گل و گياه ظرافت
عرضه نهاده هاي كشاورزي

پياز يكي از قديمي‌ترين گياهان مورداستفاده انسان بوده است به‌طوري‌كه حتي در اسناد به‌جامانده از تمدن مصري‌ها هم نشانه‌هايي از آن ديده مي‌شود. پياز گياهي دوساله و غده‌اي و ريشه‌دار است كه خواص و فوايد زيادي دارد و در تمام فرهنگ‌هاي غذايي مورداستفاده قرار مي‌گيرد همچنين به علت داشتن خواص دارويي فراوان در طب سنتي نيز استفاده مي‌شود. در ادامه با ما همراه باشيد تا با مراحل كاشت پياز آشنا شويد.

پياز

انتخاب بذر

در اولين مرحله بايد بذر پياز موردنظر خود را انتخاب كنيد. انتخاب بذر پياز به عوامل متعددي بستگي دارد. پياز رقم‌هاي مختلفي دارد مانند پياز زرد، پياز شيرين، پياز سفيد، پياز قرمز و غيره. بذر پياز را فروشگاه‌هاي معتبر تهيه كنيد تا كيفيت و قوه ناميه آن تضمين شده باشد. بذر پياز خوب با اطمينان تعداد محصول مناسب در مزرعه يا گلدان را تأمين مي‌نمايد. اگر انواع پياز را نمي‌شناسيد مي‌توانيد از فروشگاه‌هاي بذر و محصولات كشاورزي مشاوره بگيريد يا در اينترنت جستجو كنيد.

آب‌وهوا

اين گياه سبزي فصل خنك است و بهترين رشد و نمو را در درجه حرارت ۲۵-۱۲ درجه سانتي‌گراد دارد

خاك

پياز نيازمند خاك نيمه سنگين (خاك‌هاي شني لومي)، حاصلخيز با زهكش مناسب و فاقد سله است. بذر پياز نسبت به اسيدي بودن خاك بسيار حساس است و اسيديته مناسب براي پياز ۸٫۶ – ۶ مي‌باشد.

كود

استفاده از كودهاي دامي پوسيده در افزايش عملكرد و توليد محصول با كيفيت خوب مؤثر است.

فاصله بذر

بذر پياز را معمولاً روي پشته‌هايي به فاصله ۳۵ الي ۴۵ سانتيمتر براي كشت يك رديفه مي‌كارند و براي كشت دو رديفه، عرض را دو برابر در نظر مي‌گيرند. براي توليد پياز فواصل بين بوته‌ها ۷ الي ۱۰ سانتيمتر است.

پياز

مراحل كاشت پياز

كاشت بذر پياز را به‌صورت مرحله‌به‌مرحله بررسي مي‌كنيم.

۱- انتخاب بذر مناسب براي كاشت پياز

حال كه با عوامل كليدي و مهم در فرايند كاشت پياز آشنا شديد مي‌توانيد با انتخاب بذر پياز مناسب اقدام به كاشت پياز كنيد.

۲-زمان كاشت

اگر در منطقه‌اي زندگي مي‌كنيد كه داراي زمستان‌هاي سرد است بايد در فصل بهار اقدام به كاشت بذر پياز كنيد. براي اين منظور بايد در ماه‌هاي خرداد يا تير كاشت بذر پياز را آغاز كنيد.

۳- خيساندن بذر

اگر در خانه مي‌خواهيد بذر پياز بكاريد بايد ابتدا بايد سرمادهي را شروع كنيد. براي اين منظور بايد تعداد بذر پيازي كه مي‌خواهيد بكاريد را لاي يك دستمال كاملاً مرطوب قرار دهيد دستمال را در كيسه فريزر گذاشته سپس به مدت يك روز آن را در يخچال قرار دهيد. شب كيسه را در آورده تا بذرها هم دماي محيط شوند. دوباره صبح روز بعد اين كار را تكرار كنيد. به مدت ۳ هفته بايد اين عمليات تكرار شود تا بذر پيازها جوانه بزند. به‌محض آنكه بذر پيازها جوانه زد آن‌ها را در زمين، باغچه يا گلدان بكاريد.

۴- انتخاب گلدان

حالا يك گلدان عميق (۳۰ سانتي‌متر) كه با خاك خوب، غني و با زهكشي مناسب پر شده است را آماده كنيد.

۵- آفت زدايي گلدان

حتماً گلدان را قبل از كاشت به‌خوبي بشوييد تا از خطر هر گونه افت يا بيماري به دور باشيد.

۶- ايجاد شيار

بر روي سطح خاك شيارهايي ايجاد كنيد. فاصله اين شيارها بايد ۳۰ سانتيمتر از يكديگر باشد تا برگ‌هاي پياز بتواند به‌راحتي نفس بكشند و رشد كنند.

۷- قرار دادن مكان گلدان

در سطح خاك شيارهايي به عمق يك سانتي‌متر ايجاد كنيد. درون شيارها، جوانه‌هاي پياز را بكاريد سپس روي جوانه‌ها را خاك نرم بپوشانيد. با اسپري آبپاش سطح خاك را مرطوب كنيد. گلدان را مكاني آفتابي قرار دهيد.

پياز

۸- آبياري

پياز براي رشد به آبياري منظم و زياد احتياج دارد. اگر آبياري به حد كافي نباشد رشد گياه متوقف مي‌شود. خاك پياز هيچ‌گاه نبايد خشك شود و بايد در روزهاي گرم، سطح محوطه كاشت را با يك نايلون پوشانده تا رطوبت گياه تأمين شود. در بهترين شرايط رشد، ۳۰ الي ۶۰ روز بعد از كاشت بايد پيازها آماده و رسيده شوند.

براي خريد بذر پياز و ساير صيفي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۸ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۴۶:۱۱ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

گل آفتابگردان و يا sun flower كه شناخته‌شده‌ترين گل‌هايي است كه است كه نظر ظاهري ويژگي‌هاي منحصر به فردي دارد و براي پرورش در منزل مي‌تواند انتخاب مناسبي باشد. در اين مقاله مي‌خواهيم در مورد آموزش كاشت بذر آفتابگردان با شما عزيزان صحبت كنيم. گل آفتابگردان يك گياه كاملاً مقاوم به شرايط جوي است كه به‌راحتي مي‌تواند در باغچه رشد كند. آفتابگردان گياهي يك‌ساله است و همچنين داراي شرايط رشد سريع است كه ۷۰ سانتي‌متر يا چند متر قابل رشد است، زماني كه اين گياه بالغ مي‌شود.

گل آفتابگردان

كاشت گل آفتابگردان

همان‌گونه كه گفتيم كاشت بذر آفتابگردان به سهولت انجام مي‌شود، اما مهم‌ترين نكته كه در پرورش آفتابگردان وجود دارد اين است كه اين گل در محلي كه كاشته مي‌شود مي‌تواند به‌سرعت تمام املاح خاك را به خود مي‌گيرد و از بين مي‌برد به همين دليل نبايد در كنار ديگر گل‌ها كاشته شود ازاين‌رو استفاده از كودهاي مناسب به شما در اين زمينه كمك خواهد كرد.

كاشت آفتابگردان فقط از يك طريق امكان‌پذير است آن هم كاشت بذر آفتابگردان است كه از ابتداي فصل بهار و از بين رفتن سرما انجام مي‌شود.

براي كاشت بذر آفتابگردان ابتدا بايد ۱شبانه‌روز آن را در آب بخيسانيد، اين كار كمك زيادي به روند سريع جوانه‌زني مي‌كند.

بعد از آن بايد بذر آفتابگردان را در يك خاك سبك كاشته تا جوانه‌زني كنند.

شما مي‌توانيد براي كاشت بذر آفتابگردان از گلدان‌هاي كوچك استفاده كنيد.

بذر آفتابگردان را در عمق ۴ الي ۵ سانتي در خاك كمپوست و يا در مخلوطي از شن و خاك برگ بكاريد و آن را به‌خوبي آبياري كنيد.

تا زماني كه بذر آفتابگردان جوانه نداده نگذاريد بستر خاك خشك شود.

اگر قصد داريد بذر آفتابگردان را در كنار هم بكاريد بهتر است هر كدام را با فاصله ۱۰ سانتي‌متر از يكديگر بكاريد.

بعد از گذشت ۲ هفته از كاشت بذر آفتابگردان، بذرها شروع به جوان زني مي‌كنند كه بعد از آن رشد سريعي را در پيش مي‌گيرد.

زماني كه جوانه شروع به رشد و بلند شدن كردند بهتر است آن‌ها را به باغچه و يا گلداني بزرگ‌تر انتقال دهيد، زيرا گل آفتابگردان ريشه زيادي دارد.

بعد از انتقال گياهتان را در پرنورترين قسمت منزلتان قرار دهيد زيرا گل آفتابگردان همان‌طور كه از اسمش پيداست نياز شديدي به نور مستقيم آفتاب‌گردان دارد.

اگر گل آفتابگردان در محيط بيرون نگهداري مي‌كنيد بهتر است تا زماني كه ساقه‌هاي آن محكم نشده است گياه را به يك قيم ببنديد. تا در مقابل باد در امان بماند.

گل آفتابگردان

شرايط نگهداري

آبياري: از آنجايي كه گل آفتابگردان ريشه‌هاي عميقي دارد بدان معنا است كه نياز آبي فراواني دارد، آبياري گل آفتاب‌گردان بايد طوري باشد تا تمام ريشه‌هاي آن به‌طور كامل خيس شود به همين منظور خاك بايد كاملاً خيس باشد، و تا زماني كه خاك به‌خوبي خشك نشده باشد از آبياري خودداري كنيد، اگر به اين روش به آبياري بپردازيد ريشه‌هاي گياه قوي خواهد شد. توجه داشته باشيد كه حتماً اطراف خاك گياه را هم آبياري كنيد.

خاك: خاكي كه براي كاشت بذر آفتابگردان استفاده مي‌كنيد بايد داراي قدرت زهكشي بالايي باشد تا نگذارد آب در خاك باقي بماند، از آنجايي گل آفتابگردان به نياز آبي بالايي دارد بايد در انتخاب خاك دقت بسياري بكنيد. جنس خاك بايد به گونه‌اي باشد كه آب در آن دچار ايستايي نشود و به‌سرعت آب را از خود عبور دهد. بهترين خاك براي بذر آفتابگردان خاك كمپوست به همراه ماسه و پرليت است.

نور: آفتاب‌گردان نياز نوري بسيار بالايي دارد به‌طوركلي نياز آن ۸ ساعت آفتاب كامل در طول روز است، آفتاب گرم تابستان بهترين زمان براي دريافت نور موردنياز است، اگر آفتابگردان در محيطي كه سايه است قرار داده شود رشد خوبي نخواهد داشت. اگر هم از اين گياه در خانه نگهداري مي‌كنيد سعي كنيد مكاني را در نظر بگيريد كه داراي بيشترين نور است.

گل آفتابگردان

كود: در ابتدا به اين نكته اشاره كرديم كه زماني كه بذر آفتابگردان در خاك كاشته مي‌شود تمام مواد معدني خاك از بين مي‌رود و به خود جذب مي‌كند ازاين‌رو كوددهي براي اين گياه بسيار مهم است، شما مي‌توانيد براي كوددهي آفتابگردان از كود نيتروژن، پتاسيم و فسفر استفاده كنيد. بهتر است قبل از كاشت بذر آفتابگردان به كوددهي خاك بپردازيد. كوددهي را بايد تا زماني ادامه دهيد كه گياه در حال رشد است.

نكته: توجه داشته باشيد كه در كوددهي زياده‌روي نكنيد زيرا منجر به سوختن برگ‌هاي آفتابگردان مي‌شود.

براي خريد بذر آفتابگردان در انواع مختلف به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۷ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۰۶:۲۸ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

ريشه گياه دراز دوكي شكل و مانند هويج به ضخامت انگشت دست بوده و داراي مقدار زيادي كربنات پتاسيم و نيترات پتاسيم است. پوست ريشه بابا آدم قهوه‌اي، مغز آن سفيد و طعم آن كمي شيرين است ولي بوي تهوع‌آوري دارد. ساقه آن كه شبيه پوست مار است پوشيده از كرك‌هاي خشن و زبر است. برگ‌هاي آن بسيار بزرگ و پهن به حالت افتاده بر روي ساقه قرار دارد. رنگ برگ‌ها در قسمت چسبيده به ساقه سبز كم‌رنگ و هر چه به‌طرف انتهاي برگ نزديك‌تر مي‌شويم تيره‌تر مي‌شود. ميوه آن پس از رسيدن به‌صورت فندقي با ۳ يا ۴ سطح به رنگ زرد حنايي ظاهر مي‌شود. در انتهاي ميوه تارهاي زردرنگي وجود دارد كه در موقع عبور گوسفندان و جانوران به پشم‌هاي آن‌ها مي‌چسبد و موجب پخش تخم اين گياه به مناطق ديگر مي‌شود. بابا آدم در بعضي از نقاط ايران به حالت وحشي مي‌رويد. از ريشه اين گياه استفاده طبي به عمل مي‌آيد پس از خارج كردن ريشه بابا آدم از خاك آن را به‌خوبي شسته و به قطعات كوچك سه سانتيمتري تقسيم كرده و در اثر حرارت خورشيد يا در كوره‌هاي مخصوصي خشك مي‌كنند.

بابا آدم

كاشت گياه بابا آدم

گياه بابا آدم از طريق كاشت بذر بابا آدم رشد مي‌كند. كاشت و پرورش بذر بابا آدم بسيار آسان است و به‌صورت خودرو و بدون كمك انسان نيز در طبيعت رشد مي‌كند. گياه بابا آدم آفتاب كامل را ترجيح مي‌دهد ولي مي‌تواند سايه جزئي را هم تحمل كند. خاكي كه بذر بابا آدم در آن كاشته مي‌شود بايد غني باشد و زهكشي خوبي داشته باشد. يك ويژگي مهم كه خاك بايد داشته باشد اين است كه شل باشد و تا عمق ۱ متر عاري از سنگ و كلوخ‌ها باشد. در اين صورت ريشه بذر بابا آدم رشد طولاني و مستقيمي خواهد داشت. بذر بابا آدم را مي‌توان به‌صورت مستقيم در زمين كاشت. بذر بابا آدم را بعد از گذشت آخرين سرما مي‌كارند. فاصله بين بذر بابا آدم بايد ۸ سانتي‌متر باشد و فاصله بين رديف‌هاي كاشت بذر بابا آدم را بايد ۶۰ سانتي‌متر در نظر گرفت. عمق كاشت بذر بابا آدم ۱ تا ۲ سانتي‌متر است. درصورتي‌كه خاك خشك باشد، بعد از كاشت به‌آرامي به بذر بابا آدم كاشته شده آب بدهيد. خاك را مرطوب نگه‌داريد ولي از خيس شدن آن اجتناب كنيد زيرا درصورتي‌كه خاك خيس شود باعث آسيب ديدن بذر بابا آدم مي‌شود و از جوانه‌زني بذر بابا آدم نيز جلوگيري مي‌كند. بذر بابا آدم به‌سرعت جوانه مي‌زنند. جوانه‌زني در عرض ۴ تا ۷ روز صورت مي‌گيرد.

علف‌هاي هرز را كنترل كنيد به‌خصوص زماني كه نهال‌هاي بابا آدم جوان هستند. خاك را مرطوب نگه‌داريد و هر ماه يك بار به خاك يك كود كلي بدهيد. بذر بابا آدم را مي‌توان ۴ هفته قبل از آخرين سرما در خانه نشا كرد و بعد از گذشت سرما آن‌ها را به خارج از منتقل كرد. ريشه برخي از گياهان بابا آدم مي‌توانند تا ۱۲۰ سانتي‌متر هم رشد كند. حتي ريشه برخي از گونه‌ها مي‌توانند تا ۲/۵ متر هم رشد كنند. گل‌هاي گياه بابا آدم را براي ترويج رشد گياه و ريشه حفظ كنيد.

نكته: هرچه برگ‌هاي گياه كمتر باشند، گياه عملكرد بهتري داشته و بازده آن بالاتر مي‌رود. اگر شما گياه بابا آدم را براي ريشه آن مي‌كاريد، برخي از برگ‌هاي آن را هرس كنيد تا ريشه گياه رشد بهتري داشته باشد.

بابا آدم

نيازها

آبياري: خاك هميشه مرطوب باشد گياه آب‌دوست است ۲ تا ۳ بار آبياري در هفته بسته به دماي اتاق كافي است در موقع خواب گياه در پاييز و زمستان آبياري را كاهش دهيد

رطوبت: بابا آدم به‌شدت رطوبت دوست مي‌باشد و غبارپاشي هفتگي براي آن كافي است. اگر رطوبتش كم باشد برگ‌هاي جوان آن مي‌سوزند.

خاك: خاك بازه كشي خوب مثل يك قسمت پيت ماس و يك قسمت پرليت

تغذيه: در طول فصل رشد با كودهاي مايع يا كودهاي گرانول تغذيه كنيد

هرس: فقط ساقه‌ها و برگ‌هاي مريض و مرده گياه را سريعاً و از پايين ساقه هرس كنيد

نور: در واريته هاي مختلف فرق دارد و از سايه تا نور كامل متغير است بيشتر نور غيرمستقيم كنار پنجره را دوست دارد

دما: اين گياه به سرما و يخبندان حساس است و دماي زير ۱۵ درجه به آن آسيب ميزند بين ۱۶ الي ۳۰ درجه مناسب است

تكثير: گياه ساقه كوتاهي دارد ولي مي‌توان با قلمه آن را تكثير كرد ولي بهترين راه تكثير ريزوم در بهار و پاييز

آفات و بيماري‌ها

از بين آفات به كنه تارعنكبوتي حساس است. در مورد بيماري‌ها نيز اگر بافت خاك سنگين باشد و آب را در خود نگه دارد يا آبياري بيش از اندازه انجام شود به‌طوري‌كه خاك غرقاب شود، پوسيدگي ريشه شيوع مي‌يابد درنتيجه گياه از بين خواهد رفت.

بابا آدم

برداشت

برداشت محصول يعني خارج كردن ريشه گياه از زمين معمولاً هنگامي صورت مي‌گيرد كه گياه ۱۸ ماهه باشد. براي اين كار در بهار قبل از ظاهر شدن دستگاه زاياي گياه، ريشه‌ها را از زمين خارج مي‌كنند زيرا اگر اين عمل به تأخير افتد ريشه سخت مي‌شود. خارج كردن ريشه‌ها از زمين به‌وسيله چنگال‌هاي فلزي قوي كه بتوانند در عمق نسبتاً زياد فرو رود بايد در نهايت دقت صورت گيرد تا ريشه‌ها به وضع سالم از زمين كنده شوند. پس از خارج نمودن ريشه‌ها از زمين نيز بايد آن‌ها را مدتي به حال خود گذاشت تا گل مرطوب اطراف ريشه كه بدان چسبيده است خشك گرديده به سهولت از آن جدا شود. پس از انجام اين كار قسمت هوائي گياه را قطع مي‌كنند و ريشه‌ها را پس از شستن به‌صورت قطعات كوچك درآورده در معرض گرماي خورشيد قرار مي‌دهند و يا به‌وسيله دستگاه خشك‌كن مخصوص ريشه گياه را خشك مي‌كنند. در صورت استفاده از برگ‌هاي گياه چيدن برگ‌ها بايد موقعي انجام گيرد كه گياه را جهت استفاده از ريشه آن از زمين خارج مي‌كنند.

براي خريد بذر بابا آدم و ساير گياهان دارويي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۳۲:۴۴ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

 

چمن‌ها به‌طور گسترده در فضاهاي ورزشي، طراحي و زيباسازي فضاي سبز و پارك‌ها و استفاده به‌عنوان گياه پوششي در باغچه‌ها مورداستفاده قرار مي‌گيرد.

چمن

آماده سازي زمين براي كاشت چمن

قبل از هر عملي بايد تمامي اجسام اضافي همانند قلوه سنگ‌ها، بقاياي گياهان و ساير اجسام را از سطح خاك و تا عمق حداقل ۱۵ سانتيمتري زمين موردنظر جمع كرد. سپس بايد به بافت خاك توجه كنيم. اصولاً خاكي كه قرار است چمن را در آن بكاريم بهتر است كه در حدود ۳۰ درصد حاوي مواد آلي همانند كود پوسيده دامي باشد. مثلاً اگر عمق خاك را ۱۵ تا ۲۰ در نظر بگيريم بايد به ضخامت حدود ۵ سانتيمتر بر روي آن مواد آلي اضافه كنيم و سپس به‌خوبي با خاك قسمت زيرين مخلوط شود تا بافتي يكنواخت به دست بيايد. علاوه بر مواد آلي، اگر خاك اصولاً سبك است از خاك رس و اگر خاك اصولاً سنگين است از خاك شني براي اصلاح بافت خاك كمك مي‌گيريم. بعد از اضافه كردن مواد موردنياز براي اصلاح بافت خاك، سطح خاك را بايد كاملاً صاف كنيم البته اگر مساحت زمين بزرگ است (مثلاً مثل زمين‌هاي فوتبال) بايد شيبي ملايم به ميزان ۱ تا ۲ درصد رعايت شود تا جاري شدن آب ناشي از آبياري و يا ريزش باران به‌آساني صورت گيرد و آب‌هاي اضافي در يك نقطه از زمين جمع نشده و جاري شوند.

چمن

نحوه كاشت بذر چمن

اگرچه كاشت بذر چمن متداول‌ترين راه احداث چمن است اما مشكلات خاص خود را دارد. بخصوص مقطع زماني كاشت تا جوانه زدن بذر چمن ها بسيار حساس است و مسائلي مانند عدم آماده سازي مناسب زمين، رويش علف‌هاي هرز، مشكلات جوي مانند سرد و يا گرم شدن ناگهاني هوا و يا بارش شديد باران و … مي‌توانند مانع از سبز شدن مناسب بذر چمن شوند. بنابراين بايد طوري عمل كرد كه حداقل مشكلات در برابر جوانه‌زني و رشد بذر چمن وجود داشته باشد. انتخاب بذر خوب و مناسب اولين قدم است. انتخاب بذر چمن بايد با توجه به شرايط آب و هوايي و همچنين انتظار شما از چمن باشد. قطعاً اگر بخواهيد بر روي چمن راه برويد بايد نوعي را انتخاب كنيد كه قدرت تحمل لگدمال شدن را داشته باشد و يا اگر مي‌خواهيد كه چمن را در زير درختان بكاريد بايد نوعي را انتخاب كنيد كه با رويش و زندگي در زير سايه مشكلي نداشته باشد.

چه مقدار بذر چمن بايد استفاده كرد؟

همان‌طور كه قبلاً نيز اشاره كردم چمن‌ها با توجه به ميزان ضخامت برگ‌هايشان به دو گروه باريك برگ (برگ لطيف) و پهن‌برگ (برگ خشن) تقسيم مي‌شوند معمولاً نمونه‌هاي لطيف بذرهاي ريزتري از نمونه‌هاي برگ خشن دارند. در مورد بذرهاي ريز چمن  ۲۰-۱۵ گرم بذر براي يك مترمربع و براي بذرهاي درشت چمن ۵۰-۳۰ گرم بذر چمن براي هر مترمربع كافي است. به‌كارگيري كمتر و يا بيشتر از اين مقادير موجب تراكم نامناسب و رشد نامناسب چمن‌ها خواهد شد. به‌كارگيري تعداد بيشتر بذر چمن راه‌حل جوانه‌زني بهتر و تراكم بيشتر بذرها نيست بلكه اين امر به‌نوبه خود مي‌تواند منجر به ضعيف شدن و از بين رفتن چمن‌ها شود زيرا فضاي كافي براي رشد و توسعه گياهان جوان وجود ندارد. همچنين اگر قسمت‌هايي از چمن سبز نشد مي‌توانيد در طي بهار و يا پاييز عمل كاشت بذر چمن اضافه در قسمت‌هاي كم تراكم را انجام دهيد.

چمن

زمان كاشت بذر چمن

براي تعيين زمان كاشت بذرها بايد به دماي هوا توجه ويژه كرد. اصولاً دماي پايين در اوايل بهار و همچنين اواخر پاييز مي‌تواند منجر به كاهش جوانه‌زني بذرهاي كاشته شده شود. همچنين حتي اگر دما مشكلي پيدا نكند بهتر است كه در اواخر پاييز نسبت به كاشت بذر چمن ها اقدام نكرد زيرا گياهان جوان تا زمستان فرصت بسيار كمي براي رشد و توسعه دارند و در برابر سرماي زمستانه بسيار حساس هستند. بنابراين براي چمن‌هاي فصل گرم اواخر فروردين‌ماه كه خطر سرماهاي ديررس بهاره از بين رفته است و اگر هم كه مشكلي براي مسئله آبياري آنان وجود نداشته باشد اواخر بهار و يا اوايل تابستان بهترين زمان كاشت است اگرچه به دليل احتمال پيشي گرفتن رشد علف‌هاي هرز در اين زمان از سال، ابتداي فصل بهار براي كاشت بذر چمن ‌هاي گرمسيري ارجحيت دارد. براي چمن‌هاي سردسيري اواخر تابستان و يا اوايل پاييز مناسب كاشت بذر چمن است. بهترين زمان براي كاشت بذر چمن صبح زود يا اواخر بعدازظهر است كه باد ندارد.

چگونگي پاشيدن بذر چمن

اگر بذر چمن بسيار ريز است بهتر است كه ابتدا با شن و يا مقداري از مخلوط خاكي تركيب شود و بعد بر روي سطح زمين پاشيده شود. اين كار پخش شدن يكنواخت بذرها را تضمين مي‌كند. همچنين بهتر است كه قبل از پاشيدن بذر چمن ها خاك را به‌خوبي مرطوب كنيد زيرا خشك بودن خاك و آبياري بعد از عمل كاشتن بذر چمن ها احتمال جابجايي بذر توسط جريان آب را افزايش مي‌دهد. براي پاشيدن بذرها امروزه ماشين‌هايي وجود دارد كه با كمك آنان بذرها به شكل يكنواخت‌تري بر روي سطح خاك قرار مي‌گيرند. شيوه بذرپاشي نيز بدين صورت است كه تمامي بذرها در يك جهت بر روي زمين قرار نمي‌گيرند بلكه ابتدا توده بذر را به دو قسمت مساوي تقسيم مي‌كنند. يك قسمت را در جهت شرق به غرب (و يا عرض زمين) و قسمت ديگر را در جهت شمال به جنوب (و يا طول زمين) بر روي زمين مي‌پاشند تا به پخش شدن يكنواخت اين بذرها كمك شود.

بعد از پاشيدن بذرها بايد لايه‌اي از مخلوط خاكي به ضخامت ۱ سانتيمتر براي بذرهاي درشت و ضخامت ۰٫۵ سانتيمتر براي بذرها ريز، روي بذرها ريخته شود. بعد از قرار دادن پوشش خاكي بر روي بذرها اگر هنوز حدود ۵ تا ۱۰ درصد آن‌ها ديده شوند و به زير خاك فرو نرفته باشند ايرادي ندارد. از زمان كاشتن بذرها تا جوانه زدن آن‌ها بايد خاك را مرطوب نگه داشت اما نبايد در اين امر زياده‌روي كرد زيرا احتمال شيوع برخي از بيماري‌هاي قارچي بخصوص بيماري مرگ گياهچه به دليل رطوبت بالاي محيط وجود دارد. بايد رطوبت به صورتي تأمين شود كه از سطح خاك تا عمق ۲-۱٫۵ سانتيمتري هميشه مقداري از رطوبت را داشته باشد. توجه داشته باشيد كه تا زمان جوانه‌زني بذر چمن مسئله آبياري و حفظ رطوبت مناسب از اهميت بسيار زيادي برخورد دار است زيرا كمترين ميزان خشك شدن خاك و يا آبياري بيش‌ازاندازه از عوامل جدي در عدم سبز شدن بذر چمن هستند.

براي خريد بذر چمن به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۵ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۹:۵۱:۰۲ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

ريحان گياهي است كه در هواي گرم رشد مي‌كند و خوشبو است. كاشت گياه يا پيوند پس از اينكه يخبندان به پايان مي‌رسد و خاك گرم است در عرض چند هفته ثمر فراواني خواهد داشت. رايج‌ترين نوع ريحان، ريحان شيرين است؛ انواع ديگر شامل ريحان بنفش (كم‌تر از ريحان شيرين)، ريحان ليمويي (طعم ليمو) و ريحان تايلندي (طعم شيرين بيان) دارد. كاشت بذر ريحان آسان است. اما در تابستان فقط در فضاي باز و تنها زماني كه خاك به‌خوبي گرم مي‌شود رشد مي‌كند، پس طبق آن برنامه‌ريزي كنيد. اگر در حال برنامه‌ريزي براي درست كردن سس پستو هستيد، چندين گياه را پرورش دهيد كه يكي از آن‌ها ريحان است.

ريحان

كاشت ريحان از طريق بذر داخل گلدان

اولين نكته‌اي كه براي كاشت و پرورش بذر ريحان داخل گلدان يا باغچه در نظر بگيريد انتخاب بذر ريحان سالم و استاندارد است كه آن‌ها را بايد يك روز قبل از كاشت در مقداري آب ولرم بريزيد. شما مي‌توانيد بذر ريحان را بين ۸ ساعت تا سه روز در آب نگه داريد تا خوب و كامل متورم شوند.

مرحله بعد انتخاب گلدان مناسب است كه بايد آن را تا ارتفاع ۱۵ سانتي متري با مخلوط خاك باغچه و خاك‌برگ پركنيم.

حالا نوبت به كاشت بذر ريحان مي‌رسد. در اين مرحله ابتدا بذر ريحان ‌ها را از آب بيرون آورده و به روي يك پارچه يا روزنامه قرار مي‌دهيم تا به‌خوبي نم آن‌ها گرفته شود.

بذر ريحان ‌ها را حداكثر در عمق ۵/۰ تا ۱ سانتيمتري، با فاصله ۱۵ سانتيمتري روي سطح خاك مي‌پاشيم و روي بذر ريحان ‌ها را با كمي خاك مي‌پوشانيم.

ريحان

نكته: توجه داشته باشيد كه اگر اندازه بذر ريحان دو ميلي‌متر باشد، شما بايد حداكثر دو ميلي‌متر روي آن را با خاك بپوشانيد.

بعد از انجام صحيح اين مرحله سطح گلدان را با يك برگ روزنامه مي‌پوشانيم تا بذر ريحان ‌ها كامل زير روزنامه قرار بگيرند.

شما بايد هر روز دو تا چهار بار روي گلداني كه بذر ريحان را كاشته‌ايد با يك آب‌پاش كوچك آب بريزيد تا سطح آن كاملاً خيس شود و گلدان را دو تا پنج روز در گرم‌ترين جاي ممكن قرار دهيد.

فراموش نكنيد كه وقتي ريحان جوانه زد، نبايد اجازه دهيد خاك خشك شود و بايد هر روز آبياري انجام دهيد.

روش صحيح انجام مراحل كاشت و پروش ريحان در باغچه

در شروع كشت، كاشت بذر ريحان را ۶ هفته قبل از آخرين سرما شروع كنيد. (به تاريخ‌هاي يخ‌بندان محلي مراجعه كنيد.)

براي كاشت بذر ريحان در بيرون از منزل صبر كنيد تا زمين حداقل به ۵۰ درجه - ترجيحاً حدود ۷۰ درجه فارنهايت براي رشد بهتر برسد، بدون گرما، گياه رشد نخواهد كرد.

بذر ريحان بايد در مكاني برويد كه روزانه ۶ تا ۸ ساعت آفتاب كامل را دريافت كند؛ خاك بايد مرطوب و زهكشي شده باشد.

كشت گياه يا جوانه آن حدود ۱۰ تا ۱۲ اينچي عمق زمين قرار دارند، آن‌ها بايد حدود ۱۲ تا ۲۴ اينچ ارتفاع داشته باشند؛ براي گياهان كوچك‌تر، گياه (حدود ۱۶ تا ۲۴ اينچي عمق زمين قرار دارد).

در طول دوره‌هاي خشك تابستان، به‌طور آزاد گياهان را آبياري كنيد.

به ياد داشته باشيد به‌محض اين‌كه به نظر رسيد برگ‌ها رشد كرده‌اند برگ را بچينيد، چون دوباره مي‌رويد.

اگر در حال برنامه‌ريزي براي پخت‌وپز با اين گياهان، هستيد گياه را در خاك تميز بكاريد (از كود‌هاي شيميايي استفاده نكنيد، چون مضر هستند) و آن‌ها را دور از مسير‌هاي شلوغ بكاريد تا گياهان صدمه نبينند، گوجه فرنگي همسايه خوبي براي ريحان در باغ است.

ريحان

مراقبت از گياه ريحان

دقت كنيد كه خاك مرطوب باشد گياه ريحان رطوبت را دوست دارد. اگر در يك منطقه گرم زندگي مي‌كنيد، از مالچ در اطراف گياهان ريحان استفاده كنيد (مالچ به مرطوب نگه داشتن خاك كمك خواهد كرد).

بعد از اينكه اولين برگ‌ها روييد آن‌ها را هرس كنيد.

هر زمان كه يك شاخه شش تا هشت برگ دارد، هرس را ادامه دهيد.

بعد از ۶ هفته، از رويش زودهنگام گياه جلوگيري كنيد اگر گياهان رشد مي‌كنند، فقط آن‌ها را ببريد.

اگر هوا سرد باشد، حتماً گياه را از قبل برداشت كنيد، چون هواي سرد گياهان را نابود خواهد كرد.

برداشت و روش‌هاي صحيح نگه‌داري ريحان

برگ‌هاي ريحان را به محض اين‌كه به ارتفاع ۶ تا ۸ اينچي رسيد شروع به چيدن كنيد.

وقتي درجه حرارت به ۸۰ درجه مي‌رسد، ريحان واقعاً شروع به تكرار مي‌كند.

دقت كنيد برگ‌ها را به‌طور مرتب در تابستان بچينيد تا رشد در طول تابستان افزايش يابد.

حتي اگر نيازي به برگ‌ها نداريد، آن‌ها را بچينيد و برگ‌ها را در فريزر قرار دهيد.

اگر به‌طور منظم بچينيد دوازده گياه ريحان ۴ تا ۶ فنجان برگ در هفته توليد خواهد كرد.

بهترين روش براي ذخيره‌سازي ريحان فريز كردن است فريز كردن مانع از دست رفتن طعم آن مي‌شود. به همين منظور كل گياه را خشك كنيد و در كيسه‌هاي پلاستيكي بدون هوا بريزيد و سپس در فريزر قرار دهيد.

يك روش ذخيره‌سازي ديگر خشك كردن ريحان است (اگرچه برخي از طعم آن از بين خواهد رفت). برگ‌ها را از ساقه جدا كنيد و آن‌ها را در سايه قرار دهيد. پس از ۳ تا ۴ روز، اگر گياهان به‌طور كامل خشك نشده باشند، آن‌ها در فر با پايين‌ترين تنظيمات حرارتي قرار دهيد و در آن را كمي باز بگذاريد.

براي خريد بذر ريحان به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۴ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۱۱:۰۰ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

ترب داراي انواع و اقسام فراواني بوده برگ‌هاي آن بيضي شكل و كشيده هستند و اطراف برگ داراي بريدگي و شكاف بوده و زبر است. برگ‌ها مستقيم از ريشه خارج مي‌شوند. قسمت اصلي و خوراكي ترب برجستگي انتهايي برگ‌ها است كه به رنگ‌هاي مختلف، سفيد، قرمز و دورنگ ديده مي‌شود. ترب، يكي از سبزي‌هاي اشتهاآور است كه در اكثر خانواده‌ها آن را مصرف مي‌كنند. برگ آن نيز خوراكي مي‌باشد. در اين مقاله مي‌خواهيم به آموزش كاشت و نگهداري ترب بپردازيم.

ترب

۱- انتخاب نوع ترب

ابتدا تصميم بگيريد كه چه نوع تربي مي‌خواهيد بكاريد. همانند بسياري از سبزي‌هاي، انواع بي‌شماري ترب در دسترس است كه هم به‌صورت پيوندي و هم گرده افشاني پرورش پيدا مي‌كنند. اگر يك باغبان تازه‌كار هستيد، رشد گياه ترب گيلاسي را در نظر بگيريد. آن‌ها در طول ۲۲ روز بالغ مي‌شوند و عطر و طمع مطبوع و ملايمي دارند.

۲- شرايط پرورش ترب

نور مناسب براي كاشت ترب:

شما بايد براي پرورش بذر ترب را در مكاني با نور كامل بكاريد هرقدر سرعت رشد گونه انتخاب بيشتر باشد نياز نوري نيز بيشتر خواهد بود. برخي از واريته هاي ترب مي‌توانند تا حدي سايه را تحمل كنند.

دماي مناسب براي كاشت ترب:

اين گياه تا دماي ۳- درجه را تحمل مي‌كند، ترب از جمله سبزي‌هاي فصل سرد است. اين گياه در گرماي بيش از حد، پوك خواهد شد، ترب گياه گلخانه سرد است. بازه دمايي براي پرورش بذر ترب ۶ تا ۳۰ درجه سانتي‌گراد است.

آبياري مناسب براي كاشت ترب:

به دليل حجم و شاخ و برگ كم ترب اين گياه به آب زيادى نياز ندارد و نگهدارى ظرفيت مزرعه بين ۶۰ تا ۷۰ درصد كفايت مى‌كند. مهم‌تر از آن يكنواختى در آبيارى است، زيرا نوسانات شديد در آبيارى باعث تركيدن غده‌ها خواهد شد. آبيارى نامرتب و خشكى هوا در پوك شدن غده‌ها نيز اثر دارد. همچنين آبيارى و رطوبت زياد هم باعث بروز بيمارى مختلف خواهد شد. پرورش ترب نيازمند آب فراوان است، خاك نبايد خشك شود. آبياري را اول صبح انجام دهيد تا گياه شما دچار بيماري نشود. البته اين گياه به دليل دوره رشد كوتاه حساسيت كمي به بيماري دارد.

ترب

خاك مناسب پرورش ترب:

از آنجا كه بذر ترب داراي رشد سريع مي‌باشد، يك خاك غني و حاصلخيز ضروري مي‌باشد. براي رسيدن هر چه زودتر به محصول، خاك ماسه‌اي يا ماسه‌اي – لومي پيشنهاد شده است. خاك بايد عاري از سنگ و سنگ ريزه، كلوخ، توده‌هاي انباشته خاكي باشد. محل تخم‌ريزي بايد به‌صورت يكنواخت باشد تا يك محصول خوب را بتوان تضمين نمود. PH محيط يا محلول غذايي براي رشد گياه بسيار مهم است. هر گياهي محدوده PH خاصي دارد كه خارج شدن از اين محدوده باعث كم شدن رشد يا حتي مرگ گياه مي‌شود. PH كمتر از ۴٫۵ يا بيشتر از ۹ صدمات سختي به ريشه گياه وارد مي‌كند و اثرات زيان‌آوري روي رشد گياه دارد.

كود دهي گياه ترب:

اگر شما در سطح خانگي اين گياه را پرورش مي‌دهيد استفاده از كود شيميايي ۱۰-۱۰-۵ (نيتروژن – فسفر- پتاسيم) توصيه مي‌شود. شما مي‌توانيد از آب آكواريوم براي فراهم كردن نيتروژن براي اين گياه استفاده كنيد. كود دامي براي بهبود شرايط خاك پيشنهاد مي‌شود.

كاشت بذر ترب:

بذر ترب بايد به تناوب ۱۵ روز يك‌بار كاشته شود، بذر ترب به دو روش كاشت خطي و كاشت كرتي كاشته مي‌شود. در كاشت خطي بذر ترب در رديف‌هايي مشخص با فاصله كاشته مي‌شود. از زمان كاشت بذر ترب تا زمان برداشت ۲۰ تا ۴۰ روز بسته به گونه زمان موردنياز است.

برداشت ترب:

وقتي كه ريشه‌هاي آن حدود ۳ سانتيمتر قطر دارد، آماده برداشت است. بسته بذر ترب خود را از نظر زمان برداشت و زمان بلوغ بررسي كنيد. براي برداشت، كل گياه را با دست خود از زمين خارج كنيد. همچنين شما مي‌توانيد خاك را كنار زده و مشاهده كنيد كه پياز آن رشد كرده يا خير. اگر رشد كرده چند ترب را بيرون كشيده و آن را مزه كنيد. اين امر به شما نشان مي‌دهد كه آيا آماده برداشت است يا خير. برخلاف بسياري از سبزي‌هاي ريشه‌اي، ترب نمي‌تواند در زمين باقي بماند، زير انجام اين كار باعث سخت و چروكيده شدن آن مي‌شود.

پروش و نحوه كاشت ترب در گلدان

۱- گلدان موردنظر خود را با خاك مناسب (مخلوط خاك باغچه با خاك‌برگ و ماسه) پر كنيد.

۲- خاك بايد زهكشي خوبي داشته باشد و با كودهاي آلي غني شده باشد. همچنين مي‌توانيد به جاي گلدان از ظروف پلاستيكي موجود در منزل نيز استفاده كنيد. فقط كافي است ته آن سوراخي براي خروج آب اضافي ايجاد نماييد.

۳- براي پر كردن گلدان به ارتفاع حداقل ۱۵ سانتي‌متر داخل آن خاك بريزيد و سطح آن را مرطوب كنيد. اضافه كردن مواد مغذي به خاك بهتر است قبل از كاشت بذر ترب انجام شود زيرا ترب دوره رشد كوتاهي دارد.

۴- بهتر است براي سبز شدن بذر ترب آن‌ها را يك شب بخيسانيد؛ به اين منظور بذرها را در يك دستمال نخي يا گوني مرطوب قرار دهيد.

۵- بذر ترب را بر روي سطح رويي خاك بكاريد و به عمق نرويد. مي‌توانيد بذر ترب ها را به آرامي بر روي سطح خاك بپاشيد و سپس روي آن را با لايه نازكي از خاك در حد چند ميلي‌متر بپوشانيد. فاصله بين بذر ترب ها را ۲ تا ۴ سانتيمتر در نظر بگيريد.

ترب

۶- گلدان‌ها را به محلي گرم و دور از وزش مستقيم باد منتقل كنيد. لازم است بستر كاشت ترب همواره مرطوب و نه غرقاب نگه داشته شود و حداقل روزي ۶ ساعت برابر نور خورشيد به گياه بتابد.

نكته: چنانچه رشد ترب ها كند بود، مي‌توانيد به آن مقداري كمپوست اضافه كنيد.

۷- سبزي ترب خيلي زود رشد مي‌كند (بذر ترب ۴ تا ۷ روز بعد از كاشت سبز مي‌شود)، بنابراين بعد از گذشت سه هفته به ترب‌هاي خود سر بزنيد. زماني كه ترب ها به اندازه موردنظرتان رسيدند آن‌ها را برداشت كنيد.

۸- ترب هاي كوچك‌تر طعم بهتري دارند. همچنين بزرگ شدن زياد ترب باعث سفت شدن و آسيب به ريشه گياه مي‌شود.

۹- در حالت معمول باغبان‌ها، هنگامي كه قطر ترب ها، به ۲/۵ سانتيمتر رسيد، برداشت را آغاز مي‌كنند. اما اگر قصد داريد از برخي ترب‌ها براي تهيه بذر ترب استفاده كنيد، بايد اجازه دهيد گياه براي مدت بيشتري در خاك باقي بماند.

براي خريد بذر ترب و  ساير بذر سبزي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳

 


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۱۰:۵۵:۴۸ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

گل آهار (Zinnias) از گياهان يك ساله است كه رشد بسيار سريعي دارد و گل‌هاي بزرگي هم توليد مي‌كند. كاشت گل آهار، با رنگ‌هاي متنوعي كه دارد، طيف زيبايي از رنگ‌ها را به باغ ارمغان مي‌دهد. رايج‌ترين گل آهار، گل كوكب است كه تا ۹۰ سانتي‌متر رشد مي‌كند. گل آهار در رنگ‌هاي قرمز، نارنجي، صورتي، زرد، بنفش، سفيد است. از گل‌هاي رنگارنگ آهار براي تزيين حاشيه‌ها استفاده مي‌شود. گل‌هاي آهار كوچك‌تر براي تزيين حاشيه‌ها و قرار دادن در گلدان‌ها مناسب‌تر هستند. گل آهار ظريف هم براي سبدهاي آويز مناسب هستند. گل آهار براي درست كردن دسته گل بسيار مناسب هستند. گل آهار از زيباترين گل‌هايي است كه براي كاشت در باغچه‌ها يا نماسازي‌ها مورداستفاده قرار مي‌گيرد. از اين گل به‌عنوان گل شاخه بريده هم مي‌توان استفاده نمود.

گياه‌شناسي گل آهار

آهار يك گل يك‌ساله است و زادگاه آن مكزيك است، برگ‌هاي پهن و دراز و نوك تيزي دارد برگ‌هاي گل آهار نسبتاً خشن است. رنگ برگ‌ها كمي به خاكستري مي‌زند اين‌گونه زيبا داراي گونه‌هاي پاكوتاه و پابلند مي‌باشد در هر دو مدل اين گياه گل‌ها به دو نوع گل درشت و گل ريز موجود است و تنوع زيادي در اين‌گونه يافت مي‌شود. گلدهي اين گياه به علت رشد سريعي كه دارد از زمان كاشت تا زمان گلدهي حدود ۲ ماه زمان مي‌برد گرماي تابستان گلدهي آن را متوقف نمي‌كند و مرتباً در حال گلدهي است اين‌گونه گياهي زيبا در تمام فصل تابستان و اوايل فصل پاييز گلدهي دارد.

گل آهار

شرايط اكولوژيك موردنياز گل آهار

خاك

بذر گل آهار به خاكي نياز دارد كه زهكش مناسب داشته باشد. همچنين اگر مقداري كود دامي پوسيده به خاك اضافه شود، سبب بهبود خصوصيات فيزيكي و شيميايي خاك شده و رشد گياه را بهبود مي‌بخشد. به‌طوركلي بذر گل آهار در خاك باغچه به‌راحتي رشد مي‌كند.

آبياري

اين گياه خشك‌سالي و كم‌آبي را حتي در روزهاي گرم سال تحمل مي‌كند. بذر گل آهار براي رشد مطلوب به رطوبت كافي نياز دارد ولي بايد توجه داشت كه هواي بسيار مرطوب و شرجي، به گياه لطمه مي‌زند.

دما

گرماي بيش‌ازحد هوا، گلدهي و قطر گل‌ها را كاهش مي‌دهد و حتي مي‌تواند منجر به توقف گلدهي نيز بشود. بنابراين در روزهاي گرم تابستان بايد بعدازظهرها در تابستان باشند.

نور

اين گياه نور مستقيم را دوست دارد. اگر نور كم باشد باعث رشد طولي گياه و توليد ساقه‌هاي نازك و كاهش گلدهي مي‌شود، توليد گل‌هاي كوچك و رنگ‌پريدگي مي‌شود و اگر شدت نور بالا باشد باعث سوختگي برگ‌ها و ريزش گل‌ها مي‌شود.

گل آهار

گونه‌هاي مهم گل آهار

از گونه‌هاي اين جنس مي‌توان z.angustifolia, z. haageana, z.Mexicana با گل‌هاي كم پر و نيمه پرپر و z.elegans را نام برد. امروزه ارقام پاكوتاه و پابلند به بازار عرضه شده كه ارقام پاكوتاه آن بيشتر موردتوجه قرار گرفته است.

روش تكثير گل آهار

تكثير اين گياه با كشت بذر گل آهار صورت مي‌گيرد. به اين منظور دو راه در نظر گرفته مي‌شود:

۱٫ نشاكاري: براي نشاكاري در مناطق سردسير، بذر گل آهار را در فروردين يا ارديبهشت ماه، در خزانه مي‌كارند و بعد در تير ماه نشاكاري انجام مي‌گيرد. اما در مناطق گرمسير، انتقال در اسفند ماه صورت مي‌گيرد و باعث مي‌شود در مقايسه با حالت قبلي، ارتفاع و انشعابات گياه بيشتر شده و عملكرد بذر گل آهار افزايش يابد. زمان انتقال نشا، در مرحله ۳ تا ۴ برگي است و اگر به تأخير بيافتد، برگ‌هاي پايين ريزش پيدا كرده و گياه ظاهر نامطلوبي پيدا مي‌كند. اين روش يك عيب دارد و آن هم زمان‌بر بودن و وقفه زياد است. به همين دليل اكثراً بذر گل آهار مستقيماً در محيط اصلي كشت مي‌شود.

۲٫ كشت مستقيم بذر گل آهار: در اين روش بذر گل آهار در اوايل بهار در زمين اصلي كشت مي‌شود و از آنجاي كه بذر مصرفي زيادتر از حالت نشاكاري است پس حتماً بايد عمل تنك كردن در مرحله ۲ تا ۳ صورت گيرد. در غير اين صورت گياه دچار خوابيدگي مي‌شود.

شرايط نگهداري گل آهار

محل كاشت بذر گل آهار بايد در طول روز حداقل ۴ الي ۶ ساعت از تابش مستقيم نور خورشيد برخوردار باشد، بايد مراقب بود كه بهترين مكان براي كاشت گياه مكاني است كه در طول روز بيشتر از ۶ ساعت نور مستقيم خورشيد بيشتر نتابد زيرا همان‌طور كه نور كم باعث رشد ساقه‌ها و گلدهي كم خواهد شد. آفتاب زياد بخصوص در روزهاي گرم باعث كوچك ماندن گل‌ها خواهد شد، همچنين براي آبياري گياه نبايد اجازه داد خاك به‌طور كامل خشك شود بخصوص در ايام تابستان با گرمي هوا و افزايش دما نياز گياه به آب بيشتر مي‌شود، البته نبايد خاك گياه هميشه غرق آب باشد كه باعث پوسيدگي گياه خواهد شد، آبياري در فواصل زماني مناسب باعث گلدهي بهتر گياه خواهد شد.

گلدهي گل آهار

به علت رشد زياد آهار، از زمان كاشت بذر گل آهار تا گلدهي آن ۱٫۵ تا ۲ ماه طول مي‌كشد. گرماي تابستان گلدهي آن را متوقف نكرده و مرتب گل‌هاي جديدي را مي‌توان روي آن مشاهده كرد. بدين ترتيب در تمام مدت تابستان و نيمي از پاييز گلدهي دارد.z.elegans روزكوتاه اختياري است و در روزهاي كوتاه زودتر به گل مي‌رود بهترين كيفيت گل آهار در روزهاي كوتاه اواخر تابستان به دست مي‌آيد.z. angustifolia نسبت به طول روز بي‌تفاوت است.

نگهداري پس از برداشت گل آهار

زماني كه آهار به‌منظور استفاده از گل بريده آن پرورش داده مي‌شود بايد پس از باز شدن كامل گل و در ساعت‌هاي خنك روز مانند صبح يا بعدازظهر و زماني كه گياهان عاري از رطوبت يا شبنم باشند برداشت شود. شاخه بايد تا بيشترين طول برداشت شود اما تعداد گره كافي براي توليد دوباره گل بر روي گياه باقي بماند. از آهار مي‌توان براي توليد گل خشك استفاده كرد كه به علت تنوع در رنگ و شكل و اندازه گل اين گياه زياد موردتوجه قرار گرفته است. به جز رنگ قرمز و تيره و رنگ سرخابي كه به حالت نامطلوبي تغيير رنگ مي‌دهند ديگر رنگ‌هاي آهار را به‌خوبي مي‌توان خشك نمود.

آفات و بيماري‌هاي گل آهار

از بيماري‌هاي مهم آهار كه كشت و كار آن را محدود مي‌كند سفيدك پودري (Eryziphe cichoracearum) مي‌باشد. بيشترين آلودگي در اواخر تابستان و اوايل پائيز رخ مي‌دهد. استفاده از قارچ‌كش به‌صورت پيشگيرانه مي‌تواند در كنترل آن مؤثر باشد. Z. angustifolia به سفيدك مقاوم است.

قارچ‌هاي پينيوم و فيتوفتورا باعث پوسيدگي ريشه اين گياه شوند كه علامت آن سياه شدن ريشه و پايين ساقه است. در شرايط زه كشي نامطلوب همراه با آبياري زياد اين حالت بيشتر اتفاق ميافتد.

استفاده از قارچ‌كش‌هاي اتازول يا متالاكسيل در خاك يا محلول‌پاشي گياه با Fosetyl-Al مي‌تواند در كنترل بوته ميري و پوسيدگي ريشه ناشي از اين قارچ‌ها مؤثر باشد. فوزاريوم و رايزوكتونيا نيز مي‌تواند باعث سياه شدن ريشه و پايين ساقه و كاهش سبز شدن بذر گل آهار، توقف رشد، زرد شدن، پژمردگي و مرگ گياهان مسن‌تر شوند.

گل آهار

نكات كاربردي در رابطه با گل آهار

گل آهار به‌صورت يك ساله كاشته مي‌شود. بذر گل آهار را در ارديبهشت ماه در خزانه مي‌كارند و در تير ماه آن را نشا كار مي‌كنند. اين گل از گياهاني است كه بذر آن مستقيماً در محل اصلي يعني حاشيه‌هاي گل‌كاري كاشته مي‌شود و رشد آن بسيار زياد است

مراقبت‌هاي بيشتر مي‌تواند شامل وجين كردن، تنك كردن اطراف بوته، آبياري منظم در روزهاي گرم تابستان و احياناً استفاده از يك كود مايع (ماهي يك‌بار) خواهد بود.

دما زير ۱۵ درجه سانتي‌گراد گلدهي گل آهار را كم مي‌كند. دما زير ۱۰ درجه سانتي‌گراد هم برگ‌هاي آن را زرد مي‌كند.

اگر پوسيدگي، قارچ، پژمردگي و سفيدك‌هايي مشاهده كرديد بايد آبياري را كم كنيد.

آفتاب بالاي ۶ ساعت و دما بالا ۳۰ درجه سانتي‌گراد باعث كوچكي گل‌ها مي‌شود.

بهترين حالت گلدهي آن اواخر تابستان است چرا كه كم‌كم روزهاي كوتاه مي‌شوند و اين گياه در واقع روزكوتاه اختياري است.

زمان گل‌دهي آن از وسط تابستان- آخر تابستان/اوايل پاييز- وسط پاييز است.

اين گياه براي پروانه‌ها، زنبورها، مرغ‌هاي مگس‌خوار جذاب است.

هرس كردن ساقه جوان گل آهار، كندن گل‌هاي خشك شده و حذف شاخه‌هاي جانبي، گلدهي را افزايش مي‌دهد. حذف شاخه‌هاي بلند هم براي مرتبي گياه خوب است.

براي خريد بذر گل آهار و ساير گياهان زينتي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۸:۰۰:۴۴ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

شايد بتوان گفت در بين گل‌هاي زيبايي كه از قديم كشت آن‌ها مرسوم بوده و محبوبيت خود را از دست نداده‌اند، بعد از گل شمعداني كه تقريباً كشت آن در همه مناطق كشورمان رايج و در هر محلي چه فضاي باز و چه در محيط آپارتمان مي‌توان آن را كاشت و نگهداري كرد. گلي كه شرايط نگهداري و كاشت آساني دارد، اگر به‌خوبي از آن نگهداري كنيد و اطلاعات كافي در زمينه پرورش آن داشته باشيد. در اين مقاله نحوه كاشت و نگهداري گل اطلسي را آموزش مي‌دهيم.

گل اطلسي

شرايط نگهداري گل اطلسي

۱) خاك

گل اطلسي به خاك نسبتاً سنگين (رسي داراي كود كافي) با زهكش مناسب نيازمند است. اضافه كردن مقداري خاك‌برگ و كود دامي پوسيده به خاك گلداني نيز براي كاشت و پرورش اين گل در آپارتمان مناسب است. دقت كنيد هر چه خاكي كه براي كاشت و نگهداري گل اطلسي انتخاب مي‌كنيد تازه‌تر باشد، گياه رشد بهتر خواهد داشت. بنابراين از خاكي كه قبلاً در آن گلي پرورش داده‌ايد براي كاشت بذر گل اطلسي استفاده نكنيد.

۲) نور

گل اطلسي به نور مستقيم و فراوان آفتاب نياز دارد ولي توصيه مي‌شود در تابستان و در فضاي باز، در مكان‌هايي كه شدت آفتاب زياد است سطح خاك را با كمپوست بپوشانيد تا از خشك شدن زمين اطراف گل و كوتاه شدن عمر بوته‌ها جلوگيري كنيد.

در محيط آپارتمان نيز بهترين مكان براي نگهداري گلدان اطلسي پنجره‌هاي جنوبي و آفتاب‌گير است. به دليل نياز نوري زياد اين گل، كاشت آن در آپارتمان‌هاي كم نور غير‌ممكن است و در مناطقي كه تابستان‌هاي مرطوب و خنكي دارند، گل اطلسي دراز و علفي شده، تعداد گل‌هاي آن بسيار كم مي‌شود.

گل اطلسي

۳) آبياري

بهترين زمان براي آبياري اين گل هنگامي است كه در فاصله بين دو آبياري خاك سطحي خشك شده باشد و لازم است از ريختن آب روي گلبرگ‌ها پرهيز شود.

۴) آفات گل اطلسي و روش مبارزه با آن

گل اطلسي از گل‌هاي نسبتاً كم آفت محسوب مي‌شود؛ ولي اگر خيلي انبوه باشد، ممكن است موردحمله شته‌ها قرار گيرد. براي اين كار بايد بوته‌ها را با سم‌هاي تماسي مانند سم مالاتيون سم‌پاشي كنيد.

توجه: تماس سم با گلبرگ‌ها باعث از بين رفتن رنگ گل مي‌شود، بنابراين بهتر است از تماس سم با گل تا حد ممكن پرهيز كنيد.

۵) كود دهي

فقط زماني به گل‌هاي اطلسي كود دهيد كه عمر گل‌هايش تمام شده باشد. بعد از پايان دوره گل‌دهي هر پانزده روز يك بار به آن كود بدهيد. جالب است بدانيد اگر در خاك باغچه يا در پارك‌ها در سال اول بذر گل اطلسي بومي را كشت كنيد، يا گلداني را با خاك كاه‌گل كهنه پشت‌بام پر كنيد، خيلي زود و بدون دردسر، باغچه و گلداني پر از گل اطلسي خواهيد داشت!

۶) دماي مناسب

گل اطلسي محدوده دماي زيادي را تحمل مي‌كند ولي بهترين گل‌دهي گياه در دماي بيشتر از ۲۰ درجه سانتي‌گراد صورت مي‌گيرد. در دما‌هاي كمتر از ۴ درجه سانتي‌گراد و بيشتر از ۳۰ درجه گياه صدمه خواهد ديد و دماي بستر ۲۰ تا ۲۵ درجه براي جوانه‌زني اين گل ايده‌آل است.

توصيه: در روز‌هايي كه دماي هوا به بيشتر از. ۳۰ درجه سانتي‌گراد است، ميزان آبياري گل را افزايش دهيد تا از خشكي ناشي از گرماي زياد آسيب نبيند.

گل اطلسي

طريقه كاشت و تكثير گل اطلسي

چگونه بذر گل اطلسي را بكاريم؟

زمان مناسب براي كاشت بذر گل اطلسي اواخر فصل زمستان و اوايل فروردين است. براي كاشت مي‌توانيد بسته به نوع رقم گل اطلسي كه عمدتاً شامل اطلسي بومي، اطلسي ژاپني، اطلسي الوان و ... مي‌شود، بذر گل اطلسي را از فروشگاه‌هاي محصولات كشاورزي و نمايشگاه‌هاي گل و گياه تهيه كنيد.

مراحل كاشت بذر گل اطلسي از طريق بذر به شرح زير است:

بستر كاشتي حاوي كوكوپيت، پيت ماس و شن يا خاك‌برگ مخلوط با شن ريز را آماده كنيد و آن را داخل سيني نشا بريزيد.

بذر گل اطلسي بسيار ريز است، بنابراين مي‌توانيد آن‌ها را با كمي كود مخلوط و روي سطح بستر كاشت بريزيد و روي آن‌ها را با لايه نازكي از خاك بپوشانيد. دقت كنيد بذر گل اطلسي بايستي سطحي كاشته شود. آن‌ها نياز به نور دارند و نبايد عمقي كشت شوند.

بستر كاشت را به آرامي و به‌طور كامل آبياري كنيد و دقت كنيد هنگام آبياري بذر گل اطلسي جابه‌جا نشوند. براي آبياري بهتر است از اسپري آب استفاده كنيد.

سيني نشا را با پلاستيك شفافي بپوشانيد تا شرايط گلخانه‌اي از نظر گرما و رطوبت براي جوانه زدن بذر گل اطلسي ايجاد شود و براي تهويه هوا چند سوراخ در سطح پلاستيك بزنيد.

سيني نشا را در محيطي با دماي ۱۸ تا ۲۲ درجه سانتي‌گراد دور از تابش مستقيم نور خورشيد قرار دهيد. تا هنگام جوانه‌زني بذر گل اطلسي روزانه بستر كاشت را بررسي كنيد تا همواره مرطوب و نه خيس باشد.

تذكر: حتماً بلافاصله بعد از جوانه زدن بذر گل اطلسي نايلون را برداريد. در طول جوانه‌زني تنش‌هاي محيطي به گياهچه صدمه زيادي ميزند و نبايد اجازه بدهيد محيط زياد گرم و سرد شود يا بدون آب بماند. پس از جوانه‌زني بذر گل اطلسي، آن را به محلي با نور بيشتر منتقل كنيد.

در صورت شرايط مناسب محيط بعد از ۷ تا ۱۰ روز بذر گل اطلسي جوانه مي‌زنند. پس از سه برگي شدن جوانه‌هاي بذر گل اطلسي مي‌توانيد از كود رقيق شده مخصوص گياهان زينتي براي رشد سريع‌تر و بهتر گل‌ها استفاده كنيد.

زماني كه جوانه‌هاي گل اطلسي چهار برگي شدند و در اواسط بهار مي‌توانيد گل‌هاي اطلسي را به گلدان اصلي يا فضاي باز منتقل كنيد. در فضاي باز هر بوته گل اطلسي را با فاصله ۳۰ سانتيمتر از يكديگر بكاريد تا فضاي كافي براي رشد و نگهداري گل اطلسي داشته باشيد.

آيا مي‌توان گل اطلسي را قلمه زد؟

گل اطلسي در دو نوع دائم و يك‌ساله وجود دارد. بيشتر گل‌هاي اطلسي كه از گذشته در باغچه‌ها كشت مي‌شده‌اند اطلسي بومي و دائمي است، ولي انواع رنگارنگ و با گل‌هاي پرپر و درشت از نوع يك‌ساله هستند كه مي‌توانيد از ساقه‌هاي سالم، ضخيم و قوي گياه قلمه تهيه كنيد.

بهترين زمان براي قلمه زدن گل اطلسي فصل تابستان است.

به اين منظور با كمك قيچي باغباني يا چاقوي تيز كه قبلاً ضدعفوني كرده‌ايد ساقه‌هاي نسبتاً ضخيم گياه را به طول ۱۰ تا ۱۵ سانتيمتر جدا كنيد و آن‌ها را در بستر خاك قلمه بكاريد.

گلدان حاوي قلمه را در محيطي گرم و مرطوب تا زمان ريشه‌دار شدن قلمه‌ها نگهداري كنيد. در حدود چند ماه طول مي‌كشد تا قلمه‌هاي گل اطلسي ريشه‌دار شوند.

براي خريد بذر گل اطلسي و ساير بذر گل ها به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۵۷:۳۸ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

براي كاشت بذر هويج در خانه بايد ابتدا به آماده‌سازي خاك و سپس بذرپاشي و شرايط نگهداري اين صيفي‌جات بپردازيد. براي بهره‌مندي از نكات كليدي دقيق در اين زمينه در ادامه اين مطلب همراه ما باشيد.

بذر هويج

مراحل كاشت بذر هويج در گلدان

مراحل كاشت بذر هويج را مرحله به مرحله به ترتيب زير با ما انجام دهيد:

خاك‌ورزي

همان‌طور كه مي‌دانيد، هويج يك گياه ريشه‌اي است. پس خاك اولين و مهم‌ترين اصل در كشت بذر هويج محسوب مي‌شود كه بايد با دقت انتخاب شود. در كشت بذر هويج بايد از خاك سبك و شني و عاري از هر گونه گل خيس سنگين و سنگي استفاده كرد تا گياه به‌راحتي بتواند به عمق خاك برود. شما مي‌توانيد از خاك پوسال تازه بهره بگيريد و گلدانتان را با آن پر كنيد. ۲۵ سانتي‌متر از سطح گلدان را از خاك خالي بگذاريد تا هنگامي كه‌برگ‌هاي هويج رشد كردند از حمله مگس هويج در امان بمانند.

زمان مناسب براي كاشت بذر هويج

در فصل بهار تا آخرين سرما صبر كنيد و بعد شروع به كشت بذر هويج بكنيد. زيرا فصل مناسب براي اين كار بهار بعد از آخرين سرما است. اگر جاي مناسب داشته باشيد تا آخر تابستان هر دو هفته يك بار مي‌توانيد در منزل بذر هويج بكاريد. در نظر داشته باشيد كه بذر هويج در هواي سرد زنده نمي‌ماند و براي برداشت هويج رسيده كشت اين گياه را تا اواسط تابستان ادامه دهيد.

نحوه كاشت بذر هويج

يك روز قبل از كاشت بذر هويج، خاك را خوب آب دهيد تا مرطوب شود و فرداي آن روز در رديف‌هاي كوچك به اندازه مساوي بذر هويج بريزيد و روي آن را با خاك مرغوب پر كنيد و كمي با دست فشار دهيد و سپس به‌وسيله يك آب‌پاش سطح خاك را نم‌دار كنيد.

بذر هويج

مراقبت از گياه هويج

بعد از كشت بذر هويج در خاك دو الي سه هفته طول مي‌كشد كه جوانه‌ها سر از خاك بيرون بياورند. بعد از اينكه جوانه‌ها حدود ۲٫۵ سانتي‌متر از خاك بيرون آمد بايد به‌آرامي جوانه‌ها را از خاك بيرون بكشيد و به شكل مرتب در يك رديف بكاريد. فاصله بين هر جوانه هويج بايد ۵ سانتي‌متر باشد تا به‌خوبي رشد كنند.

هرس گياه

گياه هويج را بايد در هنگام عصر هرس كنيد تا از حمله مگس هويج به گياه جلوگيري كنيد و بعد تمام برگ‌هاي اصلاح شده را در سطل زباله بيندازيد و به بيرون منزل انتقال دهيد تا بوي آن‌ها مگس هويج را به سمت گياه نكشاند و بعد خاك اطراف هويج‌ها را كمي سفت كنيد و به آن آب بدهيد.

محافظت محصول در برابر آفات

مگس هويج و كرم ابريشم دو آفت هويج هستند كه براي دور ماندن گياه از شر حمله اين آفات هنگامي‌كه برگ‌ها به‌خوبي رشد كردند بايد به‌وسيله يك محفظه توري گياه را بپوشانيد و همچنين مواظب هويج‌هايي كه از خاك بيرون مي‌زنند باشيد و روي آن‌ها را با خاك تا زمان رسيدن كامل بپوشانيد وگرنه غيرقابل‌مصرف مي‌شوند.

بذر هويج

زمان مناسب براي برداشت هويج

زماني كه‌برگ‌هاي بيروني پژمرده شده و برگ‌هاي داخلي شروع به ريختن، كردند محصول شما آماده برداشت مي‌باشد و اين زمان معمولاً آخر تابستان و اوايل پاييز مي‌باشد. هويج‌هاي رسيده را در يك عصر غير باراني برداشت نماييد و براي اين كار از چنگك باغباني استفاده كنيد تا به محصول آسيب نزنيد. هويج‌ها را از خاك در بياوريد و برگ‌هايش را كاملاً جدا كنيد. خاك‌هاي روي آن را بتكانيد و تا موقع مصرف از شستن آن‌ها بپرهيزيد.

اگر مي‌خواهيد از كشت بذر هويج در منزل نتيجه بگيريد به نكات ذكرشده در متن توجه كنيد و براي كشت بذر هويج تمام شرايط را مهيا نماييد.

براي خريد بذر هويج و ساير بذر صيفي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۵۵:۰۷ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

كاشتن هندوانه در گلدان روشي جالب براي كساني است كه به كاشت سبزي‌ها و ميوه‌ها در منزل علاقه دارند ولي به دليل نداشتن باغچه نمي‌توانند از پرورش ميوه‌جات لذت ببرند. بوته هندوانه از گياهاني است كه عليرغم اندازه بزرگ مي‌توان آن را در گلدان‌هاي كوچك پرورش داد و از پرورش دادن آن لذت برد.

بذر هندوانه

شيوه كاشتن هندوانه در گلدان

براي كاشت بذر هندوانه در گلدان به يك گلدان با اندازه مناسب براي كاشت نياز است تا بذر هندوانه بتواند در آن رشد كند. بذر هندوانه به‌سرعت رشد مي‌كند و به مقدار زيادي آب نياز دارد، بنابراين توصيه مي‌شود از يك گلدان ۵ گالني يا بزرگ‌تر استفاده شود. اطمينان حاصل كنيد گلداني كه از آن استفاده مي‌كنيد به اندازه كافي سوراخ زهكشي داشته باشد. گلدان را از خاك پر كنيد. خاك مناسب براي كاشت بذر هندوانه خاك رسي شني با PH 5 تا ۸/۶ است. خاك مناسب براي رشد بذر هندوانه خيلي مهم است تا بتواند بهتر رشد كند.

بعد از پر كردن گلدان، شما به يك واريته از هندوانه نياز داريد كه به‌خوبي در گلدان رشد كند. بذر هندوانه هايي براي كاشت در گلدان مناسب هستند كه بوته جمع‌وجوري دارند و ميوه‌هاي كوچكي توليد مي‌كنند. بعد از انتخاب گونه هندوانه، بذر هندوانه را در خاك بكاريد. عمق كاشت بذر هندوانه بايد ۳ برابر طول دانه باشد. بعد از كاشت به‌خوبي به بذر هندوانه آب دهيد. زماني كه هوا سرد است بايد گلدان در خانه نگه‌داري شود. بهتر است بذر هندوانه را قبل از كاشت ۲۴ ساعت در آب خيساند.

بذر هندوانه

مراقبت از هندوانه در گلدان پس از كاشته شدن

زماني كه بذر هندوانه در گلدان كاشته مي‌شود نياز به مراقبت‌هايي دارد. معمولاً كساني بذر هندوانه را در گلدان مي‌كارند كه فضاي محدودي دارند. بوته هندوانه به‌صورت تاك رشد مي‌كند و بنابراين به داربست نياز دارد. اگر هندوانه در خانه كاشته شود بايد گرده افشاني با دست انجام شود زيرا گرده افشاني به اندازه كافي انجام نمي‌شود. گلدان بذر هندوانه نياز به آبياري روزانه دارد و بايد در دماي كمتر از ۲۶ درجه سانتي‌گراد نگه‌داري شود. مي‌توان هفته‌اي يك‌بار از كود مايع و يا ماهي يك‌بار از كود پودري استفاده كرد.

بذر هندوانه

براي خريد بذر هندوانه و ساير بذر صيفي جات به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۲ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۷:۵۲:۲۸ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

مجموعه گل و گياه ظرافت ارائه دهنده انواع نهاده‌هاي كشاورزي مانند انواع بذرها، كودها، سم ها، محصولات و آموزش‌هاي كشاورزي مي‌باشد. لطفاً براي كسب اطلاعات بيشتر به سايت http://zerafat.com مراجعه كنيد.

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 4
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی