ۱۰۰ ميلي‌گرم نيتروژن در محلول ۱/۲ g/ml است. براي رسيدن به اين سطح مقدار را در چگالي ضرب مي‎كنيم:

۲g/100g˟ ۱/۲g/ml= ./024g/ml=24mg/ml

اين محاسبات ما را به‌سوي w/v هدايت مي‎كند. يعني حالا مي‎دانيم كه محلول ۱ ليتري كود ما حاوي ۲۴ گرم نيتروژن است. اگر بخواهم محلول مورداستفاده براي گياهان حاوي ۱۰۰ ميلي‌گرم ماده‌ي مغذي باشد بايد اين ميزان نيتروژن (۱۰۰ ميلي‎گرم) را از تغليظ بطري كود به دست آوريم. وقتي مي‎دانيم ۱ ليتر كود اشباع شده حاوي ۲۴ گرم نيتروژن است مي‎توانيم با تكيه بر يك قانون كلي تعيين كنيم كه بايد چند ميلي‎ليتر كود به يك ليتر آب اضافه كنيم.

هنوز از همان مثال استفاده مي‎كنيم: اگر ۱ ميلي‎ليتر ماده‌ي مغذي حاوي ۲۴ ميلي‎گرم نيتروژن (./۰۲۴ گرم) باشد، از محلول ۱۰۰/۲۴mg=4/1ml، ۱۰۰ ميلي‏گرم محلول به دست خواهد آمد. درنهايت براي استفاده‌ي كود مايعي حاوي ۱۰۰ ميلي‎گرم نيتروژن براي گياهان بايد ۱/۴ ميلي‎ليتر كود تغليظ ‎شده را در ۱ ليتر آب حل كنيم. در اين مثال مقدار NPK نشان مي‎دهد كه ۱۰۰ ميلي‌گرم فسفر و ۵۰ ميلي‎گرم پتاسيم نيز به آب افزوده خواهد شد.

اگر چگالي كود مايع مجهول باشد، چند گزينه پيش رو داريم: مي‎توانيم براي تعيين چگالي از چگالي سنج استفاده كنيم يا ۱ ليتر از محلول را وزن كنيم. با اين‏همه اگر هنوز هم نتوانستيم چگالي را تعيين كنيم روي برچسب مربوط به غلظت گزينه‌ي ديگري وجود دارد. به‌طوركلي توليدكنندگان اين كودها براي تعيين ميزان غلظت پيشنهادي كود براي هر ليتر شاخص‎هايي فراهم مي‎كنند.

همان‌طور كه تابه‌حال ملاحظه كرده‌ايد، اين روش‎ها به‎ندرت براي توصيف به كار مي‎روند و دقت آن‌ها كمتر از ساير روش‎ها است. تنها راه كسب اطلاعات بسيار معتبر و صحيح درباره‌ي كميت كلي مواد مغذي كه بايد به آب افزوده شوند اندازه‌گيري هدايت الكتريكي (EC) است. بايد خاطرنشان كنيم كه كود ارگانيك يا مواد افزودني به خاك داراي مواد مغذي ارگانيك يا عناصر ناچيزي هستند كه براي محاسبات ما حياتي هستند ولي سنجش هدايت الكتريكي آن را شناسايي نمي‎كند. به‌طوركلي اين بدان معناست كه اگر براي مراقبت از گياهان خود از مواد افزودني به خاك نيز استفاده مي‎كنيد بايد غلظت هدايت الكتريكي اندكي كمتر از غلظت كودها يا مواد مغذي افزوده‎شده به خاك باشد.

كود NPK  (ان پي كا)

غلظت وابسته به چگالي

با توجه به تمام اطلاعات بالا مي‎توان نتيجه گرفت كه: در مقايسه با نسبت w/v، نسبت w/w مقادير كمتري از مواد را نشان مي‎دهد. به همين دليل اگر بخواهيم دو كود را با هم مقايسه كنيم اولين كاري كه بايد انجام دهيم توجه دقيق به سيستم اندازه‎گيري مورداستفاده براي بيان مواد مغذي است. ولي حتي در اين‏ صورت نيز نسبت w/w اطلاعات دقيقي درباره‌ي غلظت نشان نمي‎دهد؛ زيرا وابسته به چگالي است. در صورت مجهول بودن چگالي و w/v، به‌منظور تعيين اينكه كدام كود غليظ‌تر است، پيروي از دستورالعمل‎هاي سازنده درباره‌ي ميزان كود موردنياز مي‎تواند اطلاعات مفيدي به ما بدهد. بهترين شاخص براي يافتن بالاترين سطح هدايت الكتريكي، حل كردن مقادير يكساني از هر دو غلظت در يك ليتر آب و اندازه‌گيري تركيبات ايجاد شده است.

براي خريد انواع كود و ساير محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/31  ] [ ۱۹ ] [ zerafatcom ] [ ]

قرص جوشان گياهان خانگي آي پلنت (I Plant)

قرص جوشان آي پلنت يك محصول تقويتي به‌منظور رفع كليه نيازهاي گياه فراهم مي‌كند. كود آي پلنت به‌آساني و بدون نياز به هم زدن در آب حل مي‌شود و مواد لازم براي تغذيه و افزايش مقاومت گياهان به استرس‌ها و بيماري‌هاي مختلف را تأمين، شادابي و سلامتي گياهان را تضمين مي‌نمايد.

ويژگي‌هاي قرص آي پلنت

قرص آي پلنت غذاي كامل گياهان آپارتماني به‌صورت قرص جوشان محلول در آب است.

قرص جوشان آي پلنت محصـول تقويتـي به‌منظور رفع كليـه نيازهاي گياهان گلداني و برطرف‌كننده استرس‌هاي محيطي مي باشد.

كود آي پلنت براي اولين بار به‌صورت قرص جوشان در آب با حلاليت كامل عرضه شده است.

قرص آي پلنت حاوي تمامي مواد مغذي موردنياز گياه، جهت افزايش شادابي و رشد گياهان خانگي و جلوگيري از رنگ پريدگي و ريزش برگ‌هامي باشد.

قرص آي پلنت حاوي مواد مؤثر فيزيولوژيك جهت مقاوم‌سازي گياه در برابر استرس است.

قرص آي پلنت حاوي حشره‌كش سيستميك جهت جلوگيري از تجمع حشرات در خاك گلدان است.

مصرف قرص آي پلنت بسيار آسان و بدون نياز به هم زدن مي باشد.

قرص آي پلنت قابل‌استفاده به دو صورت محلول‌پاش و آبياري گلداني است.

قابل‌استفاده در منازل، سازمان‌ها، فروشگاه‌ها، گلخانه‌ها و…

تهيه محلول سبزرنگ شاخص

بسته‌بندي مناسب و زيبا جهت نگهداري

ماندگاري بالاي مواد در خاك گلدان جهت استفاده تدريجي گياه تا آبياري بعدي

لطافت و سرزندگي يك گياه به‌راحتي مي‌تواند ما را به‌سوي خود دعوت كند و زندگي و لحظات ما را سرشار از انرژي نمايد.

قرص آي پلنت راهي است در حمايت از سلامت گياهان خانگي و سلامت خانواده

قرص جوشان گياهان خانگي آي پلنت (I Plant)

نكات

قرص آي پلنت خوراكي نيست، دور از دسترس كودكان قرار گيرد. همچنين از آبياري بيش‌ازحد نياز گل جداً خودداري كنيد.

گياه بسيار تشنه را به يك‌باره آب كود ندهيد (به‌تدريج آبياري شود و در فواصل كوتاه).

براي خريد اين كود و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

قرص جوشان گياهان خانگي آي پلنت (I Plant)

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/31  ] [ ۱۹ ] [ zerafatcom ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

مجموعه گل و گياه ظرافت ارائه دهنده انواع نهاده‌هاي كشاورزي مانند انواع بذرها، كودها، سم ها، محصولات و آموزش‌هاي كشاورزي مي‌باشد. لطفاً براي كسب اطلاعات بيشتر به سايت http://zerafat.com مراجعه كنيد.

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 8
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب