گل و گياه ظرافت
عرضه نهاده هاي كشاورزي

گل ختمي

گل ختمي با نام علمي Althaea officinalis گياه بومي مناطق شرق مديترانه است و داراي برگ‌هاي دندانه‌دار و پهن است. گل‌هاي آن درشت به رنگ سفيد مايل به قرمز يا ارغواني هستند كه به‌صورت دسته‌هاي سه‌تايي در اواخر تابستان ظاهر مي‌شود. گل ختمي انواع مختلفي دارد كه هر كدام رنگ‌هاي متفاوتي دارند از جمله گل ختمي نارنجي، ختمي زرد، قرمز و سفيد. ختمي هايي كه گل سفيد دارند كاربرد درماني بيشتري دارند. مردم برخي كشورها از مدت‌ها پيش خواص ختمي دارويي را مي‌شناختند و از آن براي درمان بعضي بيماري‌ها استفاده مي‌كردند.

ختمي دارويي در تعدادي از فارماكوپه هاي معتبر به‌عنوان گياه دارويي معرفي شده و فوايد ختمي مورد تأكيد قرار گرفته است. برگ‌ها و ريشه گل ختمي دارويي خاصيت دارويي دارند و از دمنوش گل ختمي به‌عنوان ضد سرفه، خلط‌ آور و نرم‌كننده مجاري تنفسي استفاده مي‌شود. موسيلاژ موجود در برگ‌ها و ريشه‌اين گياه سوزش غشاء مخاطي را تسكين و التهاب را كاهش مي‌دهد. از گل‌ها و پيكر رويشي ختمي دارويي به‌ندرت استفاده مي‌شود.مردم بعضي سرزمين‌ها از دم كرده ختمي براي رفع ورم ملتحمه چشم استفاده مي‌كنند. از مواد مؤثر اين گياه در صنايع دارويي، داروهاي مختلفي به اشكال شربت، قطره و قرص براي مداواي بيماري‌هاي مربوط به ناي و نايژه و همچنين تسكين سرفه‌هاي ناشي از ناهنجاري‌هاي ريه تهيه مي‌شود. ختمي دارويي در سطوح مختلفي در بعضي از كشورها كشت مي‌شود.

ختمي گياهي علفي و چندساله است. منشأ اصلي اين گياه منطقه مديترانه گزارش شده است و در مناطقي كه خاك از رطوبت كافي برخوردار باشد مي‌رويد. اين گياه در اروپا، آسيا و شمال آفريقا گسترش دارد. از ريزوم، ريشه‌اي ساده و يا كم‌وبيش منشعب به طول ۱۰ تا ۳۰ سانتي‌متر و به ضخامت دو تا سه سانتي‌متر خارج مي‌شود. رنگ قسمت خارجي ريشه قهوه‌اي تيره و لايه داخلي آن سفيدرنگ است. ساقه استوانه‌اي شكل و ارتفاع آن ۸۰ تا ۱۲۰ سانتي‌متر است. پاي ساقه معمولاً چوبي است. برگ‌ها سه تا پنج لبي به قطر ۵ تا ۱۰ سانتي‌متر و رنگ آن سبز تيره است. برگ‌ها به‌طور متناوب روي ساقه قرار مي‌گيرند. برگ‌هاي قسمت فوقاني ساقه كم‌وبيش تخم‌مرغي شكل است، ولي برگ‌هاي پاييني ساقه قلبي شكل هستند. حاشيه برگ‌ها دندانه دارند.

گل ختمي

سطح برگ‌ها از كرك‌هاي انبوه و فراواني پوشيده شده است. گل‌ها كوچك و به رنگ سفيد يا صورتي كم‌رنگ و گاهي در سطح گلبرگ‌ها لكه‌هاي زرشكي يا ارغواني مشاهده مي‌شود. گل‌ها از زاويه برگ‌ها و به‌صورت مجتمع و از اوايل تابستان (تير) ظاهر مي‌شوند و گلدهي تا اواخر تابستان (شهريور) ادامه مي‌يابد. گل‌ها براي مدت نسبتاً طولاني روي گياه مشاهده مي‌شوند. ميوه اين گياه قهوه‌اي رنگ، مدور، مسطح و چند لايه‌اي است و چين‌هايي در اطراف آن وجود دارد. وزن هزار دانه ۲/۲ تا ۲/۳ گرم است. ريشه ختمي دارويي حاوي مواد موسيلاژي (پلي ساكاريد) به مقدار ۳۳ درصد، نشاسته (۳۳ درصد)، تركيبات قندي (۱۰ درصد)، پكتين (۱۰ درصد)، آسپاراژين (دو درصد) و مقدار كمي روغن است. مواد مؤثر عمده برگ‌ها و گل‌هاي اين گياه را تركيبات موسيلاژي (۵ تا ۱۰ درصد) و مقادير كمي اسانس (۲۰/۰ درصد) تشكيل مي‌دهد.

كاشت

بذر ختمي ۱۰ تا ۱۵ روز پس از كاشت در دماي مناسب و وجود رطوبت كافي سبز مي‌شود. خاك‌هاي سبك، عميق و حاوي تركيبات هوموسي خاك‌هاي مناسبي براي كشت اين گياه هستند. هواي گرم و رطوبت كافي نه تنها براي رويش اين گياه مناسب است بلكه در افزايش كميت و كيفيت مواد مؤثر آن تأثير مطلوبي دارد. اگرچه بذر گل ختمي را با هر گياهي مي‌توان به‌تناوب كشت كرد ولي بهتر است با گياهاني كه دوره رويشي كوتاهي دارند به تناوب كشت كرد تا پس از برداشت، زمان كافي براي آماده ساختن زمين وجود داشته باشد.

تحقيقات نشان مي‌دهد كودهاي حيواني پوسيده نقش عمده‌اي در افزايش عملكرد برگ، ريشه و مواد مؤثر اين گياه دارد. از اين رو توصيه مي‌شود در فصل پاييز هنگام آماده‌سازي زمين ۲۰ تا ۳۰ تن كود حيواني پوسيده به زمين اضافه شود. چنانچه زمين از مواد و عناصر غذايي تهي باشد و در صورت عدم استفاده از كود حيواني توصيه مي‌شود ۳۰ تا ۴۰ كيلوگرم در هكتار ازت، ۵۰ تا ۶۰ كيلوگرم در هكتار اكسيد فسفر و ۸۰ تا ۱۰۰ كيلوگرم در هكتار اكسيدپتاس به‌عنوان مقادير پايه در اختيار گياهان قرار گيرد. اضافه كردن ۳۰ تا ۴۰ كيلوگرم در هكتار ازت در مرحله ساقه دهي نقش عمده‌اي در افزايش عملكرد دارد.

ريشه‌هاي ضخيم از مقدار بيشتري مواد مؤثر برخوردارند. ازآنجاكه آماده‌سازي خاك تأثير عمده‌اي در وضعيت ريشه و رشد گياه دارد، لذا قبل از كاشت آماده ساختن خاك ضرورت دارد. پس از افزودن كودهاي حيواني يا شيمايي موردنياز گياه انجام شخم عميق در فصل پاييز (به عمق ۴۰ تا ۶۰ سانتي‌متر) ضروري است. جمع‌آوري سنگ‌ها و قلوه سنگ‌هاي خاك نه‌تنها سبب گسترش ريشه و افزايش عملكرد آن مي‌شود بلكه در رويش گياه مؤثر است و سبب افزايش عملكرد برگ و گل نيز مي‌شود. در اوايل بهار زمين را تسطيح و بستر خاك را براي كشت گياه بايد آماده كرد.

فصل بهار (نيمه اول فروردين) يا اواخر پاييز (آذر) زمان مناسبي براي كشت مستقيم ختمي است. فاصله رديف‌ها از يكديگر ۶۰ تا ۷۰ سانتي‌متر مناسب است. در كشت مستقيم براي هر هكتار زمين به پنج تا شش كيلوگرم بذر نياز است. در كشت غيرمستقيم در اواخر بهار و اوايل تابستان (خرداد-تير) زمان مناسبي براي كشت بذر ختمي در خزانه هواي آزاد است. بذرها را در رديف‌هايي به فاصله ۱۵ سانتي‌متر كشت مي‌كنند. بذر موردنياز براي هر هكتار زمين يك كيلوگرم است. ۵/۲ تا ۳ ماه پس از سبز شدن در فصل پاييز (مهر-آبان) يا اوايل بهار سال بعد نشاءها را مي‌توان به زمين اصلي منتقل كرد. اگرچه اوايل بهار نشاءها را مي‌توان منتقل كرد ولي فصل پاييز زمان مناسبي براي انتقال آن‌ها به زمين اصلي است؛ زيرا شوك حاصل از عمل انتقال در فصل پاييز به‌مراتب كمتر از بهار است. نشاءها را در رديف‌هايي به فاصله ۶۰ تا ۷۰ سانتي‌متر در زمين اصلي بايد كشت كرد. فاصله دو بوته روي رديف كاشت ۴۰ تا ۵۰ سانتي‌متر مناسب است. اوايل پاييز (مهر) زمان مناسبي براي تكثير رويشي ختمي است. در تكثير رويشي ختمي است. در تكثير رويشي فاصله رديف‌ها از يكديگر ۶۰ سانتي‌متر و فاصله دو بوته در طول رديف ۵۰ سانتي‌متر مناسب مي‌باشد.

ختمي را توسط بذر يا از طريق رويشي مي‌توان تكثير كرد. تكثير با بذر مناسب‌تر است و همواره از اين روش براي تكثير ختمي استفاده مي‌شود. بذرهاي تازه اين گياه قوه رويشي نامناسبي دارند، ازاين‌رو براي كاشت بايد از بذرهاي دو تا سه ساله استفاده كرد. تكثير توسط بذر به دو روش مستقيم و غيرمستقيم انجام مي‌گيرد. در كشت مستقيم بذرهاي ختمي را در زمان مناسب به‌صورت رديفي در فواصل ذكرشده كشت مي‌كنند. عمق بذر متفاوت است و به بافت خاك و رطوبت آن بستگي دارد و بين يك تا دو سانتي‌متر مناسب است. پس از كشت، آبياري مناسب ضرورت دارد و سبب تسريع و هماهنگي در سبز شدن بذرها مي‌شود. در كشت غيرمستقيم در زمان ياد شده بذرهاي ختمي را در خزانه هواي آزاد كه بستر آن به همين منظور تهيه شده كشت مي‌كنند. پس از كاشت به‌منظور ايجاد تراكم در بستر سطحي خاك، غلتك مناسبي زده مي‌شود. آبياري منظم و وجين علف‌هاي هرز در طول رويش گياهان نقش عمده‌اي در سرعت رشد گياه و افزايش عملكرد (اعم از ريشه، برگ و گل) دارد. بذرهاي ختمي با تأخير و پس از سه تا چهار هفته سبز مي‌شوند. ازاين‌رو بهتر است بذر اين گياه را با بذرهاي گياهان سريع الرشدي مانند خردل مخلوط كرد تا با مشاهده فاصله رديف‌ها بهتر بتوان به وجين علف‌هاي هرز پرداخت.

تكثير رويشي با تقسيم ريشه انجام مي‌گيرد. اوايل پاييز پس از خارج كردن ريشه گياهان دو تا سه ساله ريشه را به چند قطعه تقسيم كرده و در رديف‌هايي به فاصله ۶۰ سانتي‌متر و فاصله دو بوته در طول رديف كاشت ۵۰ سانتي‌متر كشت مي‌شوند. چون تكثير رويشي هزينه زيادي را در بردارد فقط در سطوح كوچك از اين روش استفاده مي‌شود.

اگر از كشت مستقيم بذر در زمين اصلي استفاده شده باشد و گياهان در طول رديف‌ها متراكم باشند آن‌ها را در مرحله دو تا سه برگي طوري بايد تنك كرد كه فاصله دو بوته در طول رديف ۲۰ تا ۲۵ سانتي‌متر گردد. در طول رويش گياهان، بايد دو تا سه بار علف‌هاي هرز را وجين كرد. چون ختمي به اكثر علف‌كش‌ها حساس است، وجين مكانيكي علف‌هاي هرز ضرورت دارد. تاكنون علف‌كش انتخابي مناسبي براي اين گياه شناخته نشده است. ختمي در طول رويش ممكن است توسط بيماري‌هاي قارچي مانند زنگ ختمي آسيب ببيند. براي مبارزه با اين بيماري مي‌توان از سموم مناسبي مانند تيلت به مقدار ۸/۰ تا ۱ ليتر در هكتار، ويژيل و يا ايمپاكت به مقدار ۱ تا ۲/۱ ليتر در هكتار به‌صورت محلول‌پاشي استفاده كرد. دو تا سه هفته پس از استفاده از سموم مذكور مجدداً استفاده از آن‌ها را مي‌توان تكرار كرد. براي كنترل اين بيماري بذرهايي را كه از بوته‌هاي سالم به دست آمده‌اند بايد كشت كرد. براي ضدعفوني كردن بذرهاي ختمي، مي‌توان آن‌ها را در محلول دو در هزار سولفات مس به مدت يك و نيم ساعت خيساند.

از بيماري‌هاي ديگر ختمي مي‌توان از قارچ عامل بوته ميري نام برد. اين قارچ از راه ريشه، آوندهاي چوبي را موردحمله قرار مي‌دهد و در نهايت باعث پژمردگي گياه مي‌شود. قارچ معمولاً بعد از سرما و يخبندان زمستان، در فصل بهار گياهان را تهديد مي‌كند. سرعت پيشرفت فعاليت قارچ بسته به شرايط محيط و موقعيت گياه فرق مي‌كند. چنانچه در مراحل اوليه رشد يعني موقعي كه ميزبان حساس است گياهان آلوده شوند. در مدت كمتر از ده روز بوته‌ها خشك مي‌شوند. اما در سال‌هايي با زمستان طولاني و سرما و يخبندان كه حمله قارچ مصادف با قوي شدن بوته‌ها و نزديك شدن به فصل برداشت است گياهان كمتر آسيب مي‌بينند. علاوه بر ضدعفوني بذرهاي ختمي توسط تي۰ دم۰ تي۰ دي، بنوميل و مانكوزب، با توصيه‌هاي به زراعي زير مي‌توان اين بيماري را كنترل كرد:

-از كاشت متوالي ختمي در يك مزرعه خودداري شود و تناوب صحيح كشت رعايت گردد.

-پس از برداشت محصول، بقاياي گياه (ريشه، ساقه و برگ) جمع‌آوري و در خارج مزرعه سوزانده شوند تا از شدت آلودگي سال بعد كاسته شود.

-با مشاهده اولين بوته‌هاي آلوده، آن‌ها را بايد از مزرعه خارج كرد و سوزاند تا از شدت آلودگي سال بعد كاسته شود.

-ادوات كشاورزي كه در تماس با مزارع آلوده بوده‌اند را نبايد در مزارع غير آلوده به كار برد، مگر آن‌كه گل‌ولاي ماشين‌آلات و دنباله بندها با آب شسته سپس با آب آهك غليظ ضدعفوني شوند.

در طول رويش ختمي، برخي آفات مي‌توانند صدمه‌هاي زيادي به محصول وارد كنند. با استفاده از آفت‌كش‌هاي مناسب مانند متيل پاراتيون، وفاتوكس، سوين و راويون آن‌ها را مي‌توان كنترل كرد.

به علت وجود مواد مؤثر در اندام‌هاي مختلف مانند گل‌ها، برگ‌ها، شاخه‌هاي جوان و ريشه‌ها در زمان مناسب نسبت به برداشت هر يك بايد اقدام كرد. برگ‌ها را در طول تابستان بايد برداشت كرد. پس از برداشت آن‌ها را خشك و بسته‌بندي مي‌نمايند. از هر چهار تا شش كيلوگرم برگ تازه يك كيلوگرم برگ خشك به دست مي‌آيد. در تيرماه هنگامي‌كه گياه در مرحله گلدهي است پيكر رويشي گياه را از فاصله ۱۰ تا ۲۰ سانتي‌متري از سطح زمين بايد برداشت كرد. با آبياري منظم و به‌موقع، گياهان مجدداً شاخ و برگ‌هاي جديد توليد مي‌كنند، به‌طوري‌كه فصل پاييز (شهريور – مهر كه به شرايط اقليمي محل رويش گياه بستگي دارد) محصول را براي دومين بار مي‌توان برداشت كرد. پس از برداشت اندام‌هاي يادشده، آن‌ها را بايد خشك كرد براي خشك كردن گل‌ها، شاخه‌هاي جوان و برگ‌ها مي‌توان از سايه و نسيم ملايم باد يا از خشك‌كن‌هاي الكتريكي استفاده نمود. درجه حرارت مناسب براي خشك كردن آن‌ها توسط خشك‌كن‌هاي الكتريكي ۴۰ تا ۵۰ درجه سانتي­گراد است. از هر هفت كيلوگرم گل تازه يك كيلوگرم گل خشك به دست مي‌آيد. برداشت ريشه‌ها – در صورت مساعد بودن هوا – در فصل پاييز سال دوم رويش انجام مي‌گيرد. چنانچه هوا نامساعد باشد در اوايل بهار نيز مي‌توان ريشه‌ها را برداشت كرد. پس از خارج كردن ريشه‌ها از خاك، آن‌ها را بايد تميز و ريشه‌هاي فرعي و ساير قسمت‌هاي پوسيده را از آن جدا كرد. ريشه‌هاي ضخيم، نرم و ريشه‌هايي كه مقدار كمتري ريشه‌هاي فرعي دارند از نظر كيفيت و كميت مواد مؤثر مطلوب هستند و در صنايع دارويي از اهميت خاصي برخوردارند. پس از شستن ريشه‌ها با آب جاري، پوست آن‌ها را بايد جدا كرد، سپس آن‌ها را قطعه قطعه (به قطعات ۱۵ تا ۲۰ سانتي‌متري و به ضخامت ۵/۱ سانتي‌متري) و خشك نمود. رطوبت مجاز در ريشه‌هاي خشك‌شده ۱۲ درصد است.

براي خشك كردن ريشه‌ها مي‌توان از خشك‌كن‌هاي الكتريكي با دماي ۳۵ تا ۴۰ درجه سانتي­گراد استفاده كرد. بذر از گياهان دو ساله جمع‌آوري مي‌شود. در صورت بارگيري بايد از برداشت برگ، گل و پيكر رويشي ختمي دارويي خودداري كرد. هنگامي‌كه ۸۰ درصد ميوه‌هاي اين گياه خاكستري رنگ شدند ميوه‌ها را بايد برداشت و سپس خشك كرد. پس از خشك‌كردن انجام بوجاري سبك، تميز كردن و بسته‌بندي آن‌ها ضروري است. هنگام تميز كردن بذر بايد توجه داشت كه براثر اصطكاك با ماشين، دچار شكستگي نشوند چون بر اثر شكستگي از قوه رويشي آن‌ها كاسته مي‌شود.

گل ختمي

خواص گل ختمي

ختمي دارويي تسكين‌دهنده حالت تهوع در انسان بوده و از تحريكات معده ممانعت مي‌كند.

ختمي دارويي بسيار مدر بوده و دستگاه مجاري ادراري را به‌خوبي به فعاليت وادار مي‌كند.

ختمي دارويي از بروز حساسيت‌هاي مختلف جلوگيري مي‌كند.

ختمي دارويي خلط‌ آور است و داراي تأثيرات آرامش‌بخش بوده و به‌عنوان داروي مسكن مصرف مي‌شود.

ختمي دارويي از بروز و يا تشديد ناراحتي‌ها و زخم‌هاي دهان، دندان، لثه و حتي گلو جلوگيري به عمل مي‌آورد.

از ديگر فوايد گل ختمي اين كه ختمي دارويي سرفه‌هاي شديد و برونشيت را درمان مي‌كند.

ختمي دارويي كاهش‌دهنده فشار خون است. اين ديگر خاصيت گل ختمي است.

براي خريد بذر گل ختمي و ساير گياهان دارويي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۳۷:۱۳ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

بيش از ۶۰ درصد اراضي كشاورزي ايران به دليل آهكي يا قليايي بودن خاك‌ها، دچار كمبود شديد روي هستند لذا با افت ۵۰ درصدي محصول مواجه مي‌باشند. كود روي به‌عنوان عنصر ضروري در فعاليت آنزيم‌هاي گياهي، مؤثر در نقل‌وانتقال عناصر، ماده اصلي سازنده اسيد آمينه تريپتوفان و هورمون اكسين مي‌باشد. كمبود كود روي موجب كاهش شديد رشد رويشي و عامل ريز برگي (جارويي شدن) مي‌گردد.

كود روي

نقش روي در گياهان

فعال‌سازي آنزيم‌هاي ضروري، توليد هورمون‌هاي رشد از جمله هورمون اكسين

افزايش توليد كلروفيل، تنفس، تنظيم رشد و تسريع بلوغ

كمك به تشكيل كربوهيدرات‌ها، تحريك تشكيل بذر و تحريك جذب آب

افزايش مقاومت گياه در برابر سرما و دماي پايين (مخصوصاً در مناطق شمال و شمال غرب كشور)

كاهش مسموميت بور (B) و افزايش عملكرد محصولات زراعي، باغي و گلخانه‌اي

كود روي پروزينك ايتاليايي (Prozinc) حاوي درصد قابل ملاحظه‌اي كلات روي است كه به سرعت جذب گياه مي‌گردد و هيچ رسوبي در آوندهاي گياهي برجاي نمي‌گذارد. اين كود باعث تحريك جوانه‌زني، گلدهي و ميوه دهي در گياهان شده و باعث توسعه بهينه محصول، رسيدن و همچنين رنگ مناسب يا خوش‌رنگي آن مي‌شود.

كود روي

ويژگي‌هاي كود روي پروزينك

روي موجود در كود كاملاً قابل حل در آب و قابل دسترسي براي گياه از طريق ريشه و برگ

افزايش راندمان فرايندهاي متابوليكي و در نتيجه بهبود كيفيت محصول از طريق كلات روي

دخالت كلات روي در سنتز پيش برنده‌هاي رشد و فعال‌سازي چندين آنزيم

پيشگيري و درمان كمبود كلات روي در بافت ها

جلوگيري كلات روي از زردي بافت بين رگ برگي، بدشكلي حاشيه برگ‌هاي جوان، كاهش فاصله ميانگره ها و كاهش سايز برگ

جلوگيري كلات روي از اكسيداسيون سلولي به علت تابش اشعه و دماي بالا

بهبود راندمان فتوسنتز برگ‌ها

كود روي

براي خريد كلات روي و انواع كود و ساير محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: كود، خريد كود، فروشگاه كود، كود روي،
موضوع:
[ ۱ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۳۵:۰۹ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

يكي از راه‌هاي كنترل و كاهش خسارت آفاتي مانند شپشك ها، شته‌ها، كنه‌ها و تخم‌هاي بعضي آفات و كنترل بعضي از بيماري‌هاي درختان ميوه استفاده از روغن ولك مي‌باشد، به‌طوري‌كه استفاده از روغن ولك باعث مي‌شود با پوشش سطح بدن حشرات و سطح تخم‌ها و بستن منافذ تنفسي و حياتي آن‌ها و نيز جلوگيري از پراكنش اسپورها در بعضي قارچ‌ها از خسارت آن‌ها جلوگيري كند. روغن ولك جهت مبارزه با آفات درختان ميوه به‌خصوص مركبات كه در سم‌پاشي‌هاي زمستانه و تابستانه به‌تنهايي يا به همراه سموم حشره‌كش و كنه‌كش توصيه شده مصرف مي‌شود.

روغن امولسيون شونده (ولك)

روغن ولك را در دفع آفات در موارد زير بكار مي‌برند:

۱- جهت مخلوط كردن با روعن امولسيون بعضي از حشره‌كش‌ها مانند تركيبات فسفره به منظور بالا بردن اثر حشره كشي آن‌ها. روغن‌ها را به‌صورت امولسيون فرموله مي‌كنند. اين روغن امولسيون را تنها يا همراه با حشره‌كش‌هاي ديگر رقيق كرده و مصرف مي‌نمايند. در اين صورت روغن امولسيون به‌صورت يك ورقه نازك پايدار روي سطح سم‌پاشي شده باقي مي‌ماند. بايد توجه داشت كه ميوه‌هاي هسته‌دار و نيز مركبات تا اندازه‌اي نسبت به روغن ولك حساس‌اند.

۲- به‌عنوان حامل و حلال حشره‌كش‌ها.

۳- براي سم‌پاشي زمستاني بر ضد شپشك هاي گياهي؛ كنه‌هاي گياهان؛ تخم عده‌اي از حشرات و بعضي از لاروهاي زمستاني.

۴- براي سم‌پاشي تابستاني بر ضد شپشك آردآلود؛ سپردارها و شته‌ها.

۵- بر ضد انگل‌هاي خارجي مانند كك؛ شپش و كنه.

روغن امولسيون شونده (ولك)

ماندگاري در محيط زيست

تجزيه زيستي روغن امولسيون شونده توسط ميكرو ارگانيزم‌هاي موجود در خاك صورت مي‌گيرد. عواملي كه مي‌توانند بر سرعت تجزيه زيستي اثر بگذارند عبارت‌اند از: شرايط محيطي از قبيل دما؛ رطوبت؛ بارندگي؛ نوع خاك و ميكرو ارگانيزم‌ها.

سميت: LD50 بيشتر از mg/kg4300

يكي از مزاياي روغن‌ ولك نسبت به حشره‌كش‌ها كم خطر بودن آن‌ها براي انسان است به‌طوري‌كه باقيمانده سم روي محصولات براي انسان خطرناك نمي‌باشد. روغن‌ ولك سميتي براي پرندگان و حشرات مفيد ندارند ولي ماهي‌ها و زنبورهاي عسل تا حدي به اين سم حساس هستند.

طرز تهيه محلول

مقداري آب در مخزن سم‌پاش ريخته و به مقدار لازم روغن را در ظرف جداگانه (طبق دستور مصرف) با كمي آب به‌صورت غليظ مخلوط نموده و بعد از ريختن در سم‌پاش، آب موردنياز را به آن اضافه كنيد.

دوره كارنس: فاصله آخرين سم‌پاشي تا برداشت ۲ تا ۳ هفته است.

احتياطات

در صورت بالا بودن درجه حرارت تا ميزان ۳۵ و كم بودن رطوبت (كمتر از ۲۵%) و يا وزش بادها گرم بايد از روغن پاشي اجتناب كنيد.

درصورتي‌كه ماده سمي همراه با روغن ولك به كار مي‌رود بايد احتياط‌هاي لازم از لحاظ ايمني و نيز سازگاري تركيب اين دو گياه رعايت شود.

از اختلالات روغن امولسيون شوينده با سموم گوگردي حتماً اجتناب كنيد و حداقل يك ماه بين مصرف روغن سموم گوگردي بايد فاصله باشد.

از خوردن و آشاميدن و استعمال دخانيات در هنگام سم‌پاشي خودداري نماييد. دور از دسترس كودكان نگهداري شود.

روغن امولسيون شونده (ولك)

براي خريد اين روغن امولسيون شونده و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۳۰:۳۱ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

بردوفيكس چيست؟

بردوفيكس قارچ كش و باكتري كش حفاظتي تماسي است كه براي پيشگيري و درمان انواع بيماري‌هاي درختان ميوۀ دانه‌دار، هسته‌دار، نيمه گرمسيري خزان‌دار، خشكباري، هميشه سبز، دانه ريز، سبزي، صيفي، زينتي و غيرمثمر توصيه مي‌شود. قارچ كش بردوفيكس با داشتن pH حدود ۷، در تمام فصل‌هاي سال قابل‌استفاده است. پس از پاشيده شدن روي گياه سم بردوفيكس در اثر رطوبت و گازكربنيك محيط و گياه به‌تدريج تبديل به تركيبات كمپلكسي مي‌شود كه مرتباً يون مس آزاد مي‌كند. بردوفيكس بدون بافت كريستالي است و به‌صورت توده به هم چسبيده و يكنواخت روي گياه كاملاً مي‌نشيند درحالي‌كه ساير تركيبات مسي به دليل داشتن بافت كريستالي ذراتي جدا از هم داشته و كمتر بر روي گياه مي‌نشينند.

ويژگي‌هاي بردوفيكس

ديرپايي بردوفيكس

بردوفيكس به دليل آزاد كردن تدريجي يون مس اثر ديرپايي دارد. اثر قارچ كشي و باكتري كشي تركيبات مسي مربوط به آزاد شدن حداقل يك پي‌پي‌ام يون مس (Cu++1ppm) است كه مي‌تواند تا حدودي بيماري را كنترل كند. براي كنترل شدن كنيدي و كنيدي فورهاي قارچ در اواخر آلودگي به ۳ تا ۵ پي‌پي‌ام يون مس نياز است. بردوفيكس بيشتر از ۵ پي‌پي‌ام يون مس آزاد مي‌كند، درحالي‌كه ديگر تركيبات مسي نمي‌تواند اين ميزان يون مس را آزاد كنند تا در كنترل عوامل بيماري‌زا مؤثر باشد. بردوفيكس با دانه‌بندي ۲ تا ۳ ميكرون، مؤثرتر از ديگر سموم مسي است. بردوفيكس به دليل دانه‌بندي بسيار ريز و چسبندگي مطلوب، كارايي مؤثري داشته و در مقايسه با سموم پودري مقرون به‌صرفه است.

ماندگاري پس از بارش

به دليل دانه‌بندي بسيار ريز، چسبندگي بالا و تثبيت شدن به‌صورت كمپلكس روي بافت گياه حتي پس از بارش‌هاي طولاني نيز يون‌هاي مس روي گياه باقي مانده و نسبت به ساير سموم مسي ماندگاري طولاني‌تري روي گياهان دارد.

سميت

بردوفيكس با داشتن LD50 Oral for rat>4000 mg/ kg جزء سالم‌ترين سموم است و براي انسان سميتي ندارد.

جلوگيري از سرمازدگي

بردوفيكس به دليل از بين بردن باكتري‌هايي كه هسته اوليه بلورهاي يخ Bacterial Ice Nucleation را مي‌سازند، خطر سرمازدگي را كم مي‌كند.

دافع حشرات

بردوفيكس براي زنبورعسل بي‌خطر و دافع حلزون و حشراتي مانند زنجرك و موريانه است.

ضدباكتري

بردوفيكس بهترين قارچ كش و باكتري كش مسي با اثر حفاظتي، با LD۵۰>۴۰۰۰ mg/kg و جزو سالم‌ترين سموم معدني است.

اختلاط با ساير سموم

بردوفيكس با اكثر سموم و كودها و روغن ولك قابل اختلاط است.

نحوه اثر بردوفيكس

قارچ كش بردوفيكس يك بازدارنده چند نقطه اثر است. يون‌هاي مس پس از جذب شدن در ديواره سلول باكتري يا قارچ، هم‌زمان بازدارنده چندين روند فيزيولوژيكي درون سلول است. بردوفيكس با ايجاد پيوندهاي شيميايي جديد، پروتئين‌ها را درهم شكسته، كاركرد آنزيم‌ها را برهم زده، در روندهاي حياتي سلول مانند تنفس اختلال به وجود آورده، فعاليت غشاء سلولي را كاهش داده و در نهايت منجر به مرگ سلول مي‌شود. اين ويژگي سبب مي‌شود عامل بيماري نتواند خود را در برابر بردوفيكس مقاوم كند.

روش‌هاي مصرف سم بردوفيكس

محلول‌پاشي

متداول‌ترين روش براي پيشگيري و كنترل بيماري‌هاي قارچي و باكتريايي با بردوفيكس مي‌باشد. دوزهاي مورداستفاده بسته به زمان مصرف متفاوت مي‌باشند.

روش ساخت دوزهاي مختلف بردوفيكس براي محلول‌پاشي

منظور از محلول‌پاشي با دوزهاي ۵ يا ١۰ در هزار، مخلوط كردن ۵ يا ١۰ ليتر بردوفيكس در١۰۰۰ ليترآب مي‌باشد. اين ميزان آب بسته به حجم سم‌پاش قابل‌تغيير است. براي مثال، براي تهيه دوز ۵ در هزار درسم‌پاشي به حجم ٢۰۰ ليتر، يك بطري يك ليتري را به‌شدت تكان داده و به داخل سم‌پاشي كه در آن مقداري آب وجود دارد مي‌ريزيم. سپس سم‌پاش را تا ٢۰۰ ليتر با آب پر كرده، كاملاً به هم زده و شروع به سم‌پاشي مي‌كنيم.

رنگ بردو

براي كنترل بيماري‌هايي مانند پوسيدگي‌هاي طوقه و ريشه گياهان، انواع شانكرها و بلايت ها، سرطان‌ها و گال هاي طوقه و ريشه، محلول‌پاشي ها به‌تنهايي كافي نبوده و لازم است بافت آلوده با ابزار تيزي تراشيده شده و بافت سالم گياه با بردوفيكس رقيق نشده رنگ شود. اين كار براي ضدعفوني محل هرس گياهان نيز بايد انجام شود. در صورت استفاده از اين روش ديگر نيازي به استفاده از چسب باغباني و … نمي‌باشد.

محلول در آب زراعي

براي كنترل بيماري‌هايي مانند پوسيدگي‌هاي طوقه و ريشه گياهان، سرطان‌ها و گال هاي طوقه و ريشه كه عامل بيماري‌زا خاكزي است محلول‌پاشي‌ها به‌تنهايي كافي نبوده و لازم است خاك نيز ضدعفوني شود. براي اين منظور مقدار ١۰ در هزار بردوفيكس آماده شده و گياهان با اين محلول آبياري شوند. براي درختان مسن‌تر آبياري سايه‌انداز و بيل زدن خاك نيز ضروري است.

سم‌پاشي‌هاي دوره‌اي چهارگانه

منظور از سم‌پاشي‌هاي دوره‌اي چهارگانه درختان ميوه، سم‌پاشي در چهار مرحله زير مي‌باشد:

پس از ريزش ٧۰ درصد برگ‌ها با بردوفيكس ١۰ در هزار

قبل از تورم جوانه‌ها با بردوفيكس ١۰ در هزار

بعد از ريزش گلبرگ‌ها يا شاتون ها با بردوفيكس ۵ در هزار

بعد از تشكيل ميوه با بردوفيكس ۵ در هزار

نكات مهم در پيشگيري از وقوع يا گسترش بيماري‌هاي قارچي، باكتريايي و سرمازدگي

ضدعفوني بذر قبل از كاشت به‌وسيله سم‌پاشي با سم بردوفيكس ١۰ در هزار

ضدعفوني خاك زراعي به‌وسيله آبياري با بردوفيكس ١۰ در هزار بلافاصله بعد از كاشت

ضدعفوني قلمه‌ها، ريشه نهال‌ها و ابزار هرس به‌وسيله آغشته كردن با بردوفيكس ١۰ در هزار

سم‌پاشي درختان با بردوفيكس ۵ در هزار بعد از وقوع باران شديد، تگرگ، طوفان و هر عامل تنش‌زاي ديگر

براي جلوگيري از وقوع سرمازدگي، سم‌پاشي با بردوفيكس ۵ در هزار هنگام هشدار ايستگاه‌هاي هواشناسي قبل از وقوع سرما

ساخت محلول بردوفيكس

محلول بردو عبارت است از سولفات مس كه به‌وسيله آهك خنثي شده باشد. بايد توجه داشت كه به علت خنثي شدن، تركيب بردو دست‌ساز را، بايد به اندازه مصرف روزانه تهيه كرده و از نگهداري آن براي مصرف روزهاي بعد خودداري شود.

جهت مصرف در زمستان چون درختان فاقد برگ مي‌باشند با دُز ۵ تا ۱۰ در هزار قابل تغيير مي‌باشد يعني اگر آلودگي به قارچ كم بود ۵ در هزار و اگر آلودگي زياد بود تا ۱۰ در هزار قابل‌مصرف است.

جهت مصرف در زماني كه درختان برگ دارند با دز ۲ تا ۵ در هزار قابل‌تغيير است يعني اگر آلودگي به قارچ كم بود با دوز ۲ در هزار و اگر آلودگي به قارچ زياد بود تا ۵ در هزار قابل‌مصرف است.

براي اينكه توضيحات فوق بهتر جا بيافتد ساخت بردوفيكس ۱۰ در هزار را توضيح مي‌دهيم: به زبان ساده ۱۰ در هزار يعني ۱۰ كيلو در هزار ليترآب است كه شما مي‌توانيد به نسبت نياز و مصرفتان اين واحد را كم و يا زياد نماييد.

جدول تهيه بردوفيكس به نسبت‌هاي متفاوت

سولفات مس ۱۰۰ گرم آهك ۱۰۰ گرم ۱۰ ليتر آب
سولفات مس يك كيلوگرم آهك يك كيلوگرم ۱۰۰ ليتر آب
سولفات مس ۱۰ كيلوگرم آهك ۱۰ كيلوگرم ۱۰۰۰ ليتر آب
سولفات مس ۲۰ كيلوگرم آهك ۲۰ كيلوگرم ۲۰۰۰ ليتر آب

مرحله اول: ۱۰ كيلو سولفات مس و ۱۰ كيلو آهك، آماده تهيه كنيد. براي خانه‌دارها مي‌توانند اين مواد را به مقدار كم از عطاري‌ها به‌راحتي تهيه كنند.

مرحله دوم: سولفات مس را با آب ولرم حل مي‌كنيم (۱۰ كيلو سولفات مس را مي‌توانيم در ۵ مرتبه ۲ كيلويي با آب ۱۰ ليتري ريخته هم زده تا حل شود از ريختن يكجا به آب بپرهيزيد).

مرحله سوم: آهك را با آب حل مي‌كنيم (۱۰ كيلو آهك را مي‌توانيم در ۵ مرتبه ۲ كيلويي با آب ۱۰ ليتري ريخته هم زده تا حل شود از ريختن يكجا به آب بپرهيزيد).

سپس آب آهك را با پارچه توري صاف كنيد تا دانه‌هاي درشت حل‌نشده از شيره آهك جدا شود.

مرحله چهارم: اضافه كردن محلول‌هاي آماده شده آهك و سولفات مس به مخزن اصلي.

بايد به اين نكته توجه داشت اول محلول آهك بايد اضافه كرده سپس محلول مس كم‌كم به آن اضافه كنيد در غير اين صورت محلول به‌صورت لخته‌اي مي‌شود (مثل شيرترش مي‌برد)

سپس آن‌قدر به آن آب اضافه مي‌كنيم تا حجم آن به ۱۰۰۰ ليتر برسد.

حتماً سم‌ پاش مجهز به همزن خوب باشد تا از ته‌نشين شدن محلول جلوگيري شود در غير اين صورت هر چند دقيقه محلول را با بيل يا چوب هم بزنيد تا ته نگيرد.

هنگام پاشش بردوفيكس به تنه و شاخه درخت اگر بعد از فصل خزان است حتماً برگ‌هاي روي زمين ريخته را هم به قارچ كش آغشته نماييد چون قارچ از طريق خاك آلوده به درخت انتقال پيدا مي‌كند.

براي خريد انواع سم و ساير محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما شامل انواع بذر، كود، سموم و ... را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
برچسب: سم، خريد سم، فروشگاه سم، قارچ كش،
موضوع:
[ ۱ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۲۸:۳۷ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

در كشاورزي بهتر است بدانيم كه كود كلاته آهن چيست و چگونه مي‌توان با استفاده از آن به بر كيفيت محصولات افزود. درواقع براي دستيابي به هدف افزايش محصولات استفاده از كود آهن اهميت كليدي دارد. مواد ريزمغذي يكي از فاكتورهاي اساسي محيطي براي رشد و توسعه گياه هستند. آهن جزو ريزمغذي‌ها طبقه‌بندي مي‌شود كه مي‌تواند به‌راحتي اكسيد و يا در خاك رسوب كرده و غيرقابل استفاده گردد.

تركيبات كود كلاته آهن چيست؟

تركيب يون مغذي فلزي با يك مولكول آلي طويل ليگاند يا كلاتگر ناميده مي‌شود. تركيب ليگاند يا كلاتگر با يك ريزمغذي كود كلاته را تشكيل مي‌دهد. كلات ريزمغذي از اكسيداسيون، رسوب و غيرمتحرك شدن در امان است. ليگاند مي‌تواند يك تركيب حلقه‌اي به دور ريزمغذي تشكيل دهد، نحوه اتصال ريزمغذي به ليگاند ويژگي‌هاي سطحي ريزمغذي را تغيير مي‌دهد و آن را براي جذب آسان توسط گياه آماده مي‌سازد.

چرا به كود كلات آهن نياز است؟

چون خاك ناهمگن و پيچيده است ميكرومغذي‌ها به‌سرعت اكسيد مي‌شوند و يا رسوب مي‌كنند. كلاته سازي ميكرومغذي را از واكنش‌هاي نامطلوب در خاك حفاظت مي‌كند. كود آهن دسترسي ميكرو مغذي‌هايي مثل آهن، مس، منگنز و روي را افزايش داده و به‌نوبه خود به بهره‌وري و سودآوري توليدات محصولات تجاري كمك مي‌كند. كود كلاته پتانسيل بالاتري براي افزايش عملكرد تجاري نسبت به ميكرومغذي‌هاي معمول را دارد.

اگر خاك نتواند نيازهاي غذايي محصولات را تأمين كند بايد از منابع كلاته استفاده كنيم. فاكتورهاي زيادي دسترسي آهن را كاهش مي‌دهند كه مي‌توان از pH بالاي خاك، محتواي بالاي بي‌كربنات، گونه‌هاي گياهي (گونه‌هاي چمني معمولاً بيشتر از ساير گونه‌ها ليگاندها را دفع مي‌كنند.) و تنش‌هاي غيرزنده نام برد.

گياهان به‌طورمعمول از آهن به فرم Fe2+ (فرو) استفاده مي‌كنند، آهن فرو مي‌تواند به‌راحتي اكسيد و از دسترس گياه خارج شود. فرم فريك (Fe3+) هنگامي كه pH خاك بالاتر از ۵٫۳ است غيرقابل دسترس مي‌شود. كمبود آهن معمولاً در pH بالاي ۷٫۴ رخ مي‌دهد. كلات آهن از تبديل فرو به فريك جلوگيري مي‌كند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]كود آهن EDDHA كود آهن EDDHA[/caption]

كود كلات آهن

استفاده مستقيم از مواد مغذي مثل آهن در خاك ناكارآمد است (چون آهن به دليل بار مثبتي كه دارد به‌راحتي با اكسيژن و يا هيدروژن واكنش داده و تركيبات جديدي توليد مي‌كنند كه توسط گياه قابل‌جذب نيستند). ليگاندها مي‌توانند از ريزمغذي‌ها در برابر اكسيداسيون و رسوب محافظت كنند. استفاده از كلات آهن يك روش آسان و عملي براي جلوگيري از هدر رفت است.

در خاك ريشه گياهان مي‌تواند موادي ترشح كند كه شامل كلات‌هاي طبيعي است. اسيدآمينه‌هاي غير پروتئيني يكي از كلات‌هاي طبيعي فتوسيدروفور است كه توسط گياهان علفي كه در تنش آهن رشد مي‌كنند توليد مي‌شود. كلات‌هاي ترشح شده مثل وسيله نقليه عمل مي‌كنند و به گياهان براي جذب مواد مغذي در سيستم محلول ريشه و خاك كمك مي‌كنند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]كلات آهن كلات آهن[/caption]

اصلاح كمبود آهن توسط كلاته آهن

درواقع بايد بدانيم كه مشكلات ناشي از كمبود كلاته آهن چيست و نقش كلات‌ها در تغذيه گياهان به چه صورت خواهد بود. كلروز ناشي از كمبود يك اختلال شايع تغذيه‌اي در بسياري از محصولات كشاورزي به‌ويژه در خاك‌هاي قليايي يا آهكي است. اصلاح كمبود آهن بستگي به پاسخ‌هاي متفاوت گياهان و ساير فاكتورها دارد. كلات آهن نسبت به كودهاي غير كلاته با افزايش دسترسي به مواد غذايي مؤثرتر بوده و باعث افزايش راندمان مي‌شوند.

كلات‌هاي آهن در توليدات تجاري كودهاي محلولي هستند كه توسط نور كارايي خود را از دست مي‌دهند. بنابراين براي ذخيره سازي كود بايد از بسته‌بندي و قوطي‌هاي مات استفاده نمود. فرم‌هاي جامد كود با نور تغيير ماهيت نمي‌دهند. اخيراً يك كلاتگر Fe2+ و Fe3+ با يك كمپلكس پايدار بين سيترات آهن و Fe-EDTA گزارش شده است كه مقاومت بالايي به واكنش‌هاي نوري دارد و براي استفاده در زمان مشاهده كلروز آهن مناسب است. دو روش براي استفاده از كلات آهن وجود دارد:

استفاده كلات آهن به‌صورت خاك مصرف

محلول‌پاشي كلات آهن

مزاياي كاربرد خاك مصرف شامل: استفاده از ريزمغذي در ابتداي چرخه زراعي بدون آسيب به گياه، فراهم كردن بقايا براي گياه، بدون نياز به اسپري (محلول‌پاشي) و مهارت خاص است. در صورت كاربرد خاك مصرف بهتر است براي شستن كلات‌ها به محيط ريشه از آب استفاده شود.

استفاده به‌صورت محلول‌پاشي (كلات آهن يا معدني) خيلي مؤثرتر از خاك مصرف است. محلول‌پاشي كلات آهن (ريزمغذي‌ها) جذب مواد غذايي براي گياه را افزايش مي‌دهد. از مزاياي محلول‌پاشي ميزان كاربرد كمتر، اثر فوري روي گياه، سهولت كاربرد يكنواخت و بدون آسيب است.

كدام كود كلات آهن بايد استفاده شود؟

تأثير كود آهن بستگي به pH و محيط رشد گياه دارد. ليگاندهاي EDTA، DTPA و EDDHA معمولاً در كود آهن استفاده مي‌شوند و اثربخشي متفاوتي دارند. كلات آهن EDDHA در pH هاي بالاتر از هفت پايدار است. پايداري سه كود آهن معمولي در pH هاي مختلف متفاوت است و طبق تحقيقي كه توسط Guodong Liu و همكاران انجام شد عملكرد محصولات اين سه كود كلاته (كلات آهن) به اين ترتيب به دست آمد:

FeEDDHA > FeDTPA > FeEDTA

فرم EDDHA بيشترين ميزان اثر را در pH بالاتر از ۷ داشت اما نسبت به فرم‌هاي ديگر گران قيمت‌تر است. پس از بررسي‌هاي انجام شده پيرامون اينكه كود كلاته آهن چيست و چه اثري در محصولات كشاورزي دارد مي‌توان به اين نتيجه دست يافت كه استفاده از ۲۰-۱۰ گرم كلات آهن در درختان نتايج رضايت بخشي نشان داده است. كاربرد FeEDDHA و Fe-قند به ميزان ۷ ميلي گرم آهن در ليتر منجر به سبز شدن دوباره برگ‌ها در زمان كمبود آهن شده است.

كلات‌ها براي جذب توسط گياه با يكديگر رقابت مي‌كنند. عوامل كلاتگري كه آهن از آن‌ها آزاد شده است و تحت شرايط مساعد خاكي هستند با كلات منگنز براي جذب شدن توسط گياه رقابت مي‌كنند. كلاتگرها اين توانايي را دارند كه آهن را به ميزان كافي براي تأمين آهن موردنياز در سطح ريشه نگه دارند تا رقابت بين منگنز-آهن را تحت تأثير قرار دهند.

طبق مطالعه‌اي كه روي اثر كلات آهن بر بادام زميني انجام گرفت مشخص شد تقابل طبيعي بين آهن و منگنز در بادام زميني بستگي به منبع كاربرد آهن دارد بطوريكه كلات آهن به فرم Fe-EDDHA نسبت به FeSO 4 كاهش جذب منگنز بيشتري به دنبال داشت.

خريد كود آهن كلاته

خريد كود آهن كلاته يكي از راه‌هاي مؤثر جهت اضافه كردن ميكرومغذي هايي نظير يون‌هاي آهن است. كودهاي كلات آهن به فرم‌هاي مايع و جامد به فروش مي‌رسند. كودهاي كلات آهن به‌صورت محلول‌پاشي و يا خاك مصرف، چالكود قابل استفاده مي‌باشند كود آهن ميكرولايز مشكل رسوب و گرفتگي شيرآلات كشاورزي و نازل ها را ندارد و با خيال راحت مي‌توان آن را هم‌زمان با آبياري نيز استفاده نمود. كودهاي كلاته بسيار زود عمل مي‌نمايند و در خاك نيز پايدارتر هستند.

[caption id="" align="alignnone" width="450"]كلات آهن كود كلات آهن[/caption]

هر زمان كه علائم كمبود آهن را مشاهده نموديد و يا با آزمون خاك متوجه كمبود آهن شديد مي‌توانيد از كلات آهن استفاده كنيد. خريد كود كلاته آهن نياز گياه به آهن را برطرف خواهد نمود. كود آهن كلات مانع از اكسيداسيون آهن در خاك مي‌گردد. از فوايد ديگر كود آهن كلاته سنتز كلروفيل در گياه و احياي مسيرهاي واكنش‌هاي شيميايي در نتيجه افزايش متابوليسم گياه مي‌باشد. كلات‌ها نسبت به ساير كودها باعث كاهش آلودگي آب‌هاي زيرزميني مي‌شوند

براي خريد كود كلات آهن و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۱۹:۲۱ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

كود آمينو اسيد

شاكله كود آمينو اسيد تشكيل شده از تركيب اسيدهاي آمينه COOH و NH2 و گروه‌هايي از هيدروژن‌ها و گروه جانبي R كه همه اين‌ها زير گروه‌هايي از پروتئين‌ها هستند. حال خود گروه R در اسيدهاي آمينه متفاوت بوده كه در حدود ۲۰ نوع مختلف است. درحالي‌كه گروه NH2 در سمت راست ساختار كود اسيد آمينه قرار گرفته باشد و چسبيده باشد، به آن مدل D و درحالي‌كه در سمت چپ ساختار قرار گرفته باشد و چسبيده باشد به آن مدل L مي‌گويند. فقط و فقط اسيدهاي آمينه مدل L در تجزيه پروتئين‌ها به كار برده مي‌شوند.

كود اسيد آمينه به دو حالت كلي ضروري و غيرضروري تقسيم‌بندي مي‌شود كه حالت اول آن اسيدهاي آمينه ضروري هستند كه به آن گروه از كود اسيدهاي آمينه گفته مي‌شود كه گياه قادر به تجزيه آن‌ها نبوده و بايد در اختيار گياه براي رشد بهتر و مفيدتر قرار بگيرد. كود اسيدهاي آمينه حالت دوم كه غيرضروري هستند به آن گروه از اسيدهاي آمينه مي‌گويند كه گياه قادر به تجزيه آن‌ها است. هر نوع از مدل‌هاي مختلف اسيد آمينه در ساختار فيزيكي و فيزيولوژي گياه نقش‌هاي مختلفي را برعهده دارند، به‌عنوان مثال ماده آلانين در تجزيه و تحليل دو ماده كلروفيل و پرولين در جوانه زدن دانه‌هاي گردو نقش دارد.

براي ساخت و توليد اسيدهاي آمينه سه روش مختلف وجود دارد كه عبارت‌اند از:

۱-هيدروليز اسيدي

۲-هيدروليز اسيدي كنترل شده

۳-هيدروليز آنزيمي

مزيت‌ها و فوايد كود اسيد آمينه

كود اسيد آمينه‌ها از پيكربندي‌هاي اوليه و مهم در مراحل آغازين سنتز و تجزيه پروتئين‌ها هستند. تقريباً ۲۰ نوع كود اسيد آمينه مهم در هر يك از فرآيندهاي تجزيه‌وتحليل و سنتز پروتئين‌ها در سلول كود اسيد آمينه درگير هستند. در تحقيقات انجام شده سال‌هاي اخير به اين نتيجه و جمع‌بندي رسيدند كه آمينواسيدها مي‌توانند به‌طور مستقيم تأثير بسيار زياد، مفيد و مهمي در فعاليت‌هاي حياتي و ساختارهاي گياهي داشته باشند.

همچنين اسيدهاي آمينه كه توسط گياهان و در درون خود گياه توليد مي‌شوند نيز با كود آمينو اسيدهايي كه به‌صورت كود مايع مخلوط شده با آب و همراه با آبياري در اختيار گياه قرار مي‌گيرند، يكي و تركيب شده و در ساختمان خاك و ساختار آن قرار داده مي‌شوند.

اين اسيدهاي آمينه كه در خاك استقرار مي‌يابند و به خاك اضافه مي‌شوند باعث بهبود ساختار خاك و به‌طوركلي فلور گياهي خاك كمك مي‌كنند و با اين كار جذب و دريافت مواد موردنياز و مفيد خاك را توسط ريشه گياهان آسان مي‌كنند. همچنين باعث مي‌شوند كه مواد موردنياز و مفيد به‌طور يكسان از طريق خاك جذب گياه شود.

دادن و رساندن مواد موردنياز و تغذيه‌اي براي گياهان از راه برگ گياهان است كه از پاشيدن مواد موردنياز بر روي برگ گياهان انجام مي‌گيرد. اين كار علاوه بر اينكه باعث رسيدن مواد موردنياز به گياه مي‌شود احتياجات غذايي گياه را هم برطرف مي‌كند. در اين حالت اسيدهاي آمينه طوري تدارك ديده شده‌اند كه ساختار مناسبي را در گياه جهت سنتز و تجزيه پروتئين شكل دهند و اين حالت در واقع همان عملكرد اختصاصي آمينواسيدها در گياه محسوب مي‌شود.

به‌طوركلي همه گياهان مانند هر اندام و ارگان زنده ديگر، به‌طور حتم به اجزا و مكانيسمي و شرايط و ويژگي‌هاي خاصي براي رشد بيشتر و بهتر نيازمند هستند تا بتوانند از خاك سر بيرون آورده و از مزيت‌ها و منابع طبيعي مانند نور، باران و… استفاده كافي ببرند. گياهان هيدروژن موردنياز خود را از آب موجود در خاك به دست مي‌آورند. از هيدرات‌هاي كربني كه به‌مرور زمان در خاك شكل گرفته‌اند به‌منظور فتوسنتز و تشكيل سلول‌هاي گياهي استفاده مي‌كند. اين دو مورد ذكرشده در بالا راه‌هاي رسيدن به سوخت‌وساز متوازن و سنتز اسيدهاي آمينه براي رشد گياه است.

در اين راه فقط اسيدهاي آمينه نوع ال هستند كه بخشي از اين پروتئين‌ها و فعاليت‌هاي متابوليكي را دارا مي‌باشند و باوجوداين اسيدهاي آمينه مي‌توان گفت كه گياه انرژي‌اش را صرف اين راه سخت و طاقت‌فرسا براي فتوسنتز و تشكيل سلول و به دست آوردن هيدرات كربن و نيتروژن نخواهد كرد.

حال اگر منبعي مجزا و مفيد از آمينواسيدهاي نوع ال در اختيار گياه باشد باعث سرعت گرفتن در رشد و تكثير سلولي و شرايط بهتر براي فتوسنتز گياهي است.

حضور آمينواسيدها براي سوخت‌وساز گياهان، سوخت‌وسازهاي سلولي و همچنين افزايش كيفيت و طعم و اندازه و رشد موردنياز براي كشاورزي امري ضروري است. با وجود اسيدهاي آمينه اين سطح كيفي بسيار خوب و مثبت ارزيابي مي‌شود و همچنين به‌عنوان كاري لازم و ضروري و مهم نيز شناخته شده است. همچنين براي جلوگيري از كاهش محصول و هميشه پربار بودن محصولات در طي زمان‌هاي طولاني استفاده از اسيدهاي آمينه امري اجتناب‌ناپذير خواهد بود.

كود اسيد آمينه و كاربرد آن

از كاربردهاي اسيدهاي آمينه مي‌توان به تقويت سيستم ايمني گياه، تأثير بر حفره‌هاي هوا، افزايش عددي و كيفيتي محصول، تحرك و تحريك براي فرآيند گرده‌افشاني، سرعت رسيدن به محصول سالم و كامل و … است. حال به توضيح تك تك اين موارد پرداخته و شما رو با كاربردهاي بيشتر اين اسيدهاي آمينه آشنا مي‌سازيم.

تقويت سيستم ايمني گياه با كود اسيد آمينه

از طريق تقويت ديواره سلولي، افزايش توليد بافت خشبي گياهان و ترميم سريع‌تر بافته‌اي آسيب‌ديده موجب افزايش مقاومت گياه در برابر حمله آفات و بيماري‌ها مي‌گردد.

تقويت در برابر مسائل محيطي

مشكلاتي محيطي و اقليمي مناطق مختلف مانند دماي بالا، سرماي شديد، يخبندان، تنش‌هاي آبي، شوري و جابجايي و انتقال گياه داراي تأثير منفي بر روي متابوليسم‌هاي گياهي بوده و موجب كاهش كميت و كيفيت محصولات مي‌شوند. كاربرد كودهاي ارگانيك حاوي اسيدهاي آمينه در قبل، حين و بعد از بروز استرس محيطي، باعث كم شدن خسارت ناشي از شرايط نامساعد محيطي مي‌شود و از اسيد آمينه‌هاي مهم در كاهش بروز اين مشكلات مي‌توان از اسيد آمينه لوسين، ايزولوسين، والين و آرژنين نام برد.

تأثير بر روزنه‌هاي هوايي

حفره‌هاي هوا، ساختمان تشكيل شده سلولي‌اند كه در مديريت و برنامه‌ريزي آبي گياهان و جذب عنصرهاي كم مصرف و پرمصرف و گازها دخيل‌اند. باز شدن حفره‌هاي به‌وسيله شرايط خارجي مانند نور، رطوبت، دما و غلظت نمك‌ها و … و شرايط داخلي مانند اسيدهاي آمينه و اسيد آبسيزيك كنترل مي‌شوند. حفره‌هاي هوايي درحالي‌كه نور و رطوبت و افزايش دما و غلظت نمك مسدود مي‌شود و در پي آن نقل‌وانتقال و جذب و گرفتن عناصر غذايي و فرايند فتوسنتز كاهش شديدي مي‌يابد.

همچنين تعادل فعاليت‌هاي متابوليكي به‌هم‌ريخته و فرايندهاي شيميايي مانند كاتابوليسم از آنابوليسم بيشتر مي‌شود. در نتيجه سوخت‌وساز گياه افزايش يافته و در نهايت رشد گياه كاهش مي‌يابد. به كارگيري كودهاي آلي حاوي اسيدهاي آمينه از انسداد حفره‌هاي هوايي بر اثر شرايط نامساعد محيطي و اقليمي غلبه مي‌كند و باعث رشد صحيح و منطقي و درست گياهان مي‌گردد. كودهاي اسيد آمينه ليزين و ايستيدين باعث اين تغييرات را در گياهان فراهم مي‌كنند.

افزايش كمي و كيفي محصول

اسيدهاي آمينه با افزايش نسخه برداري و فعال‌سازي فرايند تشكيل قند و افزايش ميزان پروتئين در گياه موجب بهبود ويژگي‌هاي كيفي (بهبود طعم و رنگ ميوه) و ويژگي‌هاي كمي (افزايش وزن و يكسان‌سازي اندازه ميوه) مي‌گردند.

القاء فرايند گرده‌افشاني

گرده‌افشاني عمل انتقال و پخش شدن گرده بر روي گياه ماده به دنبال آن لقاح و در نهايت تشكيل ميوه مي‌باشد. اسيدهاي آمينه از طريق فعال‌سازي هورمون‌هاي مؤثر در توليد گل و ميوه باعث تشديد و همين طور افزايش سرعت گره افشاني مي‌شوند. اسيدآمينه پرولين به باروري دانه گرده كمك مي‌كند. از سويي ديگر ليسين، متيونين و گلوتاميك اسيد آمينواسيدهاي ضروري در عمل گرده‌افشاني مي‌باشند.

افزايش سرعت رسيدگي محصول

اسيد آمينه متيونين از طريق تحت تأثير قرار دادن توليد هورمون اتيلن، موجب سرعت بخشيدن به‌سرعت رسيدگي محصولات مي‌گردد.

بهبود فرايند جذب املاح و ريزمغذي‌هاي ضروري رشد

اسيدهاي آمينه داراي ويژگي كلات كنندگي مواد و عنصرهاي ريزمغذي هستند و جذب و تجزيه و انتقال عناصر موردنياز و غذاي گياه را به درون گياه آسان‌تر مي‌سازند و ميزان مصرف كودهاي شيميايي و سموم را تقليل مي‌بخشند.

كمك به تعادل ميكروفلوراي خاك

حفظ تعادل فلور ميكروبيخ در سرزمين‌هاي كشاورزي گزينه‌اي بسيار مهم و حياتي است كه شايد توجه چنداني به او نشود. اين موضوع كه باعث معدني‌تر و بهتر و باكيفيت‌تر شدن خاك مي‌شود بسيار مهم است.

بررسي بين كلات‌هاي حاوي كود شيميايي و كودهاي اسيد آمينه مورداستفاده در كشاورزي

از مزيت‌هاي آن مي‌توان به‌طور عمده كلات‌هاي آمينو اسيدي باعث تحرك پذيري بالاي در داخل گياهان است. معمولاً عنصر كلسيم در خاك به‌وفور يافت مي‌شود. اما به دليل قابليت محرك بودن كم كلسيم در داخل گياهان معمولاً كمبود و فقر آن در بسياري از گياهان مشاهده مي‌شود زيرا عنصر كلسيم در آوندهاي چوبي انتقال‌هاي خوبي ندارند.

همان‌طور كه ميدانيد يك اتم كلسيم مخلوط و تركيب شده با اسيد آمينه به‌راحتي در گياه حركت مي‌كند و تحرك بالاتري دارد. كمبود كلسيم در گياهاني كه در بافت هايي كه رشد سريع دارند جبران مي‌كند و كلسيم به آن‌ها مي‌رساند.

يكي از موانع و معضلات استفاده از كودهاي مرسوم شيميايي وجود دارد در خصوص شيوه وارد شدن يون‌ها به داخل سلول گياهي است. يون‌ها باعث رها شدن كلسيم از ديوار سلولي گياهان مي‌شوند و به ديواره سلولي خسارت مي‌رسانند درحالي‌كه كلات‌هاي كودهاي آمينواسيدي در گياه با كم‌ترين مقاومت و بدون مشكل و معضل خاصي به ديواره سلولي وارد فضاي دروني سلول مي‌شوند.

به‌طوركلي كاربرد كود اسيدهاي آمينه به‌منظور استفاده در مصرف پايه‌اي و حياتي موردنياز گياهان و يا حتي به‌منظور استفاده در شرايط حساس و منحصربه‌فرد تغذيه گياهي و همچنين آينده‌نگري در رشد گياهي مي‌تواند بسيار متداول باشد. در اين بين جذب كودهاي آمينواسيدها مي‌تواند از روزنه‌ها و حفره‌هاي گياهي به‌صورت محلول‌پاشي بسيار مناسب باشد. به‌خصوص زماني كه دماي محيط مكاني كه گياه در آن رشد مي‌كند مناسب باشد.

آمينو اسيد

كاربردهاي انواع مختلف كود اسيد آمينه

آلانين: در تجزيه كلروفيل و در تنظيم باز شدن حفره‌هاي گياهي، در گرده‌افشاني و مقاومت در برابر خشكي‌هاي آبي نقش دارد.

پرولين: در جوانه‌زني دانه‌هاي گردو، در زمان‌هاي شوري و مقاومت در برابر شرايط خشكي و دما نقش بسزايي دارد.

گلوتاميك اسيد: در جوانه‌زني بذر و به‌عنوان يك عامل پيس شرط لازم در سنتز كلروفيل كاربرد دارد. گلوتاميك اسيد همچنين در تجزيه‌وتحليل ديگر كودهاي اسيدهاي آمينه نيز نقش دارد.

آسپارتيك اسيد: در جوانه‌زني بذر و در سوخت‌وساز اسيدهاي آمينه نقش دارد.

فنيل آلانين: در گرده‌افشاني گياهان و لقاح آن‌ها مفيد است.

تيروزين: در گرده‌افشاني و در مقاومت به شرايط بد اقليمي و آب و هوايي و محيطي نقش دارد.

سرين: در گرده‌افشاني و لقاح گياه مؤثر است.

ترئونين: در گرده‌افشاني و مقاومت به شرايط بد اقليمي و آب و هوايي و محيطي نقش دارد.

گليسين: به‌عنوان يك عامل اوليه موردنياز در تشكيل گروه‌هاي پيرول و در تجزيه كلروفيل نقش دارد.

والين: در گرده‌افشاني و لقاح گياه و در مقاومت به شرايط بد اقليمي و آب و هوايي محيطي و در جوانه‌زني بذرها نقش دارد.

لوسين: در مقاومت به شور شدن آب‌وخاك و در جوانه‌زني دانه‌هاي گرده نقش دارد.

ايزولوسين: در مقاومت به شور شدن آب‌وخاك، در جوانه‌زني دانه‌هاي گردو و در گرده‌افشاني و الحاق گياه بسيار مؤثر است.

هيستيدين: در تنظيم باز شدن روزنه‌ها و حفره‌هاي برگ براي جذب آمينو اسيد مؤثر است.

متيونين: به‌عنوان يك عامل اوليه هورمون اتيلن و در تنظيم باز شدن روزنه‌ها و حفره‌هاي برگ براي جذب آمينو اسيد مؤثر است.

سيستنين: در ساختار آنزيم نيتروژناز كه در تثبيت بيولوژيك ازت كاربرد دارد.

ليزين: در تنظيم باز شدن روزنه‌ها و حفره‌هاي برگ براي جذب آمينو اسيد مؤثر است. در سنتز كلروفيل كاربرد دارد.

آرژنين: در مقاومت به شور شدن آب‌وخاك و در جوانه‌زني دانه‌هاي گرده نقش دارد.

طريقه مصرف كودهاي اسيدهاي آمينه

كود آمينواسيد در تمام مراحل رشد و نمو و توليد گياهان باغي و زراعي مثل كود پرتقال و … مورداستفاده قرار مي‌گيرد. طرز مصرف اين كود براي هر گياه متفاوت بوده و فرق مي‌كند. كود آمينواسيدهايي كه به‌صورت كود مايع مخلوط شده با آب كه براي هر گياه مقدار آن متفاوت است و ميزان مصرفي منحصربه‌فرد خود را دارد كه با آب مخلوط شده به پاي گياه مي‌ريزد و همراه با آبياري در اختيار گياه قرار مي‌گيرند.

اين اسيدهاي آمينه كه در خاك استقرار مي‌يابند و به خاك اضافه مي‌شوند باعث بهبود ساختار خاك و به‌طوركلي فلور گياهي خاك كمك مي‌كنند و با اين كار جذب و دريافت مواد موردنياز و مفيد خاك را توسط ريشه گياهان آسان مي‌كنند.

همچنين باعث مي‌شوند كه مواد موردنياز و مفيد به‌طور يكسان از طريق خاك جذب گياه شود. روش ديگر مورداستفاده از اين كودها به‌صورت پاشيدن كودها بر روي برگ درختان است كه از آن راه گياه بتواند كود اسيدهاي آمينه را جذب كند. بدين صورت خواهد بود كه شما محلول را با آب مخلوط كرده و با دستگاه‌هاي آب‌پاش بر روي برگ درختان مي‌پاشيد.

براي مثال براي محلول رساني به سبزيجات از حدود ۳ تا ۵ ليتر در هر هكتار استفاده مي‌كنيد. براي محصولات زراعي و باغي حدود ۴ تا ۵ ليتر در هر هكتار و براي محصولات گلخانه‌اي ۴ تا ۵ ليتر در هر هكتار و براي محصولات مركبات ۵ تا ۷ ليتر در هر هكتار. براي باغات پسته كود اسيد آمينه موردنياز در حدود ۷ تا ۹ ليتر در هر هكتار است. محصولاتي مثل زيتون و انگور مقدار مصرفي بيشتري دارند و در حدود ۸ تا ۹ ليتر در هر هكتار خواهد بود. موارد گفته شده در بالا ميزان مصرف اسيد آمينه براي هر هكتار را به‌صورت حدودي مشخص مي‌كند و همين‌طور روش‌هاي استفاده از اين محصول نيز به‌طور كامل در بالا گفته شده است.

كود آمينو اسيد فرمولايف حاوي ۱۶ نوع اسيد آمينه مؤثر، حاصل تجزيه آنزيمي و كامل پروتئين هاي گياهي است. اين كود محرك رشد زيستي، ضدتنش هاي محيطي، تحريك رشد ريشه و شكوفه زايي كاملاً سازگار با ساختار گياهي و با جذب سريع، غني از گلايسيـن است. محلول پاشي كود محرك رشد آمينواسيد فرمولايف (۸۰%) قبل، بعد و همچنين در طي وقوع تنش، موجب فعال سازي مكانيسم هاي گياهي براي تحمل شرايط سخت و تسريع در بهبودي گياه مي شود. محلول پاشي اين آمينواسيد باعث تسهيل گرده افشاني، تلقيح و تشكيل گردۀ سالم مي گردد. همچنين بر رسيدگي و افزايش ميزان قند، رنگ، سايز و ويتامين هاي ميوه تأثير مستقيم مي گذارد.

براي خريد اين كود و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۱۵:۳۳ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

يكي از بهترين كودهاي ارگانيك كه مي‌توان براي گياهان مورداستفاده قرار داد كود جلبك دريايي است. اما احتمالاً اين آخرين كودي است كه كشاورزان نسبت به خريد و مصرف آن اقدام مي‌كنند. كود جلبك دريايي فقط يك كود آلي نيست. در واقع اين كود از يك منبع پايدار تأمين مي‌شود و استخراج آن بدون آسيب رساندن به محيط زيست انجام مي‌پذيرد.اكثر كودهاي مبتني بر جلبك دريايي از كلپ گرفته شده‌اند. كلپ گونه‌اي از جلبك دريايي است كه به رنگ قهوه‌اي روشن بوده و به طول بيش از ۵۰ سانتي‌متر نيز مي‌رسد. ريزمغذي‌هايي كه در كود جلبك دريايي يافت مي‌شوند شامل منيزيم، پتاسيم، روي، آهن و نيتروژن است كه همگي آن‌ها براي گياه ضروري هستند. كود جلبك دريايي داراي بيش از ۷۰ نوع مواد معدني است. در اينجا تعداد انگشت شماري از مزاياي بي‌شمار اين ماده بي‌نظير را نام مي‌بريم:

كود مايع جلبك دريايي اگر روي گياهاني كه در حال جوانه‌زني هستند استفاده شود موجب افزايش جوانه‌زني خواهد شد.

در صورتي كه ۱۵ روز قبل از برداشت استفاده شود عمر مفيد ميوه و سبزيجات را پس از برداشت افزايش مي‌دهد.

موجب افزايش طول عمر گل‌هاي شاخه بريده خواهد شد اگر يك يا دو روز قبل از بريدن آن روي گل‌ها اسپري گردد.

مي‌تواند به‌عنوان يك محلول ريشه زا مورداستفاده قرار گيرد. قلمه‌ها را مي‌توان در محلول حاوي كود قرار داد تا ريشه‌دار شوند و سپس اقدام به كاشت نمود. در مورد بذرها يا نشاءها، مي‌توان محلول حاوي اين كود را روي آن‌ها اسپري نمود.

استفاده اين كود بر روي گياهان علوفه‌اي ميزان جذب عناصر غذايي توسط گياه، درصد پروتئين گياه و در مجموع كيفيت محصول را افزايش مي‌دهد.

عصاره جلبك دريايي همچنين باعث افزايش عملكرد محصول، مقاومت گياه در برابر سرمازدگي و بيماري، افزايش جذب مواد معدني از خاك، مقاومت در برابر انواع استرس و كاهش خسارات انباري ميوه مي‌شود.

خصوصاً كود جلبك دريايي در كشاورزي ارگانيك بسيار مفيد واقع خواهند شد زيرا تقريباً داراي همه عناصر ريزمغذي به فرم كاملاً قابل‌جذب هستند. همچنين جلبك‌ها حاوي مقادير قابل‌توجهي كربوهيدرات هستند.

كود جلبك دريايي (خصوصاً آلژينات موجود در آن) به‌عنوان يك بهبوددهنده خاك عمل مي‌كند. آلژينات ها با فلزات موجود در خاك واكنش داده ايجاد پليمرهاي بلند و كراسلينك (پيوندي كه يك زنجيره پلي مري را به زنجيره ديگر متصل مي‌كند) مي‌كنند. اين پليمرها علاوه بر بهبود خواص فيزيكي خاك موجب افزايش ظرفيت نگهداري رطوبت توسط خاك مي‌گردند.

كود جلبك دريايي

تحقيقات انجام شده در رابطه با اثرات مفيد جلبك دريايي

مطالعات متعددي در دانشگاه‌هاي بزرگ سراسر جهان، يافته‌هاي مختلفي در مورد اثرات مثبت جلبك دريايي به‌عنوان يك كود را به همراه داشته است كه شامل موارد زير است:

بذرهايي در محلول حاوي كود جلبك دريايي خيسانده مي‌شوند در مدت زمان كمتري شروع به جوانه‌زني مي‌كنند، توده ريشه‌اي بزرگ‌تري دارند و علاوه بر توليد گياهچه هاي قوي ميزان بيشتري از آن‌ها به رشد خود ادامه خواهند داد. همچنين خيساندن ريشه‌ها در اين محلول از ايجاد شوك حاصل از انتقال نشاء جلوگيري كرده و سرعت رشد ريشه را افزايش مي‌دهد.

گياهاني كه با كود جلبك دريايي تغذيه شده‌اند عملكرد بهتري داشته‌اند براي مثال هر يك گياه شمعداني تعداد گل بيشتري توليد كرد، دانه‌هاي انگور شيرين‌تر، گل ميمون رشد بيشتري پيدا كرد و عملكرد خيار به ميزان ۴۰% افزايش يافت (ميوه‌ها كمتر دچار پوسيدگي و نرم شدگي شدند).

بهبود عملكرد پس از كاربرد كود جلبك دريايي در كشت سيب زميني، توت فرنگي، فلفل، ذرت شيرين، گوجه فرنگي، توت فرنگي، باميه و پرتقال به دست آمد.

كود جلبك دريايي

مهم‌ترين هورمون‌هاي گياهي در جلبك دريايي

اكسين: انواع مختلفي از اكسين ها وجود دارند كه هر كدام نقش خاص خود را دارند. يكي از مهم‌ترين عملكردهاي آن‌ها ايجاد توازن در سرعت رشد است. اكسين ها هم اثر تحريك‌كنندگي رشد و هم تأخير در رشد را دارا مي‌باشند. همچنين موجب تحريك رشد ريشه و جلوگيري از تشكيل جوانه يا باز شدن جوانه در زمان نامناسب مي‌شوند. كود تقويتي جلبك دريايي مي‌تواند نقش مهمي در توليد اكسين ها توسط خود گياه داشته باشد. زيرا آنزيم‌هاي تشكيل شده به كمك ريزمغذي‌هاي موجود در جلبك دريايي نقش مهمي در تشكيل اكسين ها خواهند داشت.

سيتوكينين ها: سيتوكينين ها گروه ديگري از هورمون‌هاي مهم گياهي مي‌باشند. آن‌ها فرآيندهاي رشد اوليه را تحريك و فعال مي‌كنند. سيتوكينين موجود در عصاره جلبك دريايي سبب تحريك رشد با قدرت بيشتري مي‌شود زيرا آن‌ها انتقال ريزمغذي‌ها را به برگ انجام مي‌دهند. همچنين آن‌ها از يخ‌زدگي حاشيه‌اي (تا ۳ درجه سلسيوس) گياه را محافظت مي‌كنند. علاوه بر اين سيتوكينين ها پروسه پيري در گياه را به تعويق مي اندازند.

بتائين ها: بتائين ها نقش ضروري در پديده اسمز در گياه بازي مي‌كنند. با كمك در افزايش جذب آب در گياه در شرايط خشكي بسيار مفيد واقع مي‌شوند.

محلول‌پاشي كود جلبك دريايي

بدون شك محلول‌پاشي كود جلبك دريايي بهترين و مؤثرترين روش كاربرد آن است. محلول‌پاشي عصاره كلپ به ميزان ۸ الي ۲۰ برابر مؤثرتر از كاربرد خاكي آن است. كود را به‌صورت ذرات ريز مه محلول‌پاشي كنيد تا وقتي‌كه از سطح برگ گياه به‌صورت قطره بريزد. گياه به‌سرعت كود را جذب خواهد كرد و از روز دوم از اثرات مفيد آن بهره خواهد برد.

كود جلبك دريايي

براي خريد كود جلبك و ساير انواع كودها و ديگر محصولات كشاورزي به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۶:۰۹:۱۹ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]

در اين مقاله نحوه كاشت بذر چغندر در گلدان، مراحل كاشت و شرايط نگهداري اين سبزي زمستاني پرخاصيت را توضيح مي‌دهيم. گياه چغندر به‌آساني در گلدان رشد كرده و به دليل شاخ و برگ زيبايي كه دارد، مي‌تواند به‌عنوان يك گياه دوست داشتني مهمان خانه شما باشد و علاوه بر آن شما را از خواص چغندر دست پرورده خودتان بهره‌مند كند.

مراحل كاشت بذر چغندر در گلدان

۱ـ انتخاب گلدان

براي كاشت بذر چغندر در گلدان نياز به گلدان نسبتاً بزرگ است تا گياه، فضاي كافي براي رشد داشته باشد. مناسب‌ترين گلدان، گلدان سفالي بزرگ است. اندازه و عمق گلداني كه چغندر در آن كاشته مي‌شود حداقل بايد ۳۰ سانتيمتر باشد و براي گرفتن نتيجه بهتر پيشنهاد مي‌كنيم از گلدان‌هاي بزرگ‌تر استفاده كنيد.

چغندر

۲ـ انتخاب بذر چغندر مناسب

بذر چغندر مناسب را از مراكز فروش محصولات كشاورزي تهيه كنيد. چغندر نيز واريته‌هاي مختلفي دارد كه در طعم، رنگ و طول دوره رشد با يكديگر متفاوت هستند. براي كاشت بذر چغندر در گلدان واريته چغندر گرد (round)، بالز بلاد، ايرلي وندر و دترويت دارك رد را انتخاب كنيد. واريته‌هاي بلند و استوانه‌اي به‌ندرت در گلدان رشد مي‌كنند.

۳ـ آماده كردن و كاشت بذر

گلدان را با خاك لومي يا لومي شني مخلوط با كود پوسيده دامي پر كرده و بذر چغندر‌ها را در عمق ۲ تا ۳ سانتيمتري سطح خاك بكاريد و روي آن را با كمپوست و خاك نرم بپوشانيد. اگر گلدان بزرگي را انتخاب كرده‌ايد، فاصله هر بذر چغندر با بذر ديگر بايد ۵ تا ۱۰ سانتيمتر باشد. همچنين از آنجايي كه بذر چغندر روكش ضخيمي دارد كه منجر به طولاني شدن زمان جوانه‌زني بذر چغندر مي‌شود، براي سرعت بخشيدن به اين روند، مي‌توانيد بذر چغندر‌ها را به مدت يك شب در آب ولرم بدون كلر بخيسانيد. با اين كار روكش بذر چغندر‌ها نرم شده و روند جوانه‌زني تسريع مي‌شود.

۴ـ مراقبت‌هاي بعد از كاشت

بعد از كاشت بذر چغندر، آبياري را به‌طور كامل انجام دهيد تا آب اضافي از زهكش كف گلدان خارج شود و خاك رطوبت كافي براي شروع جوانه‌زني را كسب كند. تا زمان سبز شدن گياه و جوانه زدن بستر كاشت را همواره مرطوب و نه خيس و غرقاب حفظ كنيد. گلدان را در محلي با دريافت نور مستقيم خورشيد قرار دهيد. گياه چغندر ۸ هفته بعد از كاشت و هنگامي كه قطر ريشه به ۲/۵ سانتيمتر رسيد آماده برداشت است. همچنين در طول اين زمان و هنگامي كه برگ‌هاي چغندر به اندازه ۱۵ سانتيمتر بلند شدند، مي‌توانيد برگ‌هاي گياه را برداشت و از آن‌ها در تهيه سالاد و پخت غذا استفاده كنيد.

چغندر

شرايط نگهداري چغندر در گلدان

خاك

بهترين خاك براي پرورش بذر چغندر خاك لومي شني حاصلخيز با پ.هاش خنثي است كه از زهكش مناسب برخوردار باشد. تركيبي از كمپوست با خاك باغچه و خاك پيت ماس به نسبت برابر نيز براي كاشت اين گياه مناسب است.

نكته: رشد چغندر در خاك‌هاي رسي، متراكم و داراي بافت سنگين با مشكل رو‌به‌رو مي‌شود، زيرا اجازه رشد كافي در اين نوع خاك به ريشه چغندر داده نمي‌شود.

آبياري

گياه چغندر به آبياري متوسط و منظم نياز دارد. لازم است بستر كاشت چغندر همواره مرطوب و نه خيس و غرقاب باشد. دقت كنيد آبياري بيش از اندازه باعث آسيب به گياه و پوسيدگي ريشه خواهد شد.

دما

از لحاظ دمايي چغندر محصول فصل خنك است و مقاوم به سرماست، بنابراين در هنگام كاشت آن در منزل به اين نكته توجه داشته باشيد كه دماي اتاق بيش از اندازه گرم نشود. دماي ۱۵ تا ۲۴ درجه سانتي‌گراد براي كاشت چغندر در گلدان مناسب است و دما‌هاي بالاي ۲۵ درجه سانتي‌گراد، رشد و توسعه رنگ ريشه را كاهش مي‌دهد.

نور

چغندر براي رشد بهينه نياز به نور مستقيم خورشيد دارد. بهترين مكان براي نگهداري و كاشت بذر چغندر در گلدان، قرار دادن گياه در بالكن يا پنجره‌هاي آفتاب‌گير جنوبي است. براي اينكه چغندر‌ها به بيشترين رشد خود برسند، لازم است روزانه حداقل ۸ ساعت نور خورشيد دريافت كنند.

كوددهي

براي اين كه ريشه چغندر شما طعم بهتري داشته باشد، بايد هر دو هفته يك بار به گلدان كود با مقدار كم نيتروژن داده شود و اگر چغندر را براي استفاده از برگ‌هاي آن پرورش مي‌دهيد بايد از كود‌هاي متعادل استفاده كنيد. همچنين كمپوست تفاله چاي كه در خانه تهيه شده است، در تأمين مواد مغذي مناسب براي خاك به‌خوبي عمل مي‌كند.

چغنددر

آفات و بيماري‌ها

آفاتي ماند شته‌ها، سوسك‌ها و بسياري از حشرات مي‌توانند چغندر را تحت تأثير قرار دهند. همچنين بيماري سفيدك سطحي چغندر، سفيدك داخلي، لكه گرد برگ، زنگ چغندر و بيماري پوسيدگي ريشه از مهم‌ترين بيماري‌هاي اين گياه است كه براي مبارزه با آن‌ها مي‌توان از انواع قارچ‌كش‌ها استفاده كرد. با اين وجود توصيه مي‌كنيم اگر قصد كاشت چغندر را در منزل داريد تا حد امكان از سموم استفاده نكنيد تا بتوانيد از مزاياي محصولي سالم برخوردار شويد.

براي خريد بذر چغندر به فروشگاه بذر ظرافت مراجعه فرماييد.

همچنين از راه‌هاي زير نيز مي‌توانيد محصولات ما را ملاحظه و خريد نماييد:

۱- مراجعه به صفحه اينستاگرامي به آدرس:

https://www.instagram.com/zerafat_shop/

https://www.instagram.com/zerafat.shop/

۲- مراجعه به كانال تلگرامي به آدرس:

https://t.me/zerafat_shop

۳- تماس با شماره موبايل: ۰۹۱۳۵۵۵۵۹۳۳


ادامه مطلب
امتیاز:
بازدید:
[ ۱ مرداد ۱۴۰۰ ] [ ۰۵:۱۱:۴۸ ] [ گل و گياه ظرافت ] [ نظرات (0) ]
[ ۱ ][ ۲ ][ ۳ ][ ۴ ][ ۵ ][ ۶ ][ ۷ ][ ۸ ][ ۹ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

مجموعه گل و گياه ظرافت ارائه دهنده انواع نهاده‌هاي كشاورزي مانند انواع بذرها، كودها، سم ها، محصولات و آموزش‌هاي كشاورزي مي‌باشد. لطفاً براي كسب اطلاعات بيشتر به سايت http://zerafat.com مراجعه كنيد.

نويسندگان
نظرسنجی
[#VoteTitle#]
[#VTITLE#]
     نتیجه

لینک های تبادلی
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 2
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب

سئو کار حرفه ای / خرید پیج اینستاگرام / باربری / دانلود نرم افزار اندروید  / شرکت خدمات نظافتی در مشهد / شرکت نظافت منزل و راه پله در مشهد / شرکت نظافت راه پله در مشهد / شرکت نظافت منزل در مشهد  /سایت ایرونی  / بازی اندروید  /  خدمات گرافیک آریا گستر  / فروش پیج آماده آریا گستر / نیازمندی های نظافتی / وکیل در مشهد / ارز دیجیتال / نیازمندی های قالیشویی / مبل شویی / املاک شمال  / آرد واحد تهران / فیزیوتراپی سیناطب / sell Instagram account safely / نیازمندی های گردشگری / نیازمندی های سالن زیبایی